Vleessnijmachines


Populaire vleessnijmachines volgens onze bezoekers en klanten

Gebruik de filters om u te helpen kiezen!

Filter

Sorteer op

12 mnd garantie
12 mnd garantie
24 mnd garantie
12 mnd garantie
12 mnd garantie
12 mnd garantie
12 mnd garantie

Waar moet ik op letten bij het kopen van een afzuigkap met motor?

Waar moet ik op letten bij het kopen van een afzuigkap met motor?

Vleessnijmachines zijn er in veel variaties. De keuze van de vleessnijmachine hangt van meerdere factoren af. De volgende punten zijn zeer belangrijk in het maken van de juiste keuze.

Gebruik en combineer onze filter opties om filters om de juiste vleessnijmachines te vinden. Onderaan deze webpagina vind je meer informatie over onze vleessnijmachines met motor.

horeca-specialist
Uw Horecaspecialist
Ervaren productspecialisten!
secure-payments
Veilig betalen
Via een beveiligde omgeving
guarantee
Voor de professional
én voor de hobbychef
free-delivery
Gratis levering
Op orders > €75 Ex. BTW

Vleessnijmachiens van XXLhoreca


Bij XXLhoreca kunt u er vanuit gaan dat u hoe dan ook een kwalitatief goede snijmachine koopt. Er zijn verschillende modellen en maten vleessnijmachines. Bij XXLhoreca bieden wij u een breed scala aan snijmachines. De machine is een semi-geautomatiseerde oplossing en een alternatief voor koksmessen. Onze snijmachines worden niet alleen gebruikt in grote keukens, maar ook door professionele slagererijen. Onze snijmachines zijn gemakkelijk in gebruik en vooral zeer duurzaam. Met merken als Hendi en Bartscher hebben wij een bijzonder betaalbaar assortiment professionele vleessnijmachines.

Questions and answers vleessnijmachines voor in de horeca:

Waar vleessnijmachines voor gebruiken?

Over het algemeen zijn alle snijmachines multifunctioneel. Bijvoorbeeld de heavy duty snijmachine van Saro kan worden gebruikt voor alle soorten voedsel en vleesproducten zoals worst, kaas en brood. De slede is uitneembaar en onderhoudsvriendelijk. Alle fabrikanten van de door ons aangeboden vleessnijmachines hebben gedacht aan ergonomisch gebruik, gebruikersveiligheid en onderhoudsgemak. Ook kunt u de apparatuur gebruiken voor het snijden van mooie plakken ham of voor het maken van een flinke voorraad carpaccio: met de XXLhoreca snijmachines snijdt u moeiteloos alle soorten vleeswaren.

Vaak zijn de vleessnijmachines op verschillende diktes af te stellen. Sommige chefs gebruiken veel kracht bij het snijden en stellen de apparaten dun af voor de voedselwaren die zij in dunne plakken willen snijden. Daarentegen zullen meer ervaren koks een stabielere hand hebben en de snijmachine iets ruimer afstellen en daardoor minder kracht gebruiken voor dezelfde dikte.

Borrelplanken, voorbereidende werkzaamheden, en zelfs voor a la minute gerechten grijpen koks naar professionele snijdmachines. U kunt zich voorstellen dat het afsnijden van Iberico hammetjes ineens een stuk efficiënter en makkelijker is wanneer u de apparaten gebruikt.

Wat zijn verschillen tussen snijmachines?

Zoals al eerder benoemd zijn snijmachines over het algemeen breed inzetbaar. Toch zijn er een aantal aandachtspunten die u in acht moet nemen wanneer u een vleessnijmachine voor in de horeca aan gaat schaffen. Doorgaans functioneert de apparatuur op 230v. Daarentegen zit er soms een groot verschil in de hoeveelheid watt het apparaat heeft en dus verschilt de uiteindelijke performance. Ten tweede, adviseren wij u om de grootte van het model in acht te nemen. Hoe groter de machine, hoe groter het mes en dus het snijoppervlak.

Ten derde, speelt ook de snijdikte een rol. Als u uitsluitend een vleessnijmachine aanschaft voor charcuterie dan neemt u een snijmachine die enkel tot 12 mm snijd. Op het moment dat u een veelzijdige vleessnijmachine wilt om dikkere plakken te kunnen snijden hebben wij snijmachines voor maximaal 30 mm. Dan kunt u bijvoorbeeld grotere stukken voedselwaren proportioneren. Wij adviseren u om gebruik te maken van onze filters, om te filteren op het diameter van het mes. Bij de verstelbare vleessnijmachines kunt u de dikte aanpassen met de knop die voor op de machine zit. Door de knop met de klok mee te draaien zal de snijdikte groter worden.

Ten vierde, zijn er apparaten die een slijpsteen bevatten. Op het moment dat u de machine vaak gebruikt zal het mes snel bot worden. Een bot mes snijd niet gemakkelijk door de producten. Uiteindelijk zult u ook merken dat het apparaat meer moeite heeft met het efficiënt snijden van ‘zachtere’ producten op een flinterdunne stand. Op basis van gebruikersgemak hebben sommige fabrikanten van machines gekozen om een slijpsteen in de machine te bouwen. Vaak zitten de slijpstenen in de bovenkant van de machine. De steen komt tevoorschijn op het moment dat u het dakje (dat bovenop de vleessnijmachine zit) licht roteert en optilt. Daarna kunt u de slijpsteen op het mes aanbrengen en de vleesnijmachine aanzetten om zo het mes te slijpen.

Als laatste zijn er sommige machines met een gekanteld blad. De Schuinsnijmachine 800 van DEKO Holland is bijvoorbeeld niet verstelbaar (schuin 45°C). De rechtsnijmachine 834 van DEKO Holland (recht 90°C) is een variant op de 800. Ga daarom goed na wat voor u het gemakkelijkste is.

Hoe maakt u een vleessnijmachine schoon?

Over het algemeen zijn snijmachines geheel uit elkaar te halen om deze goed te kunnen reinigen. Zo behoud u de kwaliteit die u uw klanten wilt kunnen bieden. Een niet goed schoongemaakte snijmachine zal er voor zorgen dat de kwaliteit van uw gesneden voedselwaren snel achteruit loopt. LET OP! Bij het schoonmaken van een vleessnijmachine moet u nadenken over een aantal kritieke aandachtspunten. Gebruik warm water met zeep om de machine te reinigen, want gril reinigers etc. zullen er voor zorgen dat het materiaal van de machine snel aangetast word. Check daarna eerst of de snijmachine uit staat en of het mes volledig gesloten is (de roterende knop voor de snijdikte moet geheel tegen de klok ingedraaid zijn). Vervolgens kunt u de vleestafel demonteren en de kap van het mes losdraaien om alle hoekjes en normaal onbereikbare plekken schoon te maken.

Welke vleessnijmachine moet ik kiezen?

Weet u al welke vleessnijmachine aansluit bij uw werkzaamheden? Of heeft u nog vragen die wij kunnen beantwoorden of wilt u graag advies? Neem dan contact met onze klantenservice op. Wij staan van maandag tot vrijdag voor u klaar om u alles te vertellen over de vleessnijmachines die wij aanbieden en om u een advies op maat te geven.

Populaire categorieën: KeukenapparatuurSnijmachinesSnijmachinesGroentesnijders | Sapcentrifuges | StaafmixersBlenders en mixers

  • pro-kitchen1