Salamanders


Populaire salamanders volgens onze bezoekers en klanten

12 mnd garantie
ProSelect
Salamander 3 kW | 800x360x(H)360mm ProSelect

€ 379,00 * Excl.

12 mnd garantie
Gebruik de filters om u te helpen kiezen!

Filter

Sorteer op

12 mnd garantie
24 mnd garantie
Salamander 3 kW | 800x360x(H)360mm Saro

€ 399,00 * Excl.

24 mnd garantie
12 mnd garantie
Elektrische Salamander Enkel 2.5KW Saro

€ 223,00 * Excl.

24 mnd garantie
12 mnd garantie
Buffalo Quartz Infraroodgrill Buffalo

€ 369,50 * Excl.

Waar moet ik op letten bij het kopen van salamanders?

Waar moet ik op letten bij het kopen van salamanders?

Aan welke criteria moet worden voldaan bij de aankoop van salamanders? Wij bieden een reeks professionele salamanders. Laat ons u helpen de juiste beslissing te nemen:

  • In hoogte verstelbaar: Ja of nee
  • Mogelijkheid tot wandmontage: Ja of nee
  • Maximale tempratuur: <300°C of >300°C
  • Aansluiting: elektrisch of gas
  • Verwarmingszones: 1 zone of meerdere zones

Gebruik onze filters om uw zoekopdracht te vereenvoudigen. Hieronder vindt u meer informatie waarmee u rekening moet houden bij het aankopen van salamanders.

horeca-specialist
Uw Horecaspecialist
Ervaren productspecialisten!
secure-payments
Veilig betalen
Via een beveiligde omgeving
guarantee
Voor de professional
én voor de hobbychef
free-delivery
Gratis levering
Op orders > €75 Ex. BTW

Salamanders van XXLhoreca


Bent u op zoek naar een praktische en gebruiksvriendelijke grill? Een salamander is een specialistisch apparaat waarmee u gemakkelijk en snel gerechten kunt gratineren, verwarmen en warm houden. Een salamander is apparaat dat de functies van een open grill en een krachtige open oven combineert. Door de vele verschillende toepassingen is het toestel ideaal voor uw professionele keuken en biedt het u een brede waaier van mogelijkheden. Het toestel geeft een gelijkmatige warmte af, wat betekent dat u het op een constante lage temperatuur kunt laten branden.

Functies van een salamandergrill

De salamander is vergelijkbaar met een zeer krachtige oven met alleen bovenwarmte, die de temperatuur van het voedsel extreem snel verwarmt tot ca. 60-300°C. De apparatuur heeft dus een extreem hoog temperatuurvermogen. Met andere woorden, het is een bovenverhittingsgrill dat erg lijkt op een oven. De salamander werkt dus als een oven/indirecte grill met zeer sterke bovenwarmte. In professionele keukens worden salamanders wordt het gebruikt voor het gratineren, glaceren, gratineren, karamelliseren en warm houden van diverse voedingsmiddelen. Met de alternatieve grill beschikt u over een vast station dat de gerechten binnen enkele minuten afwerkt en uw restaurant of bistro dus helpt om sneller te werken. De indirecte grill geeft een zeer gelijkmatige en consistent de gewenste temperatuur af. Met de een consistente performance kunt u uw ingrediënten en gerechten gegarandeerd snel en dus alleen vanaf boven af verhitten.

De uitrusting

De indirecte grills zijn in principe verkrijgbaar in twee verschillende soorten. Er zijn open en gesloten salamanders. De gesloten modellen kunnen de warmte beter vasthouden, wat een duidelijk voordeel is bij continu gebruik en het toestel veel zuiniger maakt. Een nadeel is dat het hele product (zijkanten en onderkant) dan opgewarmd wordt (net als in een oven). In de gesloten modellen kunnen de roosters vaak naar boven en beneden worden bewogen. De open salamanders zijn in sommige gevallen handiger. U kunt de intensiteit van de warmte veranderen door de verwarmingselementen op en neer te bewegen. Beide modellen zijn verkrijgbaar in verschillende configuraties en uitvoeringen. Daarnaast zijn er smalle horeca salamanders of grote horeca salamanders. Bereken hoeveel gerechten u per dag en hoeveel gerechten u tegelijk wilt verwerken. Daarbovenop moet u na gaan gerechten of pannen er onder passen om in te schatten welke voor grootte u nodig heeft.

Vragen en antwoorden over professionele salamanders voor in de horeca:

Een elektrische of gas aangedreven salamander?

Bij XXlhoreca bieden we u beide elektrische aansluiting en aan de andere kant de gasaansluiting. Voordat u een salamander voor in de horeca koopt, zorg ervoor dat u weet welke aansluiting u in uw restaurant heeft. Aan welke verbinding u de voorkeur geeft, is natuurlijk aan u. Bij een elektrische aansluiting moet u erop letten dat er twee verschillende voltnummers zijn en dat u de juiste aansluiting hebt. Wij bieden salamanders aan in zowel 230 volt als 400 volt. De apparaten functioneren natuurlijk uitsluitend op de aanbevolen voltages. Voor een gas salamander, zorg ervoor dat u de juiste pijp of gasaansluiting heeft om de salamander die u wenst aan te sluiten. Naast de klassieke elektrische salamanders, verkopen wij dus ook toestellen met een gasaansluiting aan. Als u specifieke vragen hebt, kunt u contact opnemen met onze klantendienst.

Hoe een elektrische of gas aangedreven salamander aansluiten?

Voor het aansluiten van uw gewenste elektrische of gastoestellen raden wij u aan professionele hulp in te roepen. Als u nog vragen heeft over aanbevolen installateurs en installatie, neem dan contact op met onze experts. De klantendienst staat voor u klaar en zal u graag adviseren.

Wanneer heb ik een salamandergrill nodig?

Salamandergrills worden minder gebruikt in particuliere huishoudens dan in grote keukens, restaurants en kantines. De Salamander apparaten hebben een bepaalde grootte en hebben daarvoor de juiste ruimte nodig. Bovendien zijn de apparaten gemaakt van zuiver roestvrij staal om zo gemakkelijk mogelijk schoon te maken en zo effectief mogelijk te zijn.

U hebt een grill nodig als u op een efficiënte manier bijvoorbeeld voedsel wilt flamberen. Door de ingrediënten een bepaalde tijd bloot te stellen aan de hoge temperatuur van de indirecte grill krijgen de ingrediënten een bruin korstje. Neem bijvoorbeeld de kaas dat over een gratin zit of de suiker op die op een crème brûlée zit. De apparaten zijn bijzonder geschikt als u in grote hoeveelheden wilt flamberen. Bijvoorbeeld als u al desserts of taarten hebt bereid en ze wilt perfectioneren voordat ze naar de gast gaan.

Waar kan een salamandergrill voor gebruikt worden?

Een salamandergrill wordt voornamelijk gebruikt voor het ontdooien, opwarmen, smelten, grillen, gratineren, en karamelliseren van producten en ingrediënten.

Hoeveel kost een horeca salamander?

Horeca salamanders zijn al binnen enkele seconden op de gewenste temperatuur. Gerechten kunnen in enkele seconden worden gegrild of gegratineerd. Door het snelle proces is er geen grote oven of convectieoven nodig, die over het algemeen veel meer elektriciteit of gas verbruiken.

Bij XXLhoreca kunt u al professionele en kwalitatief hoogwaardige salamanders krijgen vanaf €223,-. Luxe modellen met veel functies en een geïntegreerd aanraakscherm zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar vanaf ongeveer €1.000,-. Indien u persoonlijk advies wenst, kunt u contact opnemen met onze klantendienst.

Een salamander grill van XXLhoreca

In onze online winkel vindt u duizenden producten voor uw cateringbedrijf. Neem een kijkje in onze andere categorieën om er zeker van te zijn dat u geen producten gemist heeft. Bent u op zoek naar een bepaald merk, een maat of een speciaal model? Of kunt u gewoon niet beslissen? Gebruik dan gerust onze filters of de zoekbalk om uw gewenste product te vinden of bel ons.
Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij staan van maandag tot en met vrijdag voor u klaar. Neem contact met onze klantenservice op via de telefoon, chat of e-mail. Wij helpen u graag de juiste salamanders te vinden.

Populaire categorieën: KeukenapparatuurOverige keukenapparatuurBraadpannen | Sous vides | Magnetrons | Pizzapletters

  • pro-kitchen1