Bain-marie Tafelmodellen


Populaire bain-marie tafelmodellen volgens onze bezoekers en klanten

12 mnd garantie
Express
ProSelect Bain-Marie 1/1 GN met aftapkraan

1-3 werkdagen

€ 224,00 * Excl.
12 mnd garantie
12 mnd garantie
Gebruik de filters om u te helpen kiezen!

Waar moet ik op letten bij het kopen van een bain-marie tafelmodel?

barkoelkast

Waar moet ik op letten bij het kopen van een bain-marie tafelmodel?

Planeetmixers zijn er in veel variaties. De keuze van de planeetmenger hangt van meerdere factoren af. De volgende punten zijn zeer belangrijk in het maken van de juiste keuze.

Gebruik en combineer onze filter opties om filters om juiste het bain-marie tafelmodellen te vinden. Onderaan deze webpagina vind je meer informatie over onze bain-marie tafelmodellen.

xxlhoreca.com Reviews with ekomi.nl
Uw Horecaspecialist
Ervaren productspecialisten!
Voor de professional
én voor de hobbychef
guarantee Advies op maat
Van uw persoonlijke expert

Bain-marie tafelmodellen van XXLhoreca


Een bain-marie tafelmodel is een goede keuze wanneer u op zoek bent naar een warmhoudsysteem voor uw horecagelegenheid, maar niet genoeg ruimte heeft voor bijvoorbeeld een groot bain-marie buffeteiland of wandbuffet. Ook is een tafelmodel een goede uitkomst als u meerdere opstellingen nodig heeft voor het warm houden van gerechten of sauzen.

De tafelmodellen uit ons assortiment zijn afkomstig van verschillende fabrikanten zoals Bartscher, Buffalo, Modular en Hendi. Naast deze topmerken, vindt u in onze webshop ook warmhoudsystemen van ons eigen merk XXLselect. In totaal bieden wij een grote variëteit aan Bain-marie tafelmoddel van 17 verschillende merken. De warmhoudbakken zijn al vanaf €125,00 verkrijgbaar. Naast de tafelmodellen vindt u in ons assortiment ook grotere warmhoudsystemen of sausdispensers; zo houdt u alle gerechten warm op de juiste manier!

Questions and answers: Bain-marie tafelmodellen

Waarom Bain-marie tafelmodellen?

De bain-marie tafelmodellen zijn multifunctioneel en kunnen gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Een Bain-marie is heel erg gebruiksvriendelijk. Namelijk, Bain-Marie kunt u ook wel kennen van Au-Bian-Marie. Au-Bain-Marie is een kooktechniek waarbij ingrediënten langzaam verwarmd. De stoom van het verwarmde water in een pan komt tegen bijvoorbeeld de bekken die op de pan is geplaatst waardoor de ingrediënten in de bekken niet heter dan 100°C worden. Deze techniek wordt voornamelijk gebruikt bij ingrediënten die gevoelig zijn voor schiften of snel aanbranden. Bain-marie tafelmodellen zijn afgeleid van deze kooktechniek en gemaakt voor bijvoorbeeld het warmhouden of opwarmen van gerechten of ingrediënten. Dus Bain-marie tafelmodellen zullen u helpen doordat zij op een efficiënte manier uw producten warmhouden of verwarmen.

Waar kunt u de bain-marie tafelmodellen voor gebruiken?

Bain-marie tafelmodellen kunt u bijvoorbeeld gebruiken voor het presenteren van uw gerechten die u graag warm houd. Voornamelijk worden Bain-marie tafelmodellen in de keuken zowel als in het restaurant zelf gebruikt. Maar, deze apparaten worden vooral gebruikt bij buffetten en diners. Bain-marie is een goed alternatief op een chafing dish. Chafing dishes zijn meestal veel betaalbaarder, handiger en gemakkelijker te gebruiken in vergelijking met bain maries. Maar in tegenstelling tot bain-marie tafelmodellen, kunnen ze niet worden gebruikt voor het koken van voedsel of maaltijden, alleen voor het handhaven van de temperatuur en warmte. In de keuken worden dus voornamelijk bain-marie tafelmodellen gebruikt, in het restaurant hangt het van de situatie af.

In de keuken worden bain-marie tafelmodellen voornamelijk gebruikt voor het voorgaren van vlees (tot bijvoorbeeld 58°C of het warmhouden van sauzen. Bains-marie zijn zeer efficient in de keuken doordat ze dezelfde internationale formaten van gastronormbakken hebben. Meerdere kleine gastronorm trays, ook wel hoedjes, in de bains-marie zorgen er voor dat chefs bijvoorbeeld hun sauzen kunnen warmhouden tijdens de service. Op deze manier hoeft de chef niet meerdere verschillende pannetjes met sauzen op het vuur te houden, met het risico dat de sauzen overkoken of inkoken.

Tot slot kun je ook de Au-Bain-Marie techniek in de oven toepassen. Wij raden het niet aan om uw terrines, patés en bijvoorbeeld crème brûlée in een bain-marie tafelmodel te bereiden. U kunt dan beter in een braadslee de ingrediënten plaatsen en deze voor een deel met water vullen om de gerechten zo geleidelijk mogelijk te garen.

Welke bain-marie tafelmodellen passen bij uw behoeftes?

Om na te gaan wat voor bain-marie tafelmodellen passen bij uw behoeftes, adviseren wij u om een aantal aandachtspunten te overwegen. Ten eerste, u kunt verschillende soorten bain-marie tafelmodellen nemen met een elektrische of aardgas aansluiting nemen. Ten tweede, moet u na gaan hoeveel capaciteit u nodig heeft. Uiteindelijk zijn er meerdere formaten gastronormbakken. In de bain-marie tafelmodellen kunt u zowel 1/1 bakken als kleine 1/6 bakken kwijt. Daarnaast zijn er ook verschillende maximale dieptes. De meeste RVS gastronormbakken hebben ook een deksel. U kunt er voor kiezen om een deksel met uitsparing te nemen om er zo voor te zorgen dat de ingredienten langer warm, en warmer blijven. Ten derde, kunt u er voor kiezen om een bain-marie tafelmodel te kiezen met een afvoerkraan. Dit soort kleine extra eigenschappen kunnen het gebruikersgemak de voor u juiste boost geven. Als laatste moet u na gaan dat sommige modellen in ons assortiment tot een hogere temperatuur kunnen dan andere bain-marie tafelmodellen. Daarnaast zijn er ook bain-marie tafelmodellen die vanaf een lagere, of juist hogere temperatuur kunnen starten.

Welk bain-marie tafelmodel past bij mijn horecaonderneming?

We kunnen ons voorstellen dat het lastig is om te bepalen welke bain-marie tafelmodellen bij uw wensen en eisen aansluit. We adviseren u hier uiteraard graag over. Wij staan van maandag tot en met vrijdag voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en om u van advies te voorzien.

Poplulaire categorieën: Warmhouden | Bains-marie | Bain-marie met onderstel | Bain-marie transportwagensBain-marie buffet