Heteluchtovens


Populaire heteluchtovens volgens onze bezoekers en klanten

12 mnd garantie
ProSelect
Heteluchtoven 4x 438x315mm Roosters ProSelect

€ 503,36 * Excl.

12 mnd garantie
Producten

Filter

Sorteer op

12 mnd garantie
ProSelect
Heteluchtoven 4x 438x315mm Roosters ProSelect

€ 503,36 * Excl.

12 mnd garantie
12 mnd garantie
12 mnd garantie
12 mnd garantie
12 mnd garantie
Heteluchtoven - 4 x 1/1GN - 88x64x55(h) Caterchef

€ 1.580,00 * Excl.

12 mnd garantie
12 mnd garantie

Waar moet u op letten bij het kopen van heteluchtovens?

Waar moet u op letten bij het kopen van heteluchtovens?

Heteluchtovens zijn er in veel variaties. De keuze van een heteluchtoven hangt van meerdere factoren af. De volgende punten zijn zeer belangrijk in het maken van de juiste keuze.

  • Grootte van de roosters of trays: gebruik de filters om de maat te selecteren die bij u past.
  • Aantal rasters of trays: gebruik de filters om het gewenste aantal te selecteren.
  • Met of zonder stoominjectie: gebruik de filters om deze optie te selecteren.
  • Programmering: Selecteer handmatig of automatisch met behulp van de filters.
  • Spanning: Het model is leverbaar van 230V t/m 400V, vul dit ook in bij onze filters.

Gebruik en combineer onze filter opties om filters om juiste heteluchtovens te vinden. Onderaan deze webpagina vindt u meer informatie over heteluchtovens.

horeca-specialist
Uw Horecaspecialist
Ervaren productspecialisten!
secure-payments
Veilig betalen
Via een beveiligde omgeving
guarantee
Voor de professional
én voor de hobbychef
free-delivery
Gratis levering
Op orders > €75 Ex. BTW

Heteluchtovens van XXLhoreca


XXLhoreca biedt u een groot en overzichtelijk assortiment hoogwaardige heteluchtovens, ook wel convectieovens genoemd. Een heteluchtoven biedt een snelle en gelijkmatige bereiding en verbruikt minder energie dan conventionele ovens. Bij XXLhoreca bieden wij u een groot aanbod van bekende fabrikanten van heteluchtovens. Onze professionele apparaten zijn afkomstig van gerenommeerde fabrikanten zoals Unox, Casselin en vele anderen die u de beste kwaliteit tegen de beste prijs garanderen! Bij ons vindt u zeker het juiste model voor uw behoeften!

Wat zijn de criteria voor het kiezen van de beste heteluchtoven?

Heteluchtovens zijn verkrijgbaar in verschillende maten om aan vele behoeften te voldoen. Een heteluchtoven is vrij eenvoudig van ontwerp en hebben niet veel instelmogelijkheden. Dit zijn de zogenaamde single-choice modellen. Andere professionele heteluchtovens bieden meerkeuzemodellen met verschillende voorinstellingen en accessoires waarmee u een breed scala aan kookmethoden kunt gebruiken. Merk op dat er ook heteluchtovens zijn met ingebouwde stoominjectie om het voedsel vochtig te houden. Verwar deze echter niet met combi-stoomkokers.

Grootte en capaciteit van heteluchtovens

Let bij het kopen van uw heteluchtoven op de juiste maat. Bedenk waar u de heteluchtoven voor nodig hebt. Ons assortiment omvat kleine heteluchtovens voor het ontdooien en opwarmen van voedsel, bijvoorbeeld in bistro's, tot grote heteluchtovens voor de industrie.

Traditionele wand heteluchtoven

Heteluchtovens voor wandmontage kunnen duurder zijn, maar ze zijn ook groter dan conventionele ovens en hebben een groter volume. Veel van deze heteluchtovens functioneren ook als conventionele ovens, waardoor koks voedsel kunnen bereiden zoals brood en stoofschotels die niet zo goed gaar zijn in traditionele ovens.

Heteluchtoven losstaand

Een losstaande heteluchtoven voor op een werkblad is meestal goedkoper dan modellen voor wandmontage. Ze zijn ook gemakkelijk mee te nemen naar evenementen en hebben extra functies zoals Air Frying, braden en grillen. Veel mensen gebruiken deze heteluchtovens als secundaire ovens naast hun traditionele ovens. We raden u aan om een ​​zo groot mogelijke heteluchtoven te kopen die past in uw gewenste omgeving, omdat een groter volume voor luchtuitwisseling ook een beter bakresultaat aangeeft. Heteluchtovens vertrouwen op de circulatie van warmte om voedsel gelijkmatig te koken. Hoe meer ruimte er is om deze lucht vrij te laten bewegen en circuleren, hoe gelijkmatiger het voedsel zal garen.

Wat is het verschil tussen een heteluchtovens en conventionele ovens?

Op het eerste gezicht zijn convectieovens en conventionele ovens min of meer identiek. Ze verschillen echter in hun eigenschappen. De traditionele oven heeft een standaard kooksysteem, terwijl de heteluchtoven wordt gekenmerkt door zijn afzuig- en ventilatiesysteem. Juist deze extra optie maakt het verschil en zorgt ervoor dat u een beter resultaat uit uw producten haalt!

Wat zijn de verschillende kookmethoden?

Het is belangrijk om de kookmethode aan te passen aan uw eten en het gerecht dat u wilt bereiden! Niet alle voedingsmiddelen hebben dezelfde behoefte aan warmte of kooktijd. Als u vlees, vis of een cake wilt bakken, hebben ze niet dezelfde temperatuur nodig.

  • De kookmethode met natuurlijke hetelucht,
  • koken met hetelucht,
  • de kookmethode met luchtcirculatie en
  • de kookmethode met convectie modus.

Waarom kiezen voor een heteluchtoven?

Sneller koken.

Omdat de hete lucht direct op het voedsel blaast in plaats van het alleen te omhullen, kookt voedsel ongeveer 25% sneller in een heteluchtoven.

Gelijkmatige garing

Normale ovens hebben op veel plaatsen temperatuurverschillen door de geïmplementeerde verwarmingsstaven, waardoor het eten anders wordt gekookt. Een heteluchtoven blaast hete lucht gelijkmatig rond de kookruimte, wat zorgt voor een gelijkmatige bereiding.

Een heteluchtoven is ideaal voor een goudbruin bakresultaat.

In een conventionele oven kan het vocht niet ontsnappen, waardoor het voedsel slap en flauw wordt. De convector creëert door luchtcirculatie een droge atmosfeer, waardoor het eten tijdens het grillen sneller karamelliseert. Dit proces geeft u sappig, consistent doorbakken voedsel dat desgewenst ook een korst vormt.

Zuiniger omgaan met energie

In de gastronomie wordt ongeveer 40% van het elektriciteitsverbruik in de keuken besteed. Een heteluchtovens bakt sneller dan conventionele ovens en vereist minder temperatuur. Bovendien kunnen er in een groot apparaat meerdere bakjes tegelijk gebakken worden, waardoor u efficiënt omgaat met elektriciteit.

Bij XXLhoreca krijgt u een ruime keuze aan exclusieve ovens

Heteluchtovens van de beste kwaliteit voor de beste prijs. Onze ovens zijn zowel geschikt voor particulieren die hun keuken willen uitrusten met een professioneel toestel als voor restaurants die hun keuken willen uitrusten met een professioneel toestel van het juiste formaat, dat hun chef helpt bij het bereiden van de gerechten.

Voor elke behoefte de juiste heteluchtoven

In onze online shop vindt u meer dan 20.000 artikelen voor de horeca. Bekijk ook eens onze andere categorieën en bestel alles wat u nodig hebt om uw professionele uitrusting te perfectioneren. Wilt u liever een specifiek merk, model of maat, dan kun u deze eenvoudig selecteren met behulp van de filters. Naast de categorie heteluchtovens bieden wij u ook pizzaovens, mini koelkasten, diepvriezers, tafels en andere toestellen aan voor verschillende doeleinden. Met ons als competente partner staat u in de gastronomie aan de veilige kant. Als u vragen heeft over een van onze producten of het bestelproces, kunt u contact opnemen met ons vriendelijke serviceteam via het contactformulier of telefonisch. Wij helpen u graag verder. De tevredenheid van onze klanten is onze hoogste prioriteit. Wij adviseren u graag bij de keuze van uw gewenste heteluchtoven.

Populaire categorieën: KeukenapparatuurOvens | Pizzaovens | Combisteamers | Rijskasten | Droogovens | Aardappelovens | Barbequeovens | High Speed Ovens | Rookovens

  • Ovens