Opbergrekken


Populaire opbergrekken volgens onze bezoekers en klanten

24 mnd garantie
12 mnd garantie
Opbergsysteem - 1080x560x1800 mm Bartscher

€ 536,97 * Excl.

12 mnd garantie
Gebruik de filters om u te helpen kiezen!

Filter

Sorteer op

24 mnd garantie
12 mnd garantie
12 mnd garantie
Kantoorrek - 750x350x1520 mm Bartscher

€ 87,39 * Excl.

12 mnd garantie
Opbergsysteem - 1500x360x1800 mm Bartscher

€ 545,38 * Excl.

12 mnd garantie
Opbergsysteem - 1080x560x1800 mm Bartscher

€ 536,97 * Excl.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een opbergrek?

Waar moet ik op letten bij het kopen van een opbergrek?

Opbergrekken zijn er in veel variaties. De keuze van een opbergrek hangt van meerdere factoren af. De volgende punten zijn zeer belangrijk in het maken van de juiste keuze.

Gebruik ook onze filters om uw zoekopdracht precies op uw behoeften af te stemmen. Meer informatie over onze opbergrekken vindt u op deze pagina!

horeca-specialist
Uw Horecaspecialist
Ervaren productspecialisten!
secure-payments
Veilig betalen
Via een beveiligde omgeving
guarantee
Voor de professional
én voor de hobbychef
free-delivery
Gratis levering
Op orders > €75 Ex. BTW

Welke opbergstellingen passen bij uw behoeften?


Wij bij XXLhoreca geven je graag advies over onze professionele stellingkasten. De opbergrekken van XXLhoreca zijn geschikt voor het opbergen veel verschillende producten en materialen. U kunt de stellingen gebruiken voor meerdere doeleinden. Heeft u machines in de keuken of achter de bar staan die u eigenlijk niet continue gebruikt? Dan kunt u bijvoorbeeld deze beter in het magazijn in een opbergrek stallen. Zo creëert u meer ruimte achter de bar. Daarnaast zijn de opbergrekken ook geschikt voor het stallen van grondstoffen of bereide producten.

Hoe kan ik mijn opslag juist inrichten?

Om tot, voor u het juiste antwoord te komen raden we u aan om meerdere facetten in overweging te nemen. Een aantal van deze punten omvatten: de grootte van het magazijn, het soort magazijn (koeling of droge opslag), en de vereiste hygiëne. Het komt erop neer dat een opslag altijd zo efficiënt mogelijk ingericht moet worden, daarom adviseren we u altijd professionele opbergrekken te gebruiken. Hieronder in deze tekst hebben we enkele punten over opbergrekken uitgebreid behandeld zodat u, uw opslag op de juiste manier kan inrichten. Wij raden u aan om onze filter opties te gebruiken om tot de juiste keuze te komen.

In sommige gevallen kunnen voedselwaren of materialen beter in afgesloten opbergrekken opslaan. Bij XXLhoreca adviseren we u om bijvoorbeeld servies in de daarvoor bestemde afsluitbare servieskasten te plaatsen. Bekijk daarom ook onze RVS servieskasten en opbergkasten en RVS wandkasten.

Vraag & antwoord: Welke opbergrekken moet ik gebruiken?

Hoe bepaal ik de voor mij juiste draagkracht?

Uiteindelijk wilt u zo veel mogelijk ruimte besparen, simpelweg omdat ruimte geld kost. De soorten stellingen die zijn voorbestem voor de gastronomie lopen veel uiteen. Om deze reden is het cruciaal om eerst na te gaan wat u daadwerkelijk wilt opslaan. Wilt u bijvoorbeeld potten en pannen in het magazijn stallen omdat het seizoen impact heeft op de soorten gerechten die er gekookt worden? Dan is het uiterlijk van de opbergrekken in de meeste gevallen niet van cruciaal belang. Het opbergrek moet dan in dit geval sterk en stevig zijn om het gewicht van de potten en pannen te dragen. Gebruik het filter ‘draagvermogen per plank’ om specifiek op het draagvermogen te filteren.

Aan de hand waarvan bepaal ik de stelling?

Naast de draagkracht is het allicht handig om na te denken over de capaciteit. De grootte van de stelling wordt niet alleen bepaald door de huidige hoeveelheid die u opslaat. Neem ook de verwachte (toekomstige) hoeveelheid die u gaat opslaan in overweging. Daardoor zult u beter kunnen inschatten hoe groot de stelling moet zijn of hoeveel stellingen u moet kopen. De hoeveelheid rekken per stelling hangt uiteraard af van de grootte van het product dat u wilt stallen. Er moet namelijk genoeg ruimte tussen de planken zijn om het product te kunnen plaatsen.

Vaak kunnen horecaondernemers niet zomaar alle maten opbergrekken kwijt in hun opslag. Restaurant managers die flexibiliteit willen, zouden juist opbergrekken moeten nemen die op wielen staan. Tevens raden we aan om voor verstelbare planken te kiezen. Dan kunt u in dat geval zelf de vereiste afmetingen tussen de planken creëren. Dat is handig als u bijvoorbeeld door de krappe ruimtes gelimiteerd in uw keuze bent. Als laatste, attenderen wij u er nogmaals op om ook de hoeveelheid planken in acht te nemen.

In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij ruimtes die zich onder een trap bevinden is het onhandig om een opslagrek te plaatsen. Voor dit soort specifieke situaties kunt u beter in onze categorie: RVS wandschappen kijken.

Hoe maken opbergrekken magazijnen en koelingen veilig en hygiënisch?

XXLhoreca heeft tal van professionele opbergrekken exclusief voor cateraars. Onze diverse opbergrekken kunnen producten stallen die afgestemd zijn op de catering industrie. Neem bijvoorbeeld; cateringboxen, schalen en schotels voor catering en broodmanden, en fruithouders. Verwijs naar onze sectie: Gastronorm en andere bakken voor keukenbakken waar u de voedselwaren in kunt opstallen.

In Nederland moeten alle cateraars aan de HACCP-voorwaarden voldoen omdat zij met voedselwaren werken. Met andere woorden, in de horeca moet men rekening houden met hygiëne als zij een opbergstelling aanschaffen. Voor gekoelde magazijnen (koelingen) raden we aan om bijvoorbeeld een REA Eurostelling in overweging te nemen. Deze stelling is eenvoudig uit elkaar te halen zodat de gehele ruimte, dus ook de muren van de koeling en-/of vriezer gemakkelijk gereinigd kunnen worden. Voor in droogmagazijnen is het Bartscher opbergsysteem een populair model uit ons aanbod. Dit systeem is eenvoudig in elkaar te zetten en ook goed te demonteren; een slim en licht ontwerp. Let wel op: Er zijn ook opbergrekken die niet geschikt voor in vochtige ruimtes en dus niet aan te raden voor in koelingen.

Over het algemeen mogen er nooit producten opgeslagen worden op de grond. Als producten niet op de grond staan komen ze minder snel in contact met ongedierte en bacteriën. Naast hygiëne is veiligheid ook een belangrijk onderwerp. Buiten HACCP-regels om moeten de spullen in de opbergrekken aan de hand van het gewicht over de stellage worden verdeeld. Zoals al eerder benoemd speelt het maximale draagvermogen per plank hier ook een rol in.

Hoe moeten opbergrekken ingedeeld worden?

Een magazijnstelling is een apparaat dat wordt gebruikt om materialen en gereedschappen op te slaan. Meestal zijn de opbergrekken gemaakt van een combinatie van metaal en hout of kunststof. Een stellage kan zoals hierboven al beschreven voor veel verschillende doeleinden worden gebruikt. Er zijn speciaal ontworpen magazijnstellingen voor kleine hoeveelheden. Ook zijn er opbergrekken voor grotere voorwerpen, zoals keukengereedschap.

Het efficiënt inrichten van opbergrekken is eenvoudiger met de juiste bakken. Neem een kijkje in onze sectie: Gastronorm en andere bakken en overweeg onze verschillende soorten opslagbakken. Deze zijn multifunctioneel en dus ook handig voor in de opbergrekken. Bovenal zijn deze bakken goed voor opbergrekken omdat deze bakken goed afsluitbaar zijn. Zo blijven de stellages netjes en nagenoeg schoon. Vergeet niet om het gewicht in de stellages op de juiste manier te verdelen. Zware en bepaalde voedselwaren kunnen het beste onder in de ophangstellage. Namelijk, sommige voedselwaren kunnen lekken op andere producten waardoor kruisbesmetting ontstaat. Daarentegen moeten lichte en droge voedselwaren (niet lekkende producten) boven in de rekken. Tot slot, plaats producten en materialen die veel gebruikt worden of ontzettend zwaar zijn op de meest toegankelijke plekken.

Opbergrekken van XXLhoreca

Heeft u al een idee welk opbergrek aansluit bij uw wensen? Of kunnen we u helpen met het kiezen van de beste opbergrekken voor uw keuken? Neem dan contact met ons op. We staan graag voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en om u van advies te voorzien.

Populaire categorieën: RVSRVS toebehoren | RVS accessoires | Bordenrekken | GN bakkenhouders | Opbergrekken

  • pro-kitchen1