Staafmixers


Gebruik de filters om u te helpen kiezen!

Filter

Sorteer op

12 mnd garantie
12 mnd garantie
12 mnd garantie
12 mnd garantie
12 mnd garantie
12 mnd garantie
24 mnd garantie
12 mnd garantie
12 mnd garantie
12 mnd garantie
12 mnd garantie

Waar moet ik op letten bij het kopen van een staafmixer?

Waar moet ik op letten bij het kopen van een staafmixer?

Handmixers zijn er in veel variaties. De keuze van een staafmixer hangt van meerdere factoren af. De volgende punten zijn zeer belangrijk in het maken van de juiste keuze.

  • Snelheid (vanaf/tot): Rond per minuut <2300 | 2300-9000 | <9000
    • Variable snelheid: Ja of nee
  • Doel: Mengen, mixen of opkloppen
  • Lengte van de schacht: <240 | 240-450 | >450
  • Verwijderbaar/verwisselbaar mes: Ja of nee
  • Schacht: Verwijderbare schacht

Gebruik en combineer onze filter opties om filters om juiste staafmixer te vinden. Onderaan deze webpagina vind je meer informatie over een handblender.

horeca-specialist
Uw Horecaspecialist
Ervaren productspecialisten!
secure-payments
Veilig betalen
Via een beveiligde omgeving
guarantee
Voor de professional
én voor de hobbychef
free-delivery
Gratis levering
Op orders > €75 Ex. BTW

Welke staafmixer past bij uw behoefte?


De professionele handblandersvan XXLhoreca kunt u gebruiken voor een breed scala aan gerechten. In de horeca keukens worden staafmixers veelal gebruikt voor het mixen, pureren, kloppen, en roeren. Eigenlijk kan men staafmixers als een mobiele blender zien. Chefs bereiden dan ook smoothies, sauzen, emulsies, en soepen met kitchenaidstaafmixers. Bij XXLhoreca kunt u kiezen uit een ruim aanbod aan staafmixersets en losse mixers. Stuk voor stuk producten van bekende merken zoals Bartscher en Diamond. Uiteraard bieden wij handmixers van verschillende niveaus en prijsklassen. Hieronder hebben wij een aantal specifieke aandachtspunten voor u opgesteld zodat u tot de juiste keuze kunt komen.

Welke grootte moet uw staafmixer zijn?

Het ontwerp van de staafmixer heeft een grote impact op hoe gebruiksvriendelijk de mixer uiteindelijk is en waar de machine beste voor gebruikt kan worden. Bijna alle professionele staafmixers hebben een ergonomisch handvat of handvatten als het model zo groot is dat het de machine met twee handen vastgehouden moet worden. Daimond is bijvoorbeeld een merk dat een aantal staafmixers heeft ontworpen met ergonomische handvaten, hierdoor wordt het werken met deze professionele staafmixer ook nog eens heel prettig.

De grootte van de mixer zonder kom kan gigantisch uit een lopen. Bij XXLhoreca verkopen we staafmixers met een staaf van 160 mm, maar ook blenders met een staaf van 740 mm. Uiteraard komen er meerdere factoren kijken bij het bepalen wanneer u welke staafmixer gebruikt. Maar de staafblenders met een staaf van 740mm zou bijvoorbeeld handig zijn voor grote pannen waar wel 100 liter in kan. U kunt natuurlijk nagaan dat het pureren van 100 liter soep efficiënter is om in de pan te doen in plaats van in een blender (met een capaciteit van max 3 liter).

Afneembare voet of compacte staafmixer?

Er zijn hoofdzakelijk twee verschillende soorten blenders en mixers: U kunt kiezen uit een handblander met of zonder afneembare voet. De staaf van de mixer zit in de meeste gevallen vast met een combinatie van een klik en draai of alleen klik systeem. Een afneembare voet heeft voor- en nadelen. Ten eerste kunt u met een afneembare voet uw mengkraan veelzijdiger maken. Met andere voetstukken zoals de garde of hakmolen kunt u verschillende gerechten bereiden, meer daarover onder ‘Waar kunt u uw mixer voor gebruiken?’. Ten tweede is een staafmixer met een afneembare voet fijner schoon te maken omdat deze gemakkelijk in de vaatwasmachine kan. Aan de andere kant mixers zonder een afneembare voet hebben vaak een langere levensduur.

Hoeveel watt moet uw staafmixer hebben?

Naast de grootte en het model van de handblenders is het cruciaal om eerst na te gaan hoeveel vermogen de staafmixer moet hebben. Sommige handblanders hebben meerdere standen (rotatiesnelheid). Naast de snelheid kunt u ook nagaan hoeveel watt handmixers hebben. Een handmixer met een lage hoeveelheid watt (<600) is geschikt voor het pureren en mixen van zachte emulsies en ingrediënten zoals soepen en afmaken van sauzen. Krachtige staafmixers (>1000 watt) zijn vooral geschikt voor veelvuldig gebruik van beide harde en zachte ingrediënten zoals noten en zelfs het crushen van ijs.

Uiteraard heeft het aantal watt en de rotatiesnelheid impact op hoe stil een handmixer daadwerkelijk is. Ga dus na in wat voor ruimte en setting u de handmixer gebruikt. Achter de bar wilt u wellicht een stiller model hebben. Zo hebben gasten minder last van het geluid op het moment dat u smoothies met de handblender bereid.

Neemt u een kunststoffen of metalen staafmixer?

De meeste staafblenders zijn van kunststof en/-of metaal gemaakt. Een kunststof behuizing is lichter van gewicht van een metalen staafmixers. Hoewel, de staafblenders dan wel minder stevig zijn. Hierdoor gaan staafmixers minder lang mee dan een staafmixer van metaal. Een metalen behuizing is steviger en gaat hierdoor lang mee. Stalen staafblenders zijn wel zwaarder en daardoor minder ‘handzaam’. Een RVS of metalen staafmixervoet is geschikt voor bijvoorbeeld tomatensoep. Handmixers van bewerkt staal kleuren dan niet rood van de tomaten en zullen ook geen smaakstoffen opnemen.

Waar kunt u uw staafmixer voor gebruiken?

Zoals al eerder benoemd zijn handblenders erg veelzijdig. Door verschillende opzetstukken te gebruiken kunt u mixen, pureren, kloppen, en zelfs roeren. Door die veelzijdigheid van staafmixers hebben de machines ook meerdere alternatieven zoals bijvoorbeeld: Blenders, keukenmachines, foodprocessors, en handmixers. Om u een indicatie te geven wat er allemaal mogelijk is met mixers hebben we een aantal impressies opgesteld. De hoofdfunctie van blenders en mixers is pureren. Chefs pureren bijvoorbeeld ingrediënten tot een maaltijdsoep, geëmulgeerde saus.

Met een aantal staafmixers kunt u ook ijs crushen. Hiervoor is wel een hakmolen opzetstuk voor nodig. Alleen staafmixers met een krachtig vermogen kunnen ijs chrushen of bijvoorbeeld noten malen. Met een foodprocessor opzetstuk kunnen chefs ook gemakkelijk groente en kaas raspen of snijden (hangt van het soort mes af). Daarnaast kan bar- of keukenpersoneel gemakkelijk slagroom of eiwitten kloppen met eventueel meegeleverde klopgardes. Als laatste kunnen bartenders de ideale milkshakes maken met het standaard of garde mondstuk.

Staafmixers van XXLHORECA

Het grote assortiment staafmixers en staafmixersets maakt het wellicht lastig om te beslissen welke het beste aansluit bij uw werkzaamheden. We helpen u daar uiteraard graag bij. Als u vragen heeft of graag advies zou willen, neem dan contact met ons op. We staan van maandag tot en met vrijdag voor u klaar.

Populaire categorieënKeukenapparatuurSnijmachinesGroentesnijdersSapcentrifugesBlenders en mixersVleessnijmachinesProfessionele broodsnijmachinesCurryworstsnijdersKebab- En Doner Apparatuur | Robot Coupe MessenSchilmachinesThermoblendersAardappelschillersRaspmachines

  • pro-kitchen1