Uw Horecaspecialist
Veilig betalen
Voor de professional
Advies op maat
| Bedrijf
Naar de startpagina

SoepketelsSoepketel nodig? ✅ Persoonlijk advies van uw eigen product expert ✅ Snelle levering van Soepketels.

Populaire soepketels volgens onze bezoekers en klanten

12 mnd garantie
Bartscher Soeppan 5,4 Liter | Zwart gelakt Blikstaal | Uitneembare Binnenpan | Ø265x(H)395mm

1-4 werkdagen

€ 85,99

€ 104,05 incl. BTW

24 mnd garantie
Express
ProSelect Soepketel elektrisch - 10L

3 weken

  • Met regelaar & indicatielampje
  • 0,4 kW
  • Ø330mmx(h)360mm
€ 64,46

€ 78,00 incl. BTW

12 mnd garantie
Buffalo Soepketel koperkleurig | 10 Liter | 37,5(H) x 33(Ø)cm

1-3 werkdagen

€ 104,13

€ 126,00 incl. BTW

24 mnd garantie
Saro Retro soepketel model retro wit

1-3 werkdagen

€ 311,06

€ 376,38 incl. BTW

Gebruik de filters om u te helpen kiezen!

Waar moet ik op letten bij het kopen van soepketels?

barkoelkast

Waar moet ik op letten bij het kopen van soepketels?

Aan welke criteria moet worden voldaan bij de aankoop van soepketels? Wij bieden een reeks professionele soepketels. Laat ons u helpen de juiste beslissing te nemen:

Gebruik onze filters om uw zoekopdracht te vereenvoudigen. Hieronder vindt u meer informatie waarmee u rekening moet houden bij het aankopen van soepketels.

xxlhoreca.com Reviews with ekomi.nl
Horecaspecialist Uw Horecaspecialist
Ervaren productspecialisten!
Voor de professional
én voor de hobbychef
guarantee Advies op maat
Van uw persoonlijke expert

Soepketels van XXLhoreca


De soepketels in ons assortiment zijn van verschillende beproefde merken. Bent u op zoek naar een elektrisch model? Dan vindt u ze bij XXLhroeca bijvoorbeeld van Bartscher, Bistro, Buffalo, Casselin, Caterchef, ProSelect, en nog veel meer!

Zoals elk product in ons assortiment zijn ook de soepketels zorgvuldig geselecteerd. Bij XXLhoreca willen onze klanten alleen het beste bieden! De ketels zijn gemaakt van hoogwaardige, hittebestendige materialen. Voor elk product, dus ook elke soepketel in ons assortiment hebben wij zowel aan het praktische aspect als aan het design gedacht.

TIP: Een professionele soepketel met een inhoud van tien liter kan genoeg soep bevatten voor 33 porties geserveerd in kommen van 300 ml. U kunt de soepterrines ook gebruiken voor warme dranken die worden geserveerd in speciale kopjes of glazen met een inhoud van 285-350 ml (28-35 porties). Met onze soepketel kunt u snel een grote hoeveelheid soep warm houden en serveren!

Vragen en antwoorden over de soepketel:

Hoe werkt een ketel voor soep/drank?

Een soepketel werkt volgens het principe van Au bain-marie om het voedsel op de ideale serveertemperatuur te houden. Met andere woorden, een soepketel is niet uitsluitend voor consommé, maaltijdsoepen, en velouté.

Elke soepkookpot is voorzien van een uitneembare binnenbak. Dit maakt het makkelijker voor u om de ketel met de soep te vullen. Bovendien heeft elke ketel een lepeluitsparing en geïsoleerde handgrepen, zodat u zich niet brandt wanneer u de soeppan draagt. Ten slotte wordt de stabiliteit van de pan gegarandeerd door drie stevige poten aan de onderzijde.

Om een soepketel te gebruiken, vult u gewoon de buitenste pan met de aanbevolen hoeveelheid water en plaatst u de binnenste pan erin. Omdat de ketel net als een bain-marie werkt, kunt u het beste warm water gebruiken en de ketel al opwarmen voor gebruik. Giet uw soep of saus in de binnenste pan, sluit het deksel en zet hem op de gewenste temperatuur. Let wel dat soeppotten niet bedoeld zijn om te koken, maar om voedsel warm te houden of op te warmen op een perfecte temperatuur.

Waarom kiezen voor warmhoudketels?

Soepketels zijn ideaal voor het warmhouden van voedsel en het snel serveren van heerlijke maaltijden aan grote groepen mensen, bijv. op de kerstmarkt, weekmarkt, bij een operatie van bijv. de brandweer, in schoolkantines of op een bouwplaats. Dankzij hun robuuste en lichte constructie zijn soepketels gemakkelijk te vervoeren en kunnen ze dus zowel in de keuken als daarbuiten worden gebruikt.

Als u kiest voor een professionele elektrische soepketel, heeft u verschillende voordelen! Als u grote hoeveelheden soep en jus op een hoge temperatuur wilt serveren zonder dat het een rommeltje wordt, is een soepwarmer precies wat u nodig heeft. Namelijk, de enige handeling die het personeel hoeft uit te voeren is het uitscheppen van het gerecht. Daarnaast kunt u deze warmhoudketels gebruiken voor het buffet. Zo kunnen uw gasten zelf de gerechten pakken. De warmhoudketels staan voor gemak en toegankelijkheid. Dat komt doordat de tijd tussen het moment waarop een klant zijn bestelling plaatst en het moment waarop hij zijn eten krijgt, wordt geminimaliseerd.

Waar worden soepketels voor gebruikt? 

Zoals al eerder benoemd beperken professionele soepketels zich niet tot soepen, ondanks hun naam. Alle vloeibare gerechten zoals chili, curry, stoofpot en bolognese kunnen in een professionele soepterrine worden bewaard en opgediend. Giet gewoon uw gerecht in de pot en activeer de pan met de regelknoppen. Natuurlijk is het om hygiënische redenen zeer belangrijk om de soepterrine na elk gebruik van binnen en buiten goed schoon te maken!

Op welke kenmerken moet je letten als je een soepterrine koopt?

Om de juiste soepterrine voor uw cateringbehoeften te vinden, moet u een paar criteria in overweging nemen:

Temperatuurbereik: vergeet niet dat het doel van een soepketel is om een bereiding warm te houden, niet om ze te koken. Vind de juiste pannen en waterkokers in onze andere categorieën onder bijvoorbeeld pastakokers, rijstkokers, kookketels, eierkokers, of slowcookers.

Capaciteit: Afhankelijk van de grootte van uw zaak en het aantal gasten dat u van plan bent te bedienen, is het belangrijk dat u soepketels kiest met de juiste capaciteit. Ga daarom na hoeveel liter u in totaal nodig heeft en hoe vaak u de soepketel wilt/kunt vullen.

Materiaal: Bij ons heeft u de keuze van welk materiaal uw soepketel gemaakt moet worden. Of u nu een roestvrijstalen kom of een tinnen kom wilt, wij hebben de juiste voor u! Bovendien hebben de soepkommen een uitneembaar bakje, zodat u ze gemakkelijker kunt gebruiken.

Hoe maak je een elektrische soepkom schoon?

Om hygiënische redenen is het belangrijk om de kom na elk gebruik schoon te maken! Om dit te doen, volgt u gewoon het onderstaande protocol:

  • Haal de stekker uit het stopcontact: Schakel het apparaat altijd uit en trek de stekker uit het stopcontact.
  • Maak de container schoon: Aangezien de container verwijderbaar is, kunt u hem gemakkelijk uit de soepkom nemen en schoonmaken. U kunt de container ook in de vaatwasmachine reinigen.
  • De buitenkant schoonmaken: Neem een vochtige doek om spatten te verwijderen.

De juiste soepketel voor elk interieur van XXLhoreca

In onze online winkel vindt u duizenden artikelen voor cateringbedrijf. Neem een kijkje in onze andere categorieën en bestel alles wat u nodig heeft. Als u de voorkeur geeft aan een bepaald merk, model of maat, kunt u die gemakkelijk selecteren met behulp van de filters. Met ons als uw competente partner heeft u gegarandeerd de juiste apparatuur. Als u vragen heeft over een van onze producten of de bestelprocedure, kunt u contact opnemen met ons serviceteam via het contactformulier of per telefoon. Wij geven u graag advies over onze soepketels.

Populaire categorieën: Warmhouden | Voedselwarmers | Soepketels | Friet warmhoudbakken en -apparaten | Warmtelampen | RechaudsWarmteplatenWarmhoudladen | WarmtebruggenWortstenwarmers

Veel gestelde vragen

Een soepketel werkt volgens het principe van een waterbad (bain-marie) om voedsel op de ideale serveertemperatuur te houden. Om de soepketel te gebruiken, vult u eenvoudig de buitenste container met de aanbevolen hoeveelheid water en plaatst u vervolgens de binnenste container in de pan. Giet uw soep, saus of stoofschotel in de container, sluit het deksel en stel hem vervolgens in op de gewenste temperatuur. Soepketels zijn niet bedoeld zijn om voedsel te koken of garen, maar om het warm te houden of op te warmen tot de perfecte temperatuur. Lees bij het eerste gebruik zeker de gebruiksaanwijzing!

Ondanks hun naam zijn professionele soepketels niet alleen geschikt voor soep. Alle vloeibare voedingsmiddelen zoals chili, curry, stoofpot en bolognesesaus kunnen worden bewaard en geserveerd in een professionele soepketel. Giet eenvoudig uw gerecht erin en activeer de terrine met behulp van de bedieningsknoppen. Uiteraard is het om hygiënische redenen belangrijk om de soepketel na elk gebruik schoon te maken!