Bel ons:+31(0)756151433
Gratis verzending vanaf €100,-
25.000+ Producten
Het Totaalpakket
Met expertise naar succes
Wij zorgen voor u!
| Bedrijf
Naar de startpagina

Koelvitrines staand


Een opzichzelfstaande vitrine om uw lekkernijen te presenteren mag in geen enkele bakkerij of café ontbreken. Maar hoe kiest u nu de beste voor uw horecazaak? Het is belangrijk om te kijken naar hoeveel capaciteit en inhoud u nodig denkt te hebben, of u over voldoende ruimte beschikt voor dit soort vitrines en hoeveel energie de vitrine nu eigenlijk maandelijks opslokt.

Met de staande prachtexemplaren van bekende fabrikanten als Polar, Bartscher en CaterCool, beschikken wij over een zeer breed assortiment opzichzelfstaande vitrines.

12 mnd garantie
ProSelect Koelvitrine - Zwart - 68L - 3 Roosters

5 weken

 • Veelzijdig gebruik dankzij de verstelbare roosters
 • Perfecte presentatie van uw producten dankzij geïntegreerde verlichting
 • Energiezuinig dankzij dubbele beglazing
€ 338,02

€ 409,00 incl. BTW

12 mnd garantie
Bartscher Mini Koelvitrine Zwart | 98 Liter | 0,18 kW | 435x385x(H)1105mm

1-4 werkdagen

 • Compacte koelvitrine (98 liter)
 • Interne verlichting in het plafond
 • Perfecte isolatie door dubbel glas
 • Ecologisch koelmiddel R600a
C
€ 462,87

€ 560,07 incl. BTW

24 mnd garantie
Saro Opzetkoelvitrine - 100 liter - 68x45x(h)67cm

3 weken

 • Geforceerde luchtkoeling
 • Digitale temperatuurregeling
 • Automatisch ontdooien
 • Twee verstelbare roosters
B
€ 582,17

€ 704,43 incl. BTW

24 mnd garantie
Express
Polar Koelvitrine - Zwart- 235 liter - Gebogen Glas - Deur aan voorkant - 52x49x(h)172cm

1-3 werkdagen

 • Verlichte presentatie van producten
 • Ecologisch koelmiddel R600a
 • Temperatuurbereik: 2°C tot 12°C
 • Eenvoudig te reinigen constructie
€ 856,56

€ 1.036,44 incl. BTW

Gebruik de filters om u te helpen kiezen!

Wat zijn de criteria die in acht moeten worden genomen bij de aankoop van een vrijstaande koelvitrine?

barkoelkast

Wat zijn de criteria die in acht moeten worden genomen bij de aankoop van een vrijstaande koelvitrine?

Kenmerken om te overwegen:
U kunt snel verdwalen in het ruime assortiment koelvitrines dat wij aanbieden! Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen bij de aankoop van uw koelvitrine:

Opslagcapaciteit: modellen van 58 liter tot 650 liter
Temperatuurbereik: verkrijgbaar van -5°C tot 12°C
Gekoelde vitrines op wielen of poten of zonder steunen

Gebruik onze filteropties om de door u gewenste gekoelde vitrine te vinden.

xxlhoreca.com Reviews with ekomi.nl
Horecaspecialist Uw Horecaspecialist
Ervaren productspecialisten!
Voor de professional
én voor de hobbychef
guarantee Advies op maat
Van uw persoonlijke expert

Koelvitrines staand van XXLhoreca


Om te beginnen worden de staande koelvitrines van XXLhoreca vooral gebruikt voor het presenteren van gekoelde producten. Op het eerste gezicht zal het uitzoeken van etagères er gemakkelijk uitzien, maar dat is het niet. Bijvoorbeeld u moet er uiteraard rekening mee houden dat de staande display vitrine bij uw interieur past, maar ook dat de vitrine praktisch is. U kunt dan denken aan de deuropening, de soorten materialen, de koelmotor, en de inhoud in liters. Dus het uitkiezen van een staande koelvitrine ligt niet erg voor de hand. In dit stukje lichten wij de eerder genoemde punten toe om u te adviseren bij het aanschaffen van los staande showcases. Neem ook een kijkje in onze andere categorieën. Naast staande koelvitrines bieden wij bij XXLhoreca ook vriesvitrines aan, opzetkoelvitrines, wandkoelmeubels, en vleesdroogkasten.

Vraag en antwoord over koelvitrines die staan:

Waar kunt u koelvitrines staand voor gebruiken?

Een staande display koelende vitrine is in essentie een uitstalkast waarin voedselproducten of dranken worden gepresenteerd en bewaard in worden om hun versheid te behouden. De koeletalages worden gebruikt in restaurants, lunchwinkels, groentewinkels, zuivelwinkels, banketbakkerijen, slagerijen, vishandels, maar bijvoorbeeld ook supermarketen. U kunt uw producten simpelweg opslaan in grote koelingen die niet bereikbaar zijn voor gasten en doormiddel van een menukaart aanbieden. Daarentegen kunt u ook kleine batches of speciale producten aanbieden en presenteren in staande koelvitrines. Uiteraard zullen gasten eerder in de verleiding worden gebracht op het moment dat de verse taarten en gebakjes, of verse smoothies voor hen staan. Daarom kunt u koelende uitstalkasten dus gebruiken voor het upsellen van producten. Kortom wij adviseren u om koelend displays aan te schaffen op het moment dat u uw producten die koud bewaard moeten worden wilt laten zien aan uw gasten.

Wat voor soort modellen koelvitrines staand zijn er?

Bij XXLhoreca bieden wij u diverse koelvitrines staand aan. De modellen die wij verkopen lopen enorm uiteen. Naast de diverse verschillende staande modellen hebben wij ook andere categorieën zoals Sushi en Tapasvitrines en speciale gebaksvirtines.

Opzichzelfstaande koel etagères hebben verschillende soorten voeten. Ga na of u liever een opzichzelfstaande koelvitrine op pootjes heeft of dat u juist voor een opzichzelfstaande etagère zonder pootjes heeft. Als laatste zijn er natuurlijk ook nog koelvitrines staand op wieltjes.

Uiteraard speelt capaciteit een grote rol als het aankomt op het uitzoeken van de perfecte koelende etagères. Bij XXLhoreca bieden wij al opzichzelfstaande vitrines vanaf 58 liter (bruto inhoud). De grootste staande koelvitrines zijn hebben 650 liter bruto inhoud en deze heeft drie rekken. Er voor kiezen om een koeletagère staan aan te schaffen die meerdere roosters heeft. Dat raden wij u aan op het moment dat u kleinere porties, of kwa omvang kleinere producten wilt aanbieden, zoals broodjes of gebakjes.

Dan is er nog het temperatuurbereik. De meeste horeca ondernemers denken dan niet gelijk aan beide de laagste en hoogste temperatuur, maar meestal één daarvan. Let er op dat u beide naar het maximum koudste, maar ook warmste niveau kijkt. Bij XXLhoreca hebben wij showcases welke tot 16°C koelen en vanaf -5. Normalerwijze vallen de koelende etagères dan direct onder vriesvitrines, maar deze hebben een lager ‘tot’ bereik. De koelmotor heeft uiteraard directe impact op het temperatuurbereik van de staande koelshowcases. Meer daarover onder het volgende kopje: ‘Wat voor soorten koelmotor hebben koelvitrines staand?’

Alles samengevat moet u letten op het daadwerkelijke model, terwijl het uiterlijk en het geraamte van de koelvitrines staand.

Wat voor soorten koelmotor hebben koelvitrines staand?

Over het algemeen raden wij onze klanten sterk aan om te kiezen voor een koelmotor bij welke de lucht continue in de rondte draait. Doordat de ventilator de lucht door de vitrine blaast worden de producten in de koelvitrines staand beter gekoeld dan wanneer deze een statische koeling heeft. Op het moment dat het warm weer is hoeft de koelmotor minder hard te werken om de producten koud te houden. Koelmotoren met een recirculatieprincipe hebben relatief veel capaciteit. Daarom bent u niet verplicht om uw producten zoals voorverpakte etenswaren en dranken voor te koelen.

Aan de andere kant, bent u dat wel verplicht wanneer u kiest voor een statische koeling. Een statische koeling zorgt er voor dat verse producten niet uitdrogen. Wanneer u verse gebakjes, of vleeswaren verkoopt vanuit uw koelvitrine staand raden wij u aan om voor een statische koeling te kiezen. Het is van zelfsprekend dat u niet wilt dat uw vers gesneden groentes en fruit aan het einde van dag weggegooid moeten worden.

Wat voor soort deuren hebben koelvitrines staand?

Wandkoelvitrines hebben vaak een deur hoewel sommige open zijn en een nachtgordijn hebben. Display vitrines hebben altijd een deur, of het nu een klap- of schuifdeur is. Wij adviseren u na te gaan waar u de koelvitrine staand gaat plaatsen om met voorberaden gedachte uw opzichzelfstaande vitrines te kiezen. Als laatste kunnen sommige modellen omgebouwd worden. Dat houd in dat de draairichting van de deur aangepast kan worden van de opzichzelfstaande etagères.

Advies op maat bij XXLhoreca over opzichzelfstaande koelvitrines

Ongeacht de behoefde, wij kunnen u voorzien van de juiste koelvitrines staand. Naast de standaard staande en koelende etagères vindt u bij ons ook diverse speciale vitrines zoals vriesvitrines, opzetkoelvitrines, wandkoelmeubels, en vleesdroogkasten. Ook wanneer de opzichzelfstaande showase een klein onderdeel is in uw horecaonderneming, kan een koelende showcase staand zeer van pas komen. Al onze staande showcases zijn gemaakt van roestvast staal en andere gemakkelijk te reinigen materialen om de beste kwaliteit te bieden als het gaat om hygiëne. We kunnen het ons voorstellen dat het lastig is om te bepalen wat de beste friteuse is voor uw werkzaamheden. We helpen daar dan ook graag bij. Onze collega’s van de klantenservice staan van maandag tot en met vrijdag voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en om u van advies te voorzien over onze koelvitrines staand.