Bel ons:+31(0)756151433
Gratis verzending vanaf €100,-
25.000+ Producten
Het Totaalpakket
Met expertise naar succes
Wij zorgen voor u!
| Bedrijf
Naar de startpagina

Wandkoelmeubels


12 mnd garantie
Diamond Wandkoelmeubel - ZWART

4 weken

€ 2.932,88

€ 3.548,78 incl. btw

12 mnd garantie
Express
Combisteel Wandvrieskast Wit | 2 Glazen Deuren | 1454x890x(H)2000mm

1-3 werkdagen

E
€ 3.607,50

€ 4.365,08 incl. btw

12 mnd garantie
Combisteel Koelkast 4 Glasdeuren Zwart Ins-2060R Bl

3 weken

C
€ 2.920,41

€ 3.533,70 incl. btw

Gebruik de filters om u te helpen kiezen!

Waar moet ik op letten bij het kopen van een wandkoelmeubels?

barkoelkast

Waar moet ik op letten bij het kopen van een wandkoelmeubels?

Wandkoelmeubels zijn er in veel variaties. De keuze van een opbergrek hangt van meerdere factoren af. De volgende punten zijn belangrijk in het maken van de juiste keuze.

Gebruik ook onze filters om uw zoekopdracht precies op uw behoeften af te stemmen. Meer informatie over onze wandkoelmeubels vindt u op deze pagina!

xxlhoreca.com Reviews with ekomi.nl
Horecaspecialist Uw Horecaspecialist
Ervaren productspecialisten!
Voor de professional
én voor de hobbychef
guarantee Advies op maat
Van uw persoonlijke expert

Welke wandkoelmeubels passen bij uw behoeften?


Wandkoelmeubels zijn mooie oplossingen om uw producten te presenteren en om deze op temperatuur te houden. XXLhoreca heeft een ruim aanbod wandkoelmeubels die perfect zijn voor het overzichtelijk presenteren van etenswaren. Een groot deel van onze koelingen beschikken over meerdere niveaus, verstelbare schappen met prijsrails en verlichting. Ideaal voor verkoop en presentatie op niveau.

Al onze wandkoelmeubels beschikken over de modernste koeltechnologieën en de duurzaamste materialen zoals roestvast staal, aluminium en hoogwaardig staal. Verder heeft u ook keuze tussen open wandkoelmeubels en wandkoelmeubels met schuif- of klapdeuren. Daarnaast kunt u kiezen tussen diverse wandkoelmeubels welke verschillen in hoogtes, breedtes en dieptematen. Ondiepe koelingen nemen bijvoorbeeld minder ruimte in en zijn geschikt voor de horecaondernemer met beperkte ruimte.

Waar moet u op letten bij het kopen van wandkoelmeubels?

Het maken van de juiste keuze bij het kopen van wandkoelmeubels hangt voornamelijk af van de soort koeling. Voornamelijk zijn er twee soorten koel-types: een statische koeling of een geforceerde koeling. Het soort koeling heeft significante impact op de kwaliteit en houdbaarheid van de voedselwaren of dranken die u in het meubel presenteert. Daarnaast zoomen we verder in de tekst in op de andere belangrijke aspecten van wandkoelmeubels. Neem bijvoorbeeld het temperatuur bereik, het aantal roosters, en moet de vitrine dicht of open zijn. Buiten de eerder genoemde punten adviseren we u om ook te kijken naar de materialen en het uiterlijk (design) van het wandkoelmeubel.

Kiest u juist een open of afgesloten wandkoelvitrine?

Wandkoelmeubels worden veelal in supermarkten en nachtwinkels gebruikt om hun assortiment op een professionele en nette manier te presenten. Over het algemeen hebben wandvitrines over de hele hoogte van het koelgedeelte glas. Met andere woorden, koelende wandmeubels zorgen er voor dat de producten dichter bij de klant staan en dat ze de producten wel moeten zien. Sommige ondernemers vinden het irrelevant om te overwegen of ze een wandkoeling met (dicht) of zonder deuren nemen (open). Maar dit heeft wel degelijk impact op de omzet.

Een dicht wandkoelmeubel heeft deuren ingebouwd. Een wandkoeling met glasdeuren is minder gevoelig voor impulsaankopen dan een open koeling aangezien er voor de consument minder handelingen nodig zijn om het product te pakken. Aan de andere kant, dichte koelvitrines zijn over het algemeen wel energie zuiniger. Bepaalde open wandkoelvitrines hebben daarom een gordijn die u op ieder gewenst moment dicht kan doen, bijvoorbeeld na sluitingstijd. Als u een wandkoeling wilt kopen neem dan het energieverbruik mee in uw overweging.

Wat voor type koeling pas het beste bij uw behoefte?

De verschillen tussen de velerlei types koelingen zijn cruciaal. Het kiezen van de juiste type koeling hangt van een aantal punten af bijvoorbeeld, het soort etenswaren of drank, of de producten vers zijn of niet, of de producten afgedekt en verpakt zijn, hoe vaak de wandkoelmeubels wordt geopend en gesloten, en hoe snel producten op tempratuur moeten komen.

Over het algemeen worden geforceerde koelingen veelal in supermarkten, avondwinkels, tankstations, maar ook restaurants met selfservice gebruikt. Daarnaast wordt dit soort koelvitrine gebruikt voor producten die verpakt zijn zoals dranken en voorverpakte sandwiches. In deze omgevingen wordt voor een wandkoelvitrine met een geforceerde koeling gekozen om een aantal redenen. Ten eerste, in de meeste gevallen de wandkoeling veel wordt gebruikt. Ten tweede, een ventilator zorgt ervoor dat snelheid waarmee wordt gekoeld hoog is. Daarnaast zorgen geforceerde wandkoelmeubels voor een geleidelijke en consistente temperatuur in de gehele koeling. Als laatste, de meeste producten afgedekt en verpakt zijn drogen deze niet snel uit daarom heeft een koele lucht stroming geen negatieve impact op de kwaliteit van het product.

Een professionele slager, banketbakker, of groente man werken veelal met verse producten en zelf bereide gerechten, zij zouden juist voor een statisch koel-type moeten kiezen. Ook restaurants die bijvoorbeeld verse vis of vlees of nagerechten aanbieden in het zicht van de gast vallen daar onder. In tegenstelling tot een geforceerde koeling valt koele lucht over de producten. In de meeste gevallen lopen er leidingen door de wanden die vitrine op temperatuur brengen. Met andere woorden, de lucht circuleert niet door de wandkoelmeubels. Voor bijvoorbeeld de slager is dat een voordeel omdat de producten niet uitdrogen. Hoewel, men er ook rekening mee moet houden dat de etenswaren al voor gekoeld moeten zijn. Namelijk, producten komen minder snel op temperatuur. Als een statische koeling te vaak open en dicht wordt gedaan kan er veel koude lucht verloren gaan waardoor de temperatuur in de wandkoelvitrine kan oplopen. Om deze reden is het aan te raden om de omgevingstemperatuur van een statische koeling lager te houden.

Hoe moet u uw wandkoelvitrine onderhouden?

Om de levensduur van wandkoelingen te verhogen moet u op de volgende punten letten.

  • Deurrubbers: De afdichtingen die er voor zorgen dat de koeling lucht dicht is zorgen er voor dat energie niet onnodig verspild wordt.
  • Laadlijn: De luchtcirculatie wordt door de verdamper consistent is door de gehele koeling. Er wordt aangeraden om deze vrij te laten.
  • Condensor: Plaats de koeling niet direct tegen de muur zodat de condensor warmte kan afvoeren. Maak deze af en toe schoon met een zachte borstel.
  • IJsvorming: Door ijsvorming te verwijderen en de wandkoelvitrines ijsvrij te houden koelt de vitrine beter en consistenter. Zo hoeft het apparaat minder hard te werken om de gewenste temperatuur te behouden.
  • Legionella: Besmetting met legionella gebeurt via de longen. U kunt alleen besmet raken als u besmette druppeltjes waternevel inademt. Door de koeling goed schoon te maken ééns per maand of zelfs per week (hangt van het soort producten af uiteraard) voorkomt u dat bacteriën zich nestellen in de wandshowcases.

Welke wandkoelvitrine past het beste bij u?

Heeft u al enkele wandkoelmeubels gevonden voor uw horecagelegenheid? Of heeft u nog vragen of wilt u graag advies van ons? Wij bij XXLhoreca staan van maandag tot vrijdag voor u klaar om samen met u tot de juiste keuzen te komen. Aarzel niet en neem contact met onze klantenservice op als u vragen heeft of een offerte op maat wilt.

Populaire categorieën: Koelen en vriezen | Vitrines | Koelvitrines | Gebaksvitrines | Koelvitrines Staand | Sushi En Tapasvitrines | IJsvitrines | Opzetkoelvitrines | Droogkast Vlees | Koeltoonbanken

Veel gestelde vragen

Bij XXLhoreca bieden we een diverse selectie wandvitrines die ideaal zijn voor het presenteren van gekoelde producten in uw horecazaak. Ons assortiment omvat verschillende maten, ontwerpen en specificaties van wandvitrines om aan uw behoeften te voldoen.

Ja, onze wandvitrines zijn ontworpen met het oog op energie-efficiëntie en duurzaamheid. Ze zijn voorzien van geavanceerde koelsystemen die energie besparen en de producten efficiënt koelen, wat gunstig is voor zowel het milieu als uw operationele kosten.

Ja, onze wandvitrines zijn ontworpen voor eenvoudige installatie en onderhoud. Ze worden geleverd met duidelijke instructies en zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, waardoor ze perfect zijn voor gebruik in uw horecabedrijf.

Ja, onze productspecialisten staan tot uw beschikking om u te helpen bij het kiezen van de juiste wandvitrine die aan uw specifieke behoeften voldoet. Neem contact met ons op, en wij adviseren u graag.

Voor optimale prestaties raden we aan om de wandvitrine regelmatig schoon te maken en het koelsysteem te controleren volgens de instructies in de handleiding. Dit zorgt ervoor dat de vitrine efficiënt blijft werken.

Er is een groot aanbod in wandkoelers met verschillende hoeveelheden legroosters. Daarom raden we u aan om eerst na te gaan wat voor etenswaren of dranken u wilt gaan verkopen. Daarnaast zijn enkele modellen ook voorzien van verstelbare planken. Wilt u bijvoorbeeld hoge pakken zuivel koel houden? Dan heeft u meer ruimte nodig tussen de legroosters in vergelijking tot pakjes of kleine flesjes drinken. De gemiddelde ruimte tussen planken in wandkoelmeubels meestal niet meer dan 15 centimeter.

Enkelfähig Score

Dit product heeft een score van %score%, dit betekent dat het een positieve bedrage levert aan toekomstige generaties

Meer...