Bel ons:+31(0)756151433
Gratis verzending vanaf €100,-
25.000+ Producten
Het Totaalpakket
Met expertise naar succes
Wij zorgen voor u!
| Bedrijf
Naar de startpagina

Snackzakken en verpakkingsfolie

xxlhoreca.com Reviews with ekomi.nl
Gebruik de filters om u te helpen kiezen!
Horecaspecialist Uw Horecaspecialist
Ervaren productspecialisten!
Voor de professional
én voor de hobbychef
guarantee Advies op maat
Van uw persoonlijke expert

Snackzakken en verpakkingsfolie van XXLhoreca


Wij bij XXLhoreca bieden u verschillende take-away bags en folies aan van bekende merken. De snackzakken en verpakkingsfolie van XXLhoreca zijn duurzaam en soms zelfs biologisch afbreekbaar. Jouw verpakkingen hebben een enorme impact op hoe gasten jouw merk of bedrijf zien. In elke horecagelegenheid worden er wel dingen verpakt of disposables gebruikt voor aan tafel, voor het afhalen, of bezorgen. Bij ons vindt u zeker de juiste materialen die bij uw concept passen.

Wie gebruiken er snack zakken en verpakkingsfolie?

Snackzakken en verpakkingsfolie om voedselwaren en take-away producten te verpakken zijn voor een variëteit aan catering concepten. Zo zouden restaurants, cateraars op locatie, food-trucks voor op festivals de functionele verpakkingen kunnen gebruiken voor hun producten. De disposables worden veelal gebruik voor bezorgen, take-away gerechten, to-go, en soms zelfs voor een efficiënt alternatief voor materialen die normaal gesproken afgewassen worden. Gedurende de wereldwijde lockdowns waren nagenoeg alle horecagelegenheden genoodzaakt om bij mensen thuis te bezorgen om omzet te generen. Door producten op de juiste manier te verpakken waren cateraars toch in staat om de kwaliteit te waarborgen. Snack zakken en verpakkingsfolie zijn daarom niet alleen geschikt voor snackbars, cafetaria’s, en fastfood restaurants.

Welke disposables zijn geschikt voor u?

Om u te helpen bij het kiezen van de juiste disposables hebben we een aantal criteria op een rij gezet. We raden u namelijk aan om na te gaan welke snack zakken en verpakkingsfolie u het beste kan gebruiken. Denkt u aan zelf bezorgen of komen gasten de voedselwaren en dranken afhalen? Als u gaat bezorgen moet u niet alleen nagaan welke disposables uw gerechten warm of juist koud houden. Om de juiste temperatuur te waarborgen kunt u ook overwegen om professionele koel of warmhoud toebehoren aan te schaffen. Neem een kijkje in onze categorie Transport & bezorging waar wij onder andere CookTek Bezorgsystemen, thermo boxen, warmhoudelementen, en transport accessoires aanbieden. Op het moment dat u ervoor kiest dat gasten voedselwaren komen afhalen of voor to-go raden adviseren wij u om andere professionele apparatuur in huis te nemen. De snack zakken en verpakkingsfolie op zichzelf zijn vaak voldoende om de kwaliteit van het product te beschermen. Onze koelingen, vriezers, en warmhoud apparatuur kan de temperatuur en versheid juist wel garanderen. Wat voor merkbeleid of merkuitstraling wilt u graag benadrukken? Disposables zijn een veel besproken topic dat veel publiciteit heeft gekregen door de afgelopen jaren heen. Daarnaast heeft de EU in de zomer van 2021 een nieuwe Single Use Plastic wetgeving opgezet. De richtlijn impact plastic producten zoals rietjes en verpakkingen. U kunt u zich onderscheiden van de competitie door een kritische blik te werpen op de milieuvriendelijkheid van snack zakken en verpakkingsfolies. Niet alleen de mate duurzaamheid of milieuvriendelijkheid speelt hierin een rol. Ook de hoeveelheid snackzakken en verpakkingsfolie die u gebruikt, de kleur van de verpakkingen, en het materiaal.

Snackzakken en tassen van XXLhoreca

Streetfood, ook wel fingerfood, heeft een enorme vlucht gemaakt in de afgelopen jaren. Dat komt niet per se door de groei in take-way of bezorg business. Snackzakken niet simpelweg snackzakken, maar meer een extra middel om de voedselwaren zoals Döner, shoarma, gyros, en hamburgers aantrekkelijker te maken.

Waar moet u op letten bij het kopen van snackzakken?

Er is een variëteit in disposables zoals tassen en zakken, vetvrij papier, frietzakken, broodzakken, en warmhoudzakken. Het disposables en verpakkingen worden dus niet alleen meer gebruikt om simpel weg te verpakken. U kunt juist met disposables zoals snack zakken voor Street food het uiterlijk en de aantrekkelijkheid van uw producten een boost geven. Om wegwijs te worden en om u te helpen bij het maken van de juiste keuze hebben wij bij XXLhoreca een aantal aspecten voor u op een rij gezet.

Welk voor maten snackzakken moet u nemen?

Wij raden u aan om met meerdere formaten snackzakken en tassen te werken. Recyclebare bruine papieren tassen komen in meerdere formaten bijvoorbeeld klein, medium, en groot. De medium papieren tas van Fiesta is groot genoeg voor bijvoorbeeld een gebakje of zoetigheid en tweeën kopjes koffie. Wij raden u aan om met meerdere groottes disposable zakken en tassen te werken omdat sommige producten niet geschikt zijn om te stapelen. Daarnaast als u warme krokante producten bij elkaar in een tas stopt worden de krokante producten zoals gefrituurde snacks en friet vaak slap. Ook moet u nagaan hoe groot uw broodjes of snacks daadwerkelijk zijn. Snackzakken specifiek voor broodjes kunnen nogal uit een lopen. Een pistolet of stokbrood heeft een langwerpige broodzak nodig waardoor het hele broodje in de zak past, een Italiaanse bol zal niet in een smalle langwerpige zak passen maar juist wel in een hamburgerzakje of de boterhamzak van Vegware.

Wat voor soort snackzakken kunt u het beste nemen?

Buiten het formaat om zijn er verschillende soorten snackzakken met velerlei sluitingen en uiteenlopende materialen. U kunt u ook ververij papier gebruiken net als de foodtrucks op festivals doen als u overweegt snackzakken zonder druksluiting of zelfklevende sluiting. Frietzakken zijn puntzakken die altijd open zijn aan de bovenkant, maar snacktassen hebben in sommige gevallen wel een druksluiting. De nieuwe biologische afbreekbare snackzakken en broodzakken hebben in sommige gevallen ook een klein venstertje in het zakje. Zo kan men de kleur van het broodje of de soort snack zien. Als laatste adviseren wij u om ook na te gaan wat van wat voor materiaal de warmhoudzakken of snackzakken zijn gemaakt. Sommige streedfoodzakjes zijn gemaakt van sterkglanzend lakpapier dat een negatieve impact heeft op de kwaliteit van uw product. Andere fingerfoodzakjes zijn gemaakt van Mat plastic, dat kunt u beter niet bij extreem warme of koude producten gebruiken. Voor speciale producten en echte uitzonderingen kunt u beter Isothermische zakjes nemen of deze kunt u vacuüm verpakken. Bekijk onze vacumeren en verpakken categorie als u producten gevacumeerd wilt verpakken.

Verpakkingsfolie van XXLhoreca

Soms zijn de disposable boxen of disposable bakjes op zichzelf niet genoeg afgesloten of wilt u liever uw snacks direct in folie verpakken? Kies dan voor aluminiumfolie of vershoudfolie. Enkele cateraars en zelfs slagers gebruiken tegenwoordig vetvrij papier voor hun producten. Folierollen voor in de horeca komen niet allemaal standaard in een foliedispenser of folierolhouder. In sommige gevallen moet u deze dispensers zelf bij- of nabestellen. Professionele houders of kartonnen cutterboxen zijn aan te raden omdat u sneller en preciezer kunt werken. Verpakkingsfolies voor take-away zijn in combinatie met de daarvoor bestemde houders uitstekend voor thuisgebruik of in de catering. Uiteraard kunt u, zoals eerder benoemd, de verpakkingsfolies voor street- en fingerfoods ons assortiment ook aanschaffen zonder een folierolhouder. Bekijk onze folie verpakkingsmachines categorie voor alle rollenhouders.

Wat is de beste folie voor take-away?

Er zijn hoofdzakelijk 4 soorten folie voor in de gastronomie. Folie voor in de horeca dat doorzichtig is of juist transparant en verpakkingsfolie dat kleeft of vetvrij is. Over het algemeen zijn de afdekfolies en vetvrije papierrollen voor het afdekken van etenswaren en dranken 30 cm, 45 cm, of 60 cm. Om de juiste keuze te kunnen maken moet u na gaan waar u de folie voor gaat gebruiken en wat u verwacht van het product. Moet het product langer houdbaar blijven? Moeten de etenswaren op temperatuur blijven tijdens het transporteren? Of is de folie een instrument om de producten uit elkaar te houden/proportioneren?

Afdekfolie en vershoudfolie

Vershoudfolie voor in de horeca kan geperforeerd of geperforeerd zijn. De afdekfolie is ideaal voor de GN bakken RVS of disposables zonder deksels. Daarnaast kunt u de folie gebruiken om producten direct in folie te wikkelen en langer vers te houden. De folie kleeft van zichzelf daarom is het aan te raden om deze in een houder te plaatsen en met scheurranden te nemen. Als u juist producten wilt scheiden van elkaar kunt u beter slagersfolie of vetvrij papier nemen. Ook kan vershoudfolie slecht tegen hitte.

Slagersfolie en vetvrij papier

Slagersfolie is vetvrij en ideaal voor het uit elkaar houden van bijvoorbeeld voorgesneden. Vetvrij papier is meer geschikt voor warme producten aangezien slagersfolie niet tegen hogere temperaturen kan. Neem daarom bij het inpakken van warme streetfoods of fingerfoods in de horeca vetvrij papier. Van origine is vetvrij papier afgeleid van bakpapier waarbij het bedoeld is om je bakplaat te beschermen, het eten niet aan te laten bakken en als je iets vets bereidt. Je kunt er ook springvormen mee bekleden.

Contact onze klantenservice

Hebt u vragen of wilt u graag persoonlijk advies? Neem gerust contact met één van collega’s van onze klantenservice op. Wij geven u graag advies en stellen op basis van uw behoeften een afgestemde offerte op. XXLhoreca heeft een exclusieve selectie van hoogwaardige snackzakken en verpakkingsfolie. Daarnaast hebben we meer dan 40.000 artikelen in ons assortiment. Wij zijn uw professional als het aankomt op horeca-apparatuur en accessoires. Graag helpen we u bij het vinden van de juiste disposables.