Bel ons:+31(0)756151433
Gratis verzending vanaf €100,-
25.000+ Producten
Het Totaalpakket
Met expertise naar succes
Wij zorgen voor u!
| Bedrijf
Naar de startpagina

Pizzastenen


Pizzastenen zorgen voor een gelijkmatige warmteverdeling en daarmee ook voor perfecte pizza’s. De stenen zijn vochtabsorberend en garanderen hiermee een perfect lichte en krokante korst. Een pizzasteen is niet alleen geschikt voor het bakken van pizza's, maar ook ideaal voor het bakken van brood, calzones en koekjes.

Een pizzasteen kan zowel in de oven als op een grill gebruikt worden. Zo heeft meer mogelijkheden om de perfecte pizza te bereiden in uw horecazaak. Het beste resultaat wordt echter bereikt op een grill, waar extreme hitte kan worden bereikt die vergelijkbaar is met die van een Italiaanse pizzaoven.

xxlhoreca.com Reviews with ekomi.nl
Gebruik de filters om u te helpen kiezen!
Horecaspecialist Uw Horecaspecialist
Ervaren productspecialisten!
Voor de professional
én voor de hobbychef
guarantee Advies op maat
Van uw persoonlijke expert

Hoe werkt een pizzasteen?


Een pizzasteen slaat grote hoeveelheden energie, oftewel warmte, op. Het gaat hierbij om warmte die afkomstig is van de oven of de grill. Deze warmte zorgt ervoor dat de gist in het brood optimaal reageert en dat het deeg krokant wordt. Een knapperige korst, een sterkere smaak en toch een luchtigere textuur, de perfecte pizza.

Hoe gebruik ik een pizzasteen?

Het is bij het gebruiken van een pizzasteen altijd aan te raden om de gebruiksaanwijzing van de betreffende steen te volgen. Wel kunnen we u een aantal algemene ‘regels’ meegeven.

De overgrote meerderheid van de pizzastenen heeft er baat bij om door de grill of oven te worden voorverwarmd om barsten te voorkomen. Het hangt af van het materiaal van de pizzasteen die u kiest. Zodra de grill of oven heet genoeg is, plaatst u de pizza op de pizzasteen. Het is belangrijk om de temperatuur niet te hoog of te laag te zetten. Een te hoge temperatuur kan bijvoorbeeld resulteren in een zwarte bodem en niet gesmolten kaas. Een te lage temperatuur kan ervoor zorgen dat de pizza droog wordt, omdat deze door de lange baktijd meer vocht verliest.

De pizzasteen schoonmaken - zo werkt het!

Een veel gemaakte fout is het gebruiken van sterke schoonmaakmiddelen om eventuele resten te verwijderen en om de pizzasteen weer helemaal schoon te krijgen. Bij gebruik van sterke schoonmaakmiddelen kan het voorkomen dat de coating van uw pizzasteen verpest wordt, waardoor het schoonmaken van de pizzasteen uiteindelijk meer kwaad dan goed doet.

U kunt de pizzasteen het beste schoonmaken met behulp van een speciale borstel. Wat er daarna eventueel nog op de pizzasteen zit, hoeft u zich niet druk te maken. De pizzasteen wordt tijdens gebruik meer dan 200 graden, dit is ruim boven de temperatuur waarbij bacteriën kunnen overleven. Het schoonmaken van een pizzasteen vereist dus echter maar weinig middelen.

Welke pizzastenen moet ik kiezen?

Het assortiment pizzastenen is nog niet groot, dus mocht u op zoek zijn naar een bepaalde variant dan horen we het graag. Ook als u nog vragen heeft over de stenen of als u graag advies wilt, staan wij 24/7 voor u klaar.

Populaire categorieën: KeukenaccessoiresKeukengereedschapGereedschap Voor Pizza | Pizzascheppen | Pizzaplaten | Pizzasnijders | Pizzaovenborstels | Pizzadeeg Containers | Deksels Voor Pizzadeeg Containers | Pizzascheppen Met Steel

Enkelfähig Score

Dit product heeft een score van %score%, dit betekent dat het een positieve bedrage levert aan toekomstige generaties

Meer...