Bel ons:+31(0)756151433
25.000+ Producten
Het Totaalpakket
Met expertise naar succes
Wij zorgen voor u!
| Bedrijf
Naar de startpagina

Kookplaten


Bent u op zoek naar extra elektrische kookplaten voor uw cateringkeuken, of heeft u draagbare elektrische kookplaten nodig voor het volgende evenement? Bij XXLhoreca kunt u kiezen uit een ruim aanbod van inductie kookplaten, keramische kookplaten en elektrische kookplaten. Bekijk direct ons diverse assortiment en vind een kookplaat die aansluit bij uw behoeften in de keuken.

24 mnd garantie
Express
Saro Inductie kookplaat - Saro - 3500W

1-3 werkdagen

  • Makkelijk voor 1 pans-gerechten
  • Inductie voor energiebesparing
  • Kookplaat makkelijk te vervoeren
€ 260,35

€ 315,02 incl. BTW

12 mnd garantie
Casselin Elektrische Kooplaat | Basic Model | 1800W | 285x400x(H)131mm

1-4 werkdagen

€ 310,07

€ 375,18 incl. BTW

12 mnd garantie
Bartscher Gas Wok Tafelplaat | RVS | Verstelbare Voeten | 400x600x(H)415mm

1-4 werkdagen

€ 1.029,59

€ 1.245,80 incl. BTW

12 mnd garantie
Express
Combisteel BASE 600 INDUCTIE KOOKUNIT Elektrische 1 Plaat

1-3 werkdagen

€ 1.996,39

€ 2.415,63 incl. BTW

Gebruik de filters om u te helpen kiezen!
Horecaspecialist Uw Horecaspecialist
Ervaren productspecialisten!
Voor de professional
én voor de hobbychef
guarantee Advies op maat
Van uw persoonlijke expert

Inductie kookplaat


Inductie kookplaten maken gebruik van elektromagnetische technologie om direct warmte te genereren in de pan. Dit betekent dat de kookplaat zelf niet heet wordt, maar alleen de pan en het voedsel dat erin zitten. Dit zorgt voor een aantal belangrijke voordelen. Ten eerste warmt een inductie kookplaat veel sneller op dan een traditionele gas- of elektrische kookplaat, wat u tijd bespaart in de keuken.

Een ander voordeel van inductie kookplaten is hun energie-efficiëntie. Omdat de warmte van de inductiekookplaat direct wordt overgedragen aan de pan, gaat er veel minder warmte verloren en wordt er geen energie verspild. Dit kan resulteren in lagere energiekosten en een positieve bijdrage leveren aan het milieu.

Veiligheid is ook een belangrijke overweging bij inductie kookplaten. Omdat de kookplaat zelf niet heet wordt, is er minder kans op brandwonden door aanraking. Bovendien schakelt de kookplaat automatisch uit wanneer er geen pan op staat, waardoor het risico op ongelukken wordt verminderd.

Elektrische kookplaat

Naast inductie-kookplaten biedt XXLhoreca ook elektrische kookplaten aan. Bij een elektrische kookplaat wordt de warmte gegenereerd door elektriciteit die door metalen spiralen stroomt. Hierdoor is een elektrische kookplaat betrouwbaar en eenvoudig in gebruik, waardoor het voor veel keukens een goede keuze is.

Een belangrijk voordeel van elektrische kookplaten is dat ze geschikt zijn voor verschillende soorten pannen, waaronder gietijzeren, roestvrijstalen en geëmailleerde pannen. Dit zorgt ervoor dat deze kookplaat veelzijdig in gebruik is en maakt het geschikt voor diverse kookstijlen.

Hoewel elektrische kookplaten iets langer nodig hebben om op te warmen in vergelijking met inductie kookplaten, behouden ze langdurig hun warmte, waardoor ze ideaal zijn voor gerechten die langere kooktijden vereisen.

Vrijstaande kookplaat

Voor wie op zoek is naar flexibiliteit in de keuken, zijn vrijstaande kookplaten een uitstekende keuze. In tegenstelling tot een inbouw-grillplaat, zijn deze kookplaten niet ingebouwd in het aanrechtblad. Hierdoor zijn ze gemakkelijk te verplaatsen. Een vrijstaande kookplaat is daarom zeer geschikt voor verschillende soorten keukenopstellingen.

Vrijstaande kookplaten zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, waaronder inductie en elektrische modellen. Dit betekent dat u kunt kiezen voor het type kookplaat dat het beste bij uw behoeften past. Bij XXLhoreca bieden we een ruime selectie aan vrijstaande kookplaten, zodat u altijd een model kunt vinden dat perfect aansluit op uw wensen en keukeninrichting.

Keramische kookplaten

Als u op zoek bent naar een stijlvolle kookplaat, overweeg dan een keramische kookplaat. Deze kookplaten hebben een glad oppervlak zonder uitstekende elementen, waardoor ze er strak en modern uitzien. Een ander voordeel van keramische kookplaten is dat ze relatief eenvoudig zijn te reinigen. Het vlakke oppervlak maakt het gemakkelijk om gemorste etensresten en vlekken weg te vegen. Keramische kookplaten werken op elektriciteit en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en configuraties. Hierdoor zijn ze geschikt voor zowel kleine als grote keukens.

Aandachtspunten bij aanschaf kookplaat

Wanneer u een kookplaat wilt aanschaffen, is het belangrijk om van tevoren over een aantal zaken na te denken. Hieronder vindt u de belangrijkste aspecten om rekening mee te houden bij de aanschaf van een kookplaat, zodat eenvoudig het type kookplaat vindt dat aansluit bij uw wensen.

Type kookplaat

Een belangrijk aspect om rekening mee te houden, is welk type kookplaat het beste bij uw kookstijl en keukeninrichting past. Elk type kookplaat heeft zijn eigen unieke voordelen en eigenschappen. Zo biedt een inductie kookplaat het gemak van snel koken en veiligheid. Bovendien zorgt een inductie kookplaat ervoor dat er weinig energie verloren gaat tijdens het koken. Een elektrische kookplaat heeft als voordeel dat deze betrouwbaar en veelzijdig is. Deze kookplaat is bijvoorbeeld een goede keuze wanneer u vaak speciale pannen gebruikt. 

Als u op zoek bent naar flexibele kookzones, is een vrijstaande kookplaat het ideale type kookplaat voor u. Deze tegenhanger van de inbouw-kookplaat is namelijk gemakkelijk te verplaatsen. Gebruikt u liever een stijlvolle kookplaat die bovendien gemakkelijk is schoon te maken? Dan is keramisch koken waarschijnlijk de beste optie voor u.

XXLhoreca heeft ook verschillende soorten grills in het assortiment. Paninigrills zijn uitstekende grills die het maken van een panini makkelijk maakt. Ook heeft XXLhoreca een breed assortiment aan kebabgrills die niet kunnen missen in een horeca-onderneming. 

Beschikbare ruimte en aantal kookzones

Bij het kiezen van een kookplaat is het essentieel om rekening te houden met de beschikbare ruimte in uw keuken en het aantal kookzones dat u nodig heeft. Als u over beperkte ruimte beschikt, kan een vrijstaande kookplaat een goede oplossing zijn. Deze kan eenvoudig worden verplaatst en past zich aan aan uw keukenopstelling. Let ook op de afmetingen van de kookplaat en de beschikbare ruimte op uw kookzones. Door de beschikbare ruimte vooraf te meten, zorgt u ervoor dat u gericht kunt zoeken naar een passende kookplaat.

Het aantal kookzones op de kookplaat is ook van belang, vooral als u vaak meerdere gerechten tegelijkertijd bereidt. Overweeg hoeveel pannen u normaal gesproken tegelijkertijd gebruikt en kies een kookplaat met voldoende kookzones om aan uw behoeften te voldoen.

Vermogen

Het vermogen van de kookplaat speelt ook een belangrijke rol bij het bepalen van de kookprestaties. Een hoger vermogen betekent snellere opwarming en kortere kooktijden. Bij inductie-kookplaten wordt het vermogen vaak uitgedrukt in de hoeveelheid Watt voor alle branders samen. Het vermogen van elektrische kookplaten wordt meestal aangegeven met het aantal Watt per individuele kookzone.

Budget en merkvoorkeur

Het budget is uiteraard ook een belangrijke factor bij het kopen van een kookplaat. XXLhoreca biedt een breed scala aan kookplaten in verschillende prijsklassen, zodat u een kookplaat kunt vinden die binnen uw budget past. Via onze handige filtersystemen, kunt u een minimum- en maximumprijs instellen, waarna u alle kookplaten binnen deze prijsrange te zien krijgt.

Als u een voorkeur heeft voor een bepaald merk, kunt u ook specifiek zoeken naar kookplaten van dat merk. XXLhoreca biedt kookplaten van verschillende gerenommeerde merken die bekendstaan om hun kwaliteit en betrouwbaarheid.

Energieverbruik en duurzaamheid

Als u energie-efficiëntie en duurzaamheid belangrijk vindt, is het ook goed om naar het energieverbruik van de kookplaat te kijken. Als u liever geen gaskookplaat gebruikt, kunt u kiezen voor een inductiekookplaat of een elektrische kookplaat. Over het algemeen zijn inductie-kookplaten energiezuiniger dan elektrische kookplaten, omdat ze alleen warmte genereren wanneer er een pan op staat. Bij XXLhoreca vindt u kookplaten met energiezuinige eigenschappen die kunnen helpen om uw ecologische voetafdruk te verkleinen.

Kookplaat kopen

Of u nu een inductiekookplaat zoekt, een wokbrander of liever keramisch kookt, bij XXLhoreca vindt u de kookplaat die u zoekt. Los van de kookplaten, bestaat ons assortiment uit verschillende soorten grills en bakplaten. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een kippengrill van uitstekende kwaliteit, of een barbecues voor in de tuin? XXLhoreca speelt in op alle wensen en behoefte van de klanten. Bekijk direct ons assortiment en breid uw keuken uit met het type kookplaat van uw dromen.