Uw Horecaspecialist
Veilig betalen
Voor de professional
Advies op maat
| Bedrijf
Naar de startpagina

Wijnkoelkasten


Populaire producten

12 mnd garantie
12 mnd garantie
Bartscher Wijnkoelkast 113 Liter | 2 Zones | Geluidloze Compressor | 396x580x1030(h)mm

1-4 werkdagen

€ 808,41

€ 978,18 incl. BTW

24 mnd garantie
Combisteel Zwarte Wijnkoelkast | Geschikt voor 120 Flessen | 1000x620x(H)2060mm

3 weken

€ 5.604,94

€ 6.781,98 incl. BTW

60 mnd garantie
Frilec Onderbouw Wijnklimaatkast | BERLIN143GCWK | 595x570x(H)825mm

1-3 werkdagen

€ 842,13

€ 1.018,98 incl. BTW

Gebruik de filters om u te helpen kiezen!

Waar moet ik op letten bij het kopen van wijnkoelkasten?

barkoelkast

Waar moet ik op letten bij het kopen van wijnkoelkasten?

Aan welke criteria moet worden voldaan bij de aankoop van een wijnkoelkast? Wij bieden een reeks professionele kwaliteit wijnkoelkasten. Laat ons u helpen de juiste beslissing te nemen:

  • Aantal legroosters: <7 legroosters of >7 legroosters
  • Geïntegreerde verlichting: modellen met en modellen zonder licht.
  • Verschillende temperatuurzones: 1 zone, 2 zones, 3 zones.
  • Materiaal: roestvrij staal of houten model.

Gebruik onze filters om uw zoekopdracht te vereenvoudigen. Hieronder vindt u meer informatie waarmee u rekening moet houden bij het aankopen van wijnkoelkasten.

xxlhoreca.com Reviews with ekomi.nl
Horecaspecialist Uw Horecaspecialist
Ervaren productspecialisten!
Voor de professional
én voor de hobbychef
guarantee Advies op maat
Van uw persoonlijke expert

Wijnkoelkasten van XXLhoreca


Goede wijnen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit menig horecazaak. Wijnkoelkasten om uw wijnen goed en op temperatuur te houden zijn hierdoor onmisbaar geworden. Wijn behoudt zijn smaak het beste wanneer de fles onder de juiste omstandigheden wordt bewaard. Daarom regelen de wijnkoelkasten, ook wel wijnklimaatkasten, van XXLhoreca de luchtvochtigheid en de temperatuur van de wijnflessen zorgvuldig. Deze twee aspecten zijn uiterst van belang als u een optimale smaak uit uw wijn wil halen. U kunt ook kiezen voor een automatische wijnkoelkast die u kunt afstellen op basis van de soort wijn die u bewaart. Of het nu gaat om inbouw wijnkoelkasten, Liebherr wijnkoelkasten, een kleine wijnkoelkast of een mini wijnkoelkast, wij hebben het. Kies de maat die bij u past en berg tot 300 flessen op, afhankelijk van het model. Ook het uiterlijk van de klimaatkoelkast is belangrijk. Of u nu een effen of een gekleurd model wenst, kies er een die perfect past bij de sfeer van uw zaak.

Wijnkoelkasten voor alle flessen - van wijn tot champagne!

Of u nu rode wijn, witte wijn, prosecco of champagne aanbiedt, wij hebben de juiste wijnkoelkasten voor u! In ons ruime assortiment bieden wij ook champagnekoelkasten van roestvrij staal aan! Vooral hoogwaardige champagnesoorten vereisen een speciale opslag, luchtatmosfeer en temperatuur. Als u een veel en-/of hoogwaardige champagne verkoopt raden wij u aan om onze speciale koelkast. Wat is er beter dan een goede fles champagne altijd beschikbaar te hebben? U kunt de champagne bewaren in een superieure kast zodat de champagne in perfecte staat aan de klant kan worden gepresenteerd!

Questions and answers over wijnkoelkasten:

Wijnkoelkasten voor presentatie of voor lange bewaring?

Het is belangrijk dat u het model kiest dat bij uw restaurant inrichting past. Daarnaast moet u nagaan met het doeleinden van de aankoop. Voor langdurige opslag raden wij aan een beschermde glazen wijnkoelkast aan. Zo komt er weinig tot geen licht bij de wijnen. Wanneer u voor presentatie en kortetermijnbewaring kiest kunt u de flessen beter bewaren in een representatieve en hoogwaardige glazen wijnkoelkast. Als u uw flessen wilt bewaren, raden wij u een rijpingskoelkast zonder glas en licht aan. Dus als uw flessen gelijk voor consumptie bestemd zijn moet wijnen aantrekkelijk gepresenteerd worden in een wijnkoelkast met glas van hoge kwaliteit.

Waar moet u rekening mee houden als u een wijnkoelkast koop?

Het is belangrijk rekening te houden met een aantal criteria om de wijnkoelkast te kiezen die bij uw behoeften en bij het soort etablissement past:

Bewaartijd: Wil uw horecazaak wijn voor een langere of kortere periode bewaren? Afhankelijk van wat u kiest, zult u niet noodzakelijk dezelfde wijnkoelkasten kiezen. U moet ook rekening houden met het soort wijn! Als u wijn bewaart, moet u een wijnkoeling kiezen met één of meer temperaturen die zich aanpassen aan de opslag van de verschillende soorten wijn. Wilt u wijn aanbieden om direct te serveren of te laten rijpen?

Aantal flessen: Hoeveel flessen wilt u in de wijnkoelkast bewaren? Stel een getal vast om u te helpen bij uw keuze van de modellen die u de juiste opslagcapaciteit voor uw flessen bieden. Om u op de hoogte te brengen van het aantal flessen en de afmetingen van dit type koelkast, volgt hier enige informatie. Wij bieden drie types aan:

  • Kleine wijnkoelkasten (voor slechts één soort wijn).
  • Middelgrote wijnkoelkasten (voor maximaal twee soorten wijn en slechts enkele flessen elk)
  • Grote wijnkoelkasten (Extra koelruimtes en compartimenten voor verschillende wijnen)

Kiest u wijnkoelkasten met glazen of roestvrijstalen deuren?

Wij bieden beide met klimaatkasten met glazen en roestvrijstalen deuren aan op onze website. Het is echter belangrijk het verschil te begrijpen. Met een wijnkoelkast met glazen voorkant kunt u uw opgeslagen wijncollectie voor iedereen zichtbaar tentoonstellen. Bovendien helpt het glazen front u en uw collega's om een duidelijk overzicht van het assortiment te krijgen en sneller de juiste wijn in de kast te sorteren. Dankzij het heldere zicht door het glas kunt u voorkomen dat uw assortiment uitverkocht raakt en kunt u in een vroeg stadium voor aanvulling zorgen. Ook de fraaiheid van de hoogwaardige en bijzondere wijnen komt door de glazen koelkast nog beter tot zijn recht.

Voor opslagdoeleinden bieden wij u ook het model met volledig roestvrijstalen deuren aan. Maar u vraagt zich waarschijnlijk af waarom u dit model zou moeten kiezen. Met dit model kunt u wijn niet alleen bewaren, maar ook in het donker laten rijpen. Wij bevelen dit model aan voor langdurige opslag van hoogwaardige en verfijnde wijnen.

Wat is de beste temperatuur om wijn te bewaren?

Het is belangrijk met dit criterium rekening te houden. Want afhankelijk van de bewaartemperatuur, kan dat de smaak van de wijn beïnvloeden. Zorg altijd voor een constante temperatuur van 12 C° om de juiste opslag van uw wijnflessen te garanderen.

Advies nodig bij de aankoop van een wijnkoelkast?

Weet u na al deze vragen en antwoorden nog niet welke wijnkoelkasten het beste zijn voor uw zaak? Het kan moeilijk zijn om te beslissen welke professionele wijnkoelkast aan uw behoeften voldoet. Hebt u vragen of advies nodig? Neem contact met ons op en laat u adviseren door ons team, zodat u zeker weet dat u de juiste wijnkoelkasten kiest.

Populaire categorieën: Koelen en vriezen | Koelkasten | Barkoelkasten | Flessenkoelkasten | Horeca koelkasten | Minibars | Bakkerijkoelingen | Blast Chillers | Koelkisten | Bierkoeling | Koelkast Met Vriezer 

Veel gestelde vragen

Het is belangrijk met dit criterium rekening te houden. Want afhankelijk van de bewaartemperatuur, kan dat de smaak van de wijn beïnvloeden. Zorg altijd voor een constante temperatuur van 12 C° om de juiste opslag van uw wijnflessen te garanderen.

De levensduur van een wijn na opening is afhankelijk van verschillende factoren. Afhankelijk van het type wijn moet u rekening houden met het alcoholgehalte en meer! We raden aan om een metalen dop te gebruiken om de bubbels te behouden bij het bewaren van mousserende wijnen zoals champagne. Mousserende wijn kan tot maximaal 3 dagen worden bewaard.

Wij raden alle restaurateurs aan om altijd elk type wijn in hun wijnkoelkast op te slaan. Waarom?

Wij raden aan om uw wijn altijd op een koele en droge plek te bewaren, weg van direct licht. Dit zorgt ervoor dat uw wijn optimaal kan rijpen. Het is belangrijk om de temperatuur en luchtvochtigheid te controleren om al zijn organoleptische eigenschappen te behouden. U kunt uw wijn ook bewaren in een wijnkelder, die constante temperatuur en luchtvochtigheid biedt voor optimale rijping.

Bij XXLhoreca bieden we een uitgebreid assortiment wijnkoelkasten die speciaal zijn ontworpen om wijn op de juiste temperatuur te bewaren. Onze wijnkoelkasten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, capaciteiten en designs, waaronder inbouw- en vrijstaande modellen, om aan de wensen van uw horecabedrijf te voldoen.

Ja, onze wijnkoelkasten zijn energiezuinig en trillingsvrij. Ze zijn ontworpen om wijnflessen op een stabiele temperatuur te bewaren zonder trillingen, wat de kwaliteit van de wijn behoudt. Dit maakt ze ideaal voor het bewaren van uw wijnvoorraad.

Ja, onze wijnkoelkasten zijn ontworpen voor gebruiksgemak. Ze worden geleverd met duidelijke instructies en zijn gemakkelijk te onderhouden. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat uw wijnkoelkast optimaal blijft functioneren.

Ja, wij bieden installatiediensten voor wijnkoelkasten. Onze deskundige technici kunnen de installatie professioneel en snel voor u uitvoeren, zodat uw wijnkoelkast direct klaar is voor gebruik.

Onze productspecialisten staan tot uw beschikking om u te helpen de juiste keuze te maken. Neem contact met ons op, en wij zullen u adviseren over de wijnkoelkast die het beste past bij uw bedrijf en uw specifieke behoeften.