Rvs spoeltafels van XXLhoreca


Populaire spoeltafels volgens onze bezoekers en klanten

Gebruik de filters om u te helpen kiezen!

Filter

Sorteer op

24 mnd garantie

Waar moet u op letten bij het kopen van spoeltafels?

Waar moet u op letten bij het kopen van spoeltafels?

Spoeltafels zijn er in veel variaties. De keuze van een spoeltafels hangt van meerdere factoren af. De volgende punten zijn zeer belangrijk in het maken van de juiste keuze.

 • RVS spoeltafels met dubbele spoelbak
 • RVS spoeltafels met kraan
 • Mobiele spoeltafels
 • Diverse rvs spoeltafel-accessoires

Gebruik en combineer onze filter opties om filters om juiste spoeltafels te vinden. Onderaan deze webpagina vindt u meer informatie over spoeltafels.

horeca-specialist
Uw Horecaspecialist
Ervaren productspecialisten!
secure-payments
Veilig betalen
Via een beveiligde omgeving
guarantee
Voor de professional
én voor de hobbychef
free-delivery
Gratis levering
Op orders > €75 Ex. BTW

Op maat gemaakte spoeltafels


Bent u op zoek naar een op maat gemaakte rvs spoeltafels voor uw keuken? Ook daarvoor kunt u bij ons terecht. Wij bieden u compleet en professioneel maatwerk in spoelbakken van rvs.

Wenst u een extra hoge stahoogte voor de rvs spoeltafel horeca? Of heeft u liever wieltjes, zodat u de tafel eenvoudig kunt verplaatsen? Dat is geen probleem. Ook als u extra lades, kasten of vloerplanken aan de tafel wilt toevoegen, kunnen wij dat voor u doen. Wij kunnen de spoelbak geheel naar uw wensen aanpassen. Sommige chefs vinden het belangrijk dat zij een grote spoelbak in hun professionele keuken hebben. Op dat moment hebben zij niet genoeg aan een standaard spoelbak 30 cm.

XXLhoreca heeft verschillende spoeltafels in het assortiment. Ze zijn er met verschillende breedtes en dieptes zodat er altijd de juiste spoeltafel met kraan tussen zit voor een passende configuratie in jouw keuken. In alle gevallen heb je een altijd een zeer robuuste werktafel van roestvrij staal (rvs). Het gladde en naadloze oppervlak van rvs is erg makkelijk schoon te maken en neemt geen kleur of smaakstoffen op.

De rvs werktafel met spoelkraan die dienen als aanvoertafel hebben een spoelbak in het midden en zijn beschikbaar in modellen die je links óf rechts van je doorschuif vaatwasser kunt aansluiten. De rvs spoeltafels die geschikt zijn als afvoertafel hebben geen wasbak. Deze zijn er uiteraard ook in zowel een uitvoering die je links kunt aansluiten, als een uitvoering die je aan de rechterzijde van je vaatwasser aansluit.

Belangrijke eigenschappen

 • Handige waterkering / opstaande rand aan de zij- en achterkant van de spoeltafel
 • Stevig ontwerp van roestvrij staal
 • Onderschap / bodemschap voor opslag onder de spoeltafel (korven en wasmiddel)
 • Eenvoudige aan te sluiten spoeltafels met doorschuif vaatwasser
 • Naast deze praktische aanvoer- en afvoer spoeltafels heeft XXLhoreca ook een breed aanbod aan rvs werktafels. Chefs en koks kunt immers altijd wel wat extra werkoppervlak gebruiken tijdens het voorbereiden, koken, serveren en opruimen in de keuken. Omdat geen keuken hetzelfde is, zijn deze er in allerlei formaten waarbij de poten in hoogte verstelbaar zijn.

En wanneer je je werkruimte wat flexibeler wilt kunnen inrichten, dan kun je er gewoon wielen bij bestellen. Net als de spoeltafels hebben ook deze werktafels een glad afgewerkt rvs werkblad die een draagkracht tussen de 150 en 200 kg aankunnen.

Wanneer je een stevig onderstel nodig hebt om je apparatuur op te zetten dan kun je dat op een werktafel doen, maar we hebben hiervoor ook rvs machinetafels. Deze praktische tafels hebben vier handige zwenkwielen en drie lagen om je spullen netjes in op te bergen.

Voordelen roestvaststalen spoeltafel

Roestvast staal is het meest gebruikte materiaal voor spoeltafels en spoelballen. Het is namelijk erg duurzaam en hygiënisch. Rvs spoeltafels is de perfecte keuze voor commerciële toepassingen, waaronder restaurants. Onderstaande kenmerken van een spoelbak geven u een idee waarom dit het meest gebruikte materiaal is voor spoelbakken.

 • Corrosiebestendig: Hoogwaardig chroom-nikkelstaal maakt spoelbakken zeer goed bestand tegen vlekken, roest en corrosie.
 • Poriënvrij oppervlak: Hygiënisch, het is geen voedingsbodem voor bacteriën.
 • Zelfherstellend: Roestvaststalen oppervlakken ontwikkelen een passieve beschermlaag die voortdurend wordt vernieuwd, zodat uw spoeltafel gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden is.
 • Duurzaam: De rvs spoeltafels zijn temperatuur- en zuurbestendig en gaan dus lang mee.
 • Milieuvriendelijk: Elke roestvaststalen spoelbak is recyclebaar, fijn voor het milieu.
 • Levensduur van een roestvaststalen spoeltafel
 • Voor een rvs spoeltafel die zo duurzaam en robuust mogelijk is, is het meestal aan te raden om een rvs spoeltafel te kiezen met een dikker oppervlak. Het is ook aan te raden om een mat of geborsteld oppervlak te kiezen, zodat de onvermijdelijke kleine krasjes die het gevolg zijn van normaal gebruik niet zo opvallen.

Het is zeer onwaarschijnlijk dat een roestvaststalen spoeltafel of spoelbak vlekken krijgt, maar zuren, bleekmiddel en zout kunnen putcorrosie veroorzaken als ze gedurende lange tijd op het oppervlak blijven. Roestvast staal is ook hitte- en chemicaliënbestendig, daarom wordt dit materiaal veel gebruikt.

Welke rvs spoeltafel moet ik kiezen?

In elke professionele keuken krijg je te maken met vuile vaat. En deze wil je zo snel en efficiënt mogelijk weer schoon maken. Ondertussen moet de keuken ook nog geordend blijven. Daarom heb je een plek nodig waar je vuile vaat op één plek kunt verzamelen, voorspoelen en kunt wassen. Daarvoor heb je een spoeltafel. Deze kunt je makkelijk kunt aansluiten op een voorspoeldouche of een doorschuif vaatwasser. Hiermee heb je een aanvoertafel voor de vuile vaat en een afvoertafel voor de schone vaat. Alle vaatwasmanden- en korven schuif je tijdens al je vaatwashandelingen zo op een logische en efficiënte manier door.

Het assortiment spoeltafels is groot, we zijn er dan ook zeker van dat u iets kunt vinden wat perfect bij uw horecazaak past. Mocht dit toch niet zo zijn, dan kunt u altijd nog bij ons terecht voor maatwerk. We helpen u graag met het maken van een keuze. We staan daarom van maandag tot en met vrijdag voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en om u van advies te voorzien.

Populaire categorieënRVS Spoeltafels | Spoelbakken los | Spoelbar tafelbladen | Rvs

 • pro-kitchen1