Bel ons:+31(0)756151433
Gratis verzending vanaf €100,-
25.000+ Producten
Het Totaalpakket
Met expertise naar succes
Wij zorgen voor u!
| Bedrijf
Naar de startpagina

GASFRITEUSES


Populaire gasfriteuses volgens onze bezoekers en klanten

12 mnd garantie
Express
Modular Friteuse Gas | 600 Modular | 8 Liter | 6,8 kW | 300x600x(H)280mm

1-3 werkdagen

€ 865,18

€ 1.046,87 incl. BTW

12 mnd garantie
Express
Combisteel Friteuse Gas 21 Liter - 27kw

1-3 werkdagen

€ 1.112,25

€ 1.345,82 incl. BTW

12 mnd garantie
Diamond Friteuse RVS Gas | 12 Liter | Tot 190°C | Incl. Aftapkraan | 400x600x525(h)mm

10 werkdagen

2 Varianten

€ 1.411,48

€ 1.707,89 incl. BTW

12 mnd garantie
Casselin Gas Friteuse | 2x 10 Liter | Tafelmodel | 6500W | 700x600x(H)650mm

2-4 werkdagen

€ 2.411,27

€ 2.917,64 incl. BTW

12 mnd garantie
Bartscher Friteuse | Gas | Bakkerij Vis en Oliebollen | 20 liter | 12kW | 700x585x(h)390mm

1-4 werkdagen

€ 2.491,87

€ 3.015,16 incl. BTW

Gebruik de filters om u te helpen kiezen!

Waar moet ik op letten bij het kopen van een frituur op gas?

barkoelkast

Waar moet ik op letten bij het kopen van een frituur op gas?

Friteuses zijn er in veel variaties. De keuze van een gasfriteuse hangt van meerdere factoren af. De volgende punten zijn zeer belangrijk in het maken van de juiste keuze.

Gebruik en combineer onze filter opties om filters om juiste gasfrituur te vinden. Onderaan deze webpagina vind je meer informatie over een gasfriteuse.

xxlhoreca.com Reviews with ekomi.nl
Horecaspecialist Uw Horecaspecialist
Ervaren productspecialisten!
Voor de professional
én voor de hobbychef
guarantee Advies op maat
Van uw persoonlijke expert

Welke gasfriteuse past bij uw behoefte?


Bij XXLhoreca hebben we een grote selectie hoogwaardige horecafriteuses van de meest gerenommeerde merken zoals Pitco, Bartscher en Diamond. Bij ons kunt u terecht voor gasfriteuses voor zowel tafelmodellen als modellen met onderstel.

  • Tafelmodel gasfriteuses zijn kleinere en compacte gasfriteuses die chefs op bijvoorbeeld een RVS werkbank plaatsen. Over het algemeen worden deze horeca frituurpannen in professionele keukens gebruikt waar weinig ruimte is.
  • Vrijstaande frietpannen zijn ideaal voor dagelijks gebruik. Deze gasfriteuses beschikken over een hoog vermogen en vaak een grotere capaciteit. Hierdoor kan de frietketel vrijwel continue gebruikt worden. Daarnaast hebben de friteuses vaak een ruime opbergruimte onder de frituur.

In de meeste gevallen zijn de tafelmodellen handmatig in te stellen. Maar in professionele keukens kunnen hectische momenten er voor zorgen dat chefs vergeten dat er nog voedselwaren in de friteuse zitten. Daarom willen sommige chefs gasfriteuses die digitaal en programmeerbaar is. Er zijn zelfs gasfriteuses die automatisch de frituurmanden omhoog liften.

Naast de gasfriteuses zijn er ook bepaalde accessoires nodig om het bakken van friet, snacks of andere lekkernijen nog soepeler te laten verlopen. In de categorie frituuraccessoires vindt u alles wat u nodig heeft om te frituren. Als overweegt om een vrijstaande vrietketel aan te schaffen kunt u er voor kiezen om de accessoires bijvoorbeeld onder in de opbergruimte van de friteuse te plaatsen.

Uiteraard zijn er meerdere factoren die mee spelen in het maken van de perfecte keuze. Om u te helpen met de zoektocht naar de juiste gast friteuse die bij uw behoefte past hebben we een aantal criteria geëvalueerd en uitgeschreven voor u.

Hoeveel capaciteit en vermogen (kW) heeft u nodig?

De setting waarin uw horeca gelegenheid verkeerd heeft een enorme impact op hoeveel liter inhoud uw aanstaande frituurpan of friteuse moet hebben. Als alleen met piekdrukte te maken hebt dan heeft u relatief gezien niet veel vermogen nodig. Wij raden u aan om dan een laag vermogen te nemen. Als u continue achter elkaar frituurt heeft u een hoger vermogen nodig. Namelijk, hoe hoger het vermogen in de gasfriteuse, hoe korter de hersteltijd is, waardoor de etenswaren sneller klaar zijn.

De keuze in capaciteit hangt van meerdere aspecten af. Gasfrituur met een hoge capaciteit geven de mogelijkheid om grotere hoeveelheden tegelijk te frituren. Maar er moet rekening gehouden worden met het feit dat een hogere capaciteit ook duurder en minder duurzaam is. Een grote op zichzelf staande frituurpan op gas neemt meer kostbare ruimte in de keuken in. Tevens verbruikt een frituur meer vetstof. Olie moet regelmatig vervangen worden, anders gaat de kwaliteit van het gefrituurde product achteruit. Veel gasfriteuses zijn daarom voorzien van een filter of een koude zone waar de kruimels en restjes niet verbranden.

Waarom is een afvoerkraan handig?

Schoon frituurvet of olie is van groot belang om kwaliteit van de producten die gefrituurd worden te waarborgen. Zoals al eerder benoemd hebben sommige gasfriteuses een koude zone. In deze gasfriteuses hangt het verwarmingselement van de frituur twee centimeter boven de bodem zodat kruimels niet verbranden en het frituurvet langer mee gaat. Als het frituurvet vervangen moet worden is een afvoerkraan handig. Een afvoerkraan is puur voor gebruiksgemak. Laat het frituurvet minimaal één uur afkoelen voordat u het gaat vervangen. Daarnaast moet u er op letten om altijd de kraan dicht te draaien en te checken voordat er nieuw vet de frituur in gaat. Hoe u de frituur het beste kunt schoonmaken staat onder ‘Hoe kan u uw gasfriteuse het beste onderhouden?’

Waar kunt u uw gasfriteuse het beste plaatsen in de keuken?

Over het algemeen komt er veel geur vrij bij het frituren. Daarbij verdampt vocht dat nog aan de etenswaren zit zodra deze gefrituurd worden met als resultaat dat planken etc. die boven de gasfriteuses hangen ook vies worden. We raden u altijd aan om uw gasfriteuse onder een afzuigkap te plaatsen. Daarnaast moet u rekening houden met het feit dat de friteuse aangesloten moet worden op gas. Bij XXLhoreca bieden we gasfriteuses met verschillende gasaansluitingen. Als laatste is het belangrijk om veilig te werk te gaan en in de keuken een brandblusser te plaatsen die schuim spuit. Neem geen brandblusser die voornamelijk water bevat, deze maakt de brand alleen maar erger.

Hoe kan u uw het beste onderhouden?

Veiligheid, ergonomisch design en duurzaamheid zijn de voorwaarden voor perfecte roestvaststalen gasfriteuses. Een schone friteuse is een gezonde en veilige friteuse. De frituur kunt u het beste net als een RVS werkbank schoon maken. Warm water, allesreiniger, en een doekje is al genoeg. Gebruik geen staalborstels, deze tasten de beschermende laag van het RVS aan. Verder zijn er nog een aantal punten van belang als u uw friteuse goed wilt onderhouden.

Ten eerste, indien er met blokkenvet gefrituurd wordt, zal bij het terug koelen van de friteuse de vetstof gaan stollen. Hierdoor kan het element van de geleiderplaat gedrukt worden waardoor door de beveiliging van de friteuse niet meer zal werken. Ten tweede, als uw friteuse in een te koude omgeving staat (<5°C) zoals een niet geïsoleerde aanbouw of een binnenplaats werkt de thermostaat niet meer. Ten derde, bij diepvriesproducten adviseren we u om het overtollige ijs te verwijderen en te wachten tot de olie heet genoeg is. Tijdens het frituren komt er bij bevroren etenswaren water vrij, hierdoor bruist de olie meer en kan de gasfrituurpan gaan spatten. Als laatste, raden wij u aan om de lege mand al in de olie of het vet te laten zakken om vervolgens de te frituren ingrediënten toe te voegen bij het frituren van vlees, vis, gevogelte, beignets enz. Hierdoor voorkomt u dat ze aan de mand gaan vastplakken.

Gasfriteuses van XXLhoreca

Ongeacht de behoefde, wij kunnen u voorzien van het juiste apparaat. Naast de standaard gasfriteuses vindt u bij ons ook diverse speciale frituurpannen voor bijvoorbeeld vis, pannenkoeken of donuts. Ook wanneer de frituur een klein onderdeel is in uw horecaonderneming, kan een dubbele friteuse zeer van pas komen. In de ene mand bakt u bijvoorbeeld enkel friet, in de ander bakt u snacks. Al onze gasfriteuses zijn gemaakt van roestvast staal en andere gemakkelijk te reinigen materialen om de beste kwaliteit te bieden als het gaat om hygiëne. We kunnen het ons voorstellen dat het lastig is om te bepalen wat de beste friteuse is voor uw werkzaamheden. We helpen daar dan ook graag bij. Onze collega’s van de klantenservice staan van maandag tot en met vrijdag voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en om u van advies te voorzien.

Populaire categorieën: Friteuses | Elektrische friteuses| Inbouw Friteuses

Veel gestelde vragen

Naast inhoud in liters kunt u er voor kiezen om een gasfriteuse te nemen met een enkele of dubbele pan. Uiteraard heeft dat ook direct impact op de frituur capaciteit. Als u enkele producten (zoals kleine bijgerechten of enkele ingrediënten van een gerecht frituurt). Een dubbele pan neemt meer ruimte in beslag, maar heeft meer voordelen tegenover een enkele friteuse. Ten eerste, als u rekening met allergenen wilt houden (zoals gluten) of meerdere soorten etenswaren tegelijk gaat frituren dan raden we u aan om een gasfriteuse met dubbele pan te nemen. Ten tweede, op rustige momenten kunt u één van de twee pannen gebruiken. Dubbele gasfriteuses zijn dus over het algemeen duurzamer.

Bij XXLhoreca bieden we een uitgebreide selectie gasfriteuses die ideaal zijn voor professioneel gebruik in de keuken van uw horecabedrijf. Ons assortiment omvat diverse modellen en groottes van gasfriteuses om aan uw specifieke behoeften te voldoen.

Ja, onze gasfriteuses zijn ontworpen met aandacht voor energie-efficiëntie en efficiëntie in gebruik. Ze zijn voorzien van krachtige branders en geavanceerde regelsystemen om ervoor te zorgen dat ze snel op temperatuur komen en uw frituurprocessen optimaliseren.

Ja, we bieden gasfriteuses met extra functies, waaronder automatische filtratie. Deze functies zorgen voor gemak en efficiëntie bij het onderhouden van de olie en het behouden van de kwaliteit van uw gefrituurde gerechten.

Ja, onze gasfriteuses zijn ontworpen voor eenvoudige reiniging en onderhoud. Ze hebben verwijderbare onderdelen en zijn gemakkelijk toegankelijk voor schoonmaakwerkzaamheden, wat zorgt voor hygiënische en probleemloze frituurervaringen.

Onze Productspecialisten staan klaar om u te helpen bij het kiezen van de juiste gasfriteuse voor uw specifieke keukenbehoeften. Neem contact met ons op, en wij zullen u graag adviseren en assisteren.

Enkelfähig Score

Dit product heeft een score van %score%, dit betekent dat het een positieve bedrage levert aan toekomstige generaties

Meer...