Uw Horecaspecialist
Veilig betalen
Voor de professional
Advies op maat
| Bedrijf
Naar de startpagina

Bodemafvoer


Voor het afvoeren van water uit uw binnenplaats, gang of keuken zijn er verschillende professionele mogelijkheden met roestvrij staal en metaal om het water uit de ruimtes of werkgebieden te leiden. 

12 mnd garantie
Express
ProSelect Vloerput - RVS - 300x300x(h)131mm

1-4 werkdagen

 • Premium product voor een scherpe prijs
 • Gegarandeerd een snelle levering
 • Aansluiting van de waterafvoer is 74 mm
€ 126,45

€ 153,00 incl. BTW

12 mnd garantie
Express
ProSelect Vloerput - RVS - 927x300x(h)140mm

1-4 werkdagen

 • Premium product voor een scherpe prijs
 • Gegarandeerd een snelle levering
 • Aansluiting van de waterafvoer is 74 mm
€ 246,28

€ 298,00 incl. BTW

12 mnd garantie
Combisteel Vloerput | 891x200x(H)140mm

1-3 werkdagen

€ 285,77

€ 345,78 incl. BTW

24 mnd garantie
Saro Vetafscheiders - modellen FA20

1-3 werkdagen

€ 656,68

€ 794,58 incl. BTW

Gebruik de filters om u te helpen kiezen!
Horecaspecialist Uw Horecaspecialist
Ervaren productspecialisten!
Voor de professional
én voor de hobbychef
guarantee Advies op maat
Van uw persoonlijke expert

Bodemafvoer - wat is het en waarom is het nodig?

Een bodemafvoer is een apparaat waardoor uw keukenafvalwater naar het riool stroomt. Deze apparaten scheiden vet en andere vethoudende afvalstoffen van het water voordat het in het riool terechtkomt. Bodemafvoeren kunnen ook vetafscheiders worden genoemd, en hoewel ze niet hetzelfde zijn, vervullen ze dezelfde taak.

Bodemafvoeren voor horecabedrijven - commerciële keukenafvoer

In horecabedrijven zoals restaurants, eetgelegenheden of hotels komen veel vetten en oliën in het afvalwater terecht. Dit kan leiden tot afzettingen in het afvoersysteem.

Zonder een bodemafvoer kan het ook regelmatig tot verstoppingen leiden. Een verstopte leiding kan niet alleen worden herkend aan de geur, het kan ook de volledige werking van de zuiveringsinstallaties beperken.

Als u dus een bedrijf runt dat vettig afvalwater afvoert, bent u volgens de DIN EN 1825 of DIN 4040 verplicht om een bodemafvoer te installeren.

Bodemafvoer - een belangrijke hulp bij waterafvoer

Een bodemafvoer is in feite een afdichting die ervoor zorgt dat de ondergrond vrij blijft van vervuild water. Bodemafvoeren zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een bodemafvoer van roestvrij staal is bijvoorbeeld bijzonder populair en van hoge kwaliteit.

Een bodemafvoer van roestvrij staal is niet alleen stevig, maar heeft ook een bijzonder hoge robuustheid. Een roestvrijstalen bodemafvoer in de keuken biedt een hoge weerstand en is bestand tegen huishoudelijk afvalwater. Dit betekent ook dat een dergelijke roestvrijstalen bodemafvoer in de keuken duurzaam belastbaar is.

Welke bodemafvoeren zijn geschikt?

Bodemafvoeren zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Als u een bedrijf runt, is het des te belangrijker dat u veel waarde hecht aan de kwaliteit van de bodemafvoer. Ook de keuze van de materialen speelt hierbij een belangrijke rol.

De bodemafvoer in combinatie met een vetafscheider voor de keuken

De vetafscheider is een extra apparaat dat bedoeld is om zowel oliën als vetten van het afvalwater te scheiden. Het is wettelijk bepaald dat water met vet- en olieachtig spoelwater of afvalwater via een dergelijk apparaat moet worden afgevoerd voordat het in het riool wordt geloosd. Een vetafscheider voor de horeca is een individuele opzetstuk die meestal op de bodemafvoer wordt geplaatst.

Roestvrijstalen bodemafvoer voor de horeca

Met name in de horeca worden roestvrijstalen bodemafvoeren steeds vaker gebruikt. Ze overtuigen niet alleen door hun hoge bestendigheid bij hoge temperaturen, maar bieden ook uitstekende hygiënische eigenschappen.

Roestvrij staal is een materiaal met een schone en gladde oppervlakte. Bij een bodemafvoer voor de keuken is het belangrijk dat u kiest voor een bodemafvoer waar geen vuil kan ophopen, en dat geldt ook voor een roestvrijstalen bodemafvoer in een grootkeuken.

Een ander voordeel van roestvrijstalen bodemafvoeren is dat het materiaal zeer gemakkelijk te reinigen en te desinfecteren is. Een afvoer van roestvrij staal is vooral in de horeca een groot voordeel, omdat het hier vaak snel moet gaan.

De voordelen van een vetafscheider in de horeca

Als u kiest voor een bodemafvoer in de horeca, kunt u profiteren van verschillende voordelen. De voordelen van een vetafscheider op een rij:

 • Er wordt voor een scheiding van lichte stoffen en water gezorgd.

 • Er zijn minder verstoppingen omdat vetophopingen worden vermeden.

 • Er ontstaat geen rottend vet, waardoor onaangename geuren kunnen worden voorkomen.

 • Er is geen corrosie omdat er geen zuurvorming door het vet ontstaat.

 • U profiteert van schone leidingen op de lange termijn.

Welke aspecten moet een bodemafvoer vervullen?

Een bodemafvoer moet aan verschillende aspecten voldoen. Hier volgt een overzicht van wat deze zijn:

Een zeer hoog niveau van veiligheid: Dit omvat niet alleen operationele veiligheid, maar ook brandveiligheid. Een bodemafvoer moet altijd volgens de geldende normen worden gepland. Het moet ook worden voorzien van antislip en voldoen aan de brandwerendheidsklasse.

Doelmatigheid - details van de bodemafvoer in de keuken: Bij het gebruik van een bodemafvoer in de keuken moet onder andere worden gelet op de aangewezen afvoerlocatie en op een snelle en gemakkelijke reiniging. Deze factoren maken ook deel uit van de doelmatigheid.

Hygiëne: Er zijn enkele belangrijke aspecten waar rekening mee moet worden gehouden bij het plaatsen van een bodemafvoer. Dit omvat onder andere grote radii, geen restwater, geen overlapping van lasnaden en zowel een lengte- als dwarsafschot. Deze normen moeten zeker in acht worden genomen bij een roestvrijstalen afvoer.

Hoe moeten bodemafvoeren worden gereinigd?

Bodemafvoeren raken snel vol, daarom moet u een regelmatig reinigings- en onderhoudsschema opstellen. Hoe meer de bodemafvoer vol raakt, hoe minder hij kan voorkomen dat vet in uw leidingen terechtkomt. In dit gebied is het ook belangrijk dat u regelmatig een drainage reiniging uitvoert. Vooral als u een horecagelegenheid heeft, moet u een drainage kopen die zorgt voor het afvoeren van grote hoeveelheden water.

Bodemafvoer - online tegen eerlijke prijzen kopen

Wij van XXLhoreca leveren hoogwaardige apparatuur voor professionele ontwatering en drainage rechtstreeks bij u thuis! 

Heeft u ontwateringsroosters nodig die direct voor een deur, ingang of rechtstreeks in een grootkeuken kunnen worden geïnstalleerd? Wij hebben drainagemateriaal dat direct tussen tegels in grootkeukens of voor ingangen geplaatst kan worden - alles van topkwaliteit en met snelle verzending naar uw locatie! Heeft u andere artikelen nodig voor reiniging of hygiëne in uw keuken of restaurant? Bestel dan nu in onze online winkel en spreek ons verkooppersoneel rechtstreeks aan in de chat hieronder voor geweldige kortingen op grotere bestellingen!