Bel ons:+31(0)756151433
Gratis verzending vanaf €100,-
25.000+ Producten
Het Totaalpakket
Met expertise naar succes
Wij zorgen voor u!
| Bedrijf
Naar de startpagina

Rijskasten


Bij het bereiden van vers brood, gebak en andere deegwaren is precisie en consistentie de sleutel tot het creëren van de perfecte smaak en textuur. Een rijskast creëert precies de juiste omstandigheden voor het rijzen van het deeg. Ze bieden een gecontroleerde omgeving waarin het de tijd krijgt om te fermenteren, wat leidt tot verbluffende resultaten in de bakkerij. Bekijk hieronder ons assortiment en til uw brood en gebak naar een hoger niveau!

xxlhoreca.com Reviews with ekomi.nl
Gebruik de filters om u te helpen kiezen!
Horecaspecialist Uw Horecaspecialist
Ervaren productspecialisten!
Voor de professional
én voor de hobbychef
guarantee Advies op maat
Van uw persoonlijke expert

Voordelen van een professionele rijskast


Rijskasten bieden een hygiënische en afgesloten omgeving voor deegbereiding. Daarbij dragen rijskasten bij aan een optimale fermentatie van gist en zuurdesem, wat resulteert in luchtig en rijzig brood tijdens het bakproces. Dankzij nauwkeurig instelbare thermostaten en uitstekende bevochtigingsfuncties zijn alle rijskasten geschikt voor professioneel gebruik, waarbij de gewenste consistentie van uw brood gegarandeerd wordt. Hier zijn de voordelen van een professionele rijskast op een rij:

 • Consistente kwaliteit: Een rijskast zorgt voor uniforme rijstijden en resultaten, wat leidt tot consistent heerlijke bakproducten.
 • Tijdbesparing: Dankzij geautomatiseerde timers en temperatuurregeling kunt u uw deeg gemakkelijk laten rijzen zonder constant toezicht.
 • Optimale gisting: De gecontroleerde omgeving van een rijskast helpt deeg om de perfecte textuur en smaak te ontwikkelen.
 • Flexibiliteit: Rijskasten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en modellen, waardoor u de juiste rijskast kunt kiezen voor uw productiebehoeften.

Nauwkeurige temperatuurregeling en luchtvochtigheid

Professionele rijskasten zijn essentieel in bakkerijen en patisserieën, omdat ze helpen bij het rijzen van het deeg voordat het wordt gebakken. De afgesloten kast zorgt voor een constante temperatuur, meestal tussen 25°C en 40°C. Sommige rijskasten regelen ook de luchtvochtigheid, wat handig is voor bepaalde deegsoorten die een vochtige omgeving nodig hebben, zoals zuurdesem. Binnenin de rijskast bevinden zich rekken of lades waarop bakplaten of deegbakken met het deeg worden geplaatst. Deze rekken zijn speciaal ontworpen om voldoende ruimte te bieden voor het deeg om vrij te rijzen zonder enige belemmeringen.

Hoe gebruik ik een rijskast?

Wilt u weten hoe u een rijskast kunt gebruiken om uw deeg perfect te laten rijzen? Hier zijn de stappen die u moet volgen om het beste resultaat te behalen:

 1. Temperatuur instellen: Het belangrijkste is om de juiste temperatuur in te stellen. Meestal ligt deze tussen 25°C en 40°C. Dit doet u met de thermostaat op de rijskast.
 2. Luchtvochtigheid regelen: Sommige rijskasten hebben ook de mogelijkheid om de luchtvochtigheid aan te passen. Dit is vooral belangrijk voor deeg zoals zuurdesem. Zorg ervoor dat de vochtigheid geschikt is voor uw recept.
 3. Plaats het in de rijskast: In de rijskast zijn er rekken of lades waarop u uw bakplaten of deegbakken plaatst. Deze rekken zijn ontworpen om voldoende ruimte te bieden zodat het deeg kan rijzen zonder problemen.
 4. Stel de rijstijd in: Nu kunt u de gewenste rijstijd instellen op de rijskast. Dit hangt af van het recept en het type deeg dat u gebruikt.
 5. Laat de rijskast zijn werk doen: Gedurende de ingestelde tijd zal de rijskast de gewenste temperatuur en vochtigheid constant houden, zodat uw deeg optimaal kan rijzen. Hierdoor krijgt het de gewenste textuur, smaak en volume.
 6. Verder verwerken en bakken: Wanneer de rijstijd voorbij is, haalt u het deeg uit de rijskast en kunt u doorgaan met het verdere bakproces. U zult merken dat het nu perfect is gerezen, klaar om heerlijke gebakken producten te maken!

Functionele en professionele rijskasten van XXLhoreca

In de professionele keuken worden rijskasten steeds geavanceerder en efficiënter. Een uitstekend voorbeeld van innovatieve rijskasttechnologie is te vinden in de Bartscher rijskast. Deze moderne rijskast is ontworpen met het oog op de toekomst en biedt tal van voordelen die van onschatbare waarde zijn voor bakkers en chefs die heerlijk brood willen bereiden.

Wat deze Bartscher rijskast onderscheidt, is het aanzienlijke aantal inschuifposities voor de roosters. Dit betekent dat u een groot aantal bakplaten of deegbakken kunt plaatsen, waardoor u in één keer grote hoeveelheden deeg kunt laten rijzen. Dit is vooral handig in drukke professionele keukens, waar efficiëntie en goed keukenapparatuur van het grootste belang is.

Daarnaast heeft deze professionele rijskast een zeer robuust ontwerp, wat betekent dat hij bestand is tegen dagelijks intensief gebruik. Het duurzame karakter van de rijskast zorgt ervoor dat hij jarenlang betrouwbaar blijft presteren, zelfs in de meest veeleisende keukenomgevingen.

Een ander belangrijk aspect is dat deze Bartscher rijskast zorgt voor optimale omstandigheden voor het rijzen van deeg. Dankzij de nauwkeurige temperatuurregeling en luchtvochtigheidsopties kunt u de ideale omgeving creëren voor uw deeg, wat resulteert in brood met de perfecte textuur en smaak.

XXLhoreca is niet alleen gespecialiseerd in rijskasten, maar een veel breder assortiment. XXLhoreca beschikt over een breed assortiment in ovens en andere benodigdheden binnen de keuken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een perfecte pizzaoven of een droogoven voor jouw professionele keuken? Dan ben je bij XXLhoreca aan het juiste adres. Met onze professionele ovens en grillapparatuur til je jouw keuken naar een nieuw niveau!

Aandachtspunten bij het kopen van een rijskast

Bij het kiezen van de juiste rijskast voor uw horecagelegenheid moet u enkele belangrijke overwegingen in gedachten houden:

 • Type rijskast: Overweeg welk type rijskast het beste past bij uw behoeften. U heeft de keuze tussen enkele en dubbele rijskasten. Enkele rijskasten zijn ideaal voor kleinere horecagelegenheden of als u slechts een beperkte hoeveelheid deeg per keer wilt laten rijzen. Dubbele rijskasten daarentegen bieden meer capaciteit en zijn geschikt voor drukkere keukens die grotere hoeveelheden moeten verwerken.
 • Ruimte: Meet zorgvuldig de ruimte waarin de rijskast zal worden geplaatst om ervoor te zorgen dat deze past en dat er voldoende bewegingsruimte overblijft voor uw keukenpersoneel. Een correct geplaatste professionele rijskast kan niet alleen de productiviteit verbeteren, maar ook de algehele efficiëntie van uw keuken optimaliseren.
 • Capaciteit: Denk na over de hoeveelheid deeg die u dagelijks wilt laten rijzen en kies een rijskast met de juiste capaciteit. Een rijskast met een te kleine capaciteit kan resulteren in vertragingen en belemmeringen in uw productieproces, terwijl een te grote rijskast onnodige kosten met zich mee kan brengen.
 • Temperatuurregeling: Zorg ervoor dat de rijskast nauwkeurige temperatuurregeling biedt om constant de ideale temperatuur te bieden. De juiste temperatuur is essentieel om een optimale rijzing te bereiken en de gewenste textuur en smaak van uw bakproducten te verkrijgen.

Welke horeca rijskast moet ik kiezen?

Welke rijskast het beste bij u past, hangt onder andere af van de benodigde capaciteit. We begrijpen dat elke situatie uniek is, daarom bieden we persoonlijke begeleiding en advies op maat. Of u nu hulp nodig heeft bij het begrijpen van de specificaties van onze verschillende rijskasten, wilt weten welke rijskast het beste aansluit bij uw productiebehoeften, of gewoonweg advies zoekt over het optimaliseren van uw bakproces - wij zijn er om al uw vragen te beantwoorden. Neem daarom snel contact met ons op en vind de juiste rijskast voor jouw bedrijf!

Enkelfähig Score

Dit product heeft een score van %score%, dit betekent dat het een positieve bedrage levert aan toekomstige generaties

Meer...