Bel ons:+31(0)756151433
Gratis verzending vanaf €100,-
25.000+ Producten
Het Totaalpakket
Met expertise naar succes
Wij zorgen voor u!
| Bedrijf
Naar de startpagina

Hokkers en branders


12 mnd garantie
Express
XXLselect Kooktoestel Aardgas | 14 kW | 710x400x(H)200mm

1-3 werkdagen

€ 554,20

€ 670,58 incl. btw

12 mnd garantie
Express
Modular Hokker - Gas - Twee Branders - 38x60x(h)25cm - 15 kW

1-3 werkdagen

€ 584,20

€ 706,88 incl. btw

12 mnd garantie
Diamond Elektrische Brander RVS | Gietijzeren Plaat 40x40cm | 580x580x(h)520mm

10 werkdagen

€ 1.141,39

€ 1.381,08 incl. btw

12 mnd garantie
Bartscher Hokker - Elektrisch - Kookplaat Ø40cm - 57x59x(h)52cm

1-4 werkdagen

€ 1.155,17

€ 1.397,76 incl. btw

Gebruik de filters om u te helpen kiezen!
Horecaspecialist Uw Horecaspecialist
Ervaren productspecialisten!
Voor de professional
én voor de hobbychef
guarantee Advies op maat
Van uw persoonlijke expert

Hokkers en branders van XXLhoreca | De Product Expert

In de horeca zijn professionele hokkers en branders essentiële apparaten die een cruciale rol spelen in de keuken. Binnen het uitgebreide assortiment van XXLhoreca vindt u verschillende modellen gasbranders en hokkers van bekende merken. Daarnaast bieden wij nog veel meer verschillende soorten keukenapparatuur aan. 

Aandachtspunten bij het kopen van een gas hokker

Wij hebben een uitgebreid assortiment gasbranders en hokkers voor professioneel gebruik. Hokkers kopen blijft ondanks ons assortiment lastig. Om die reden hebben wij een aantal punten opgesteld die u kunnen helpen met het vinden van een gas hokker voor dagelijks gebruik.

Beslis of u een gasbrander of een elektrische kookplaat wilt. Gasbranders bieden directe warmte en zijn populair vanwege hun snelle opwarmtijd en nauwkeurige temperatuurregeling. Elektrische kookplaten kunnen echter een gelijkmatiger warmteverdeling bieden en zijn gemakkelijker schoon te maken. Controleer de warmte output van de hokker of gasbrander om ervoor te zorgen dat deze voldoende is voor de beoogde kooktaken. Grotere hokkers met meerdere branders bieden meer warmte output en flexibiliteit bij het klaarmaken van verschillende gerechten tegelijkertijd. Meet ook de beschikbare ruimte in de keuken en overweeg de optimale configuratie voor de lay-out. Sommige hokkers zijn vrijstaand of tafelmodellen, terwijl andere inbouwmodellen zijn die naadloos kunnen worden geïntegreerd in bestaande keukenapparatuur. Een tafelmodel is bijvoorbeeld handiger voor een kleinere keuken of voor gebruik op het terras. Controleer daarom altijd de lengte, breedte en diepte van de hokker.

Let op de constructiekwaliteit en duurzaamheid van de hokker of gasbrander, vooral als deze intensief zal worden gebruikt in een professionele keuken. Kies voor robuuste materialen zoals roestvrij staal (rvs) of gietijzer die bestand zijn tegen zware belasting en gemakkelijk schoon te maken zijn. Daarnaast is een hokker vervaardigd uit roestvrij staal ook nog eens een duurzame keuze. Niet gek dus dat veel bekende merken rvs aanbieden. Controleer ook of de hokker of gasbrander is uitgerust met de nodige veiligheidsvoorzieningen, zoals automatische ontsteking, vlambeveiliging en oververhittingsbeveiliging. Deze functies zijn essentieel om de veiligheid van het personeel en de keukenomgeving te waarborgen. Informeer naar het onderhoud en de servicevereisten van de hokker of gasbrander, inclusief beschikbaarheid van reserveonderdelen en garantievoorwaarden. Kies voor een betrouwbare fabrikant of leverancier met een goede reputatie en klantenservice.

Professionele gasbranders

Gasbranders zijn populair vanwege hun directe warmte, snelle opwarmtijd en nauwkeurige temperatuurregeling. Ze worden gebruikt voor een breed scala aan kooktoepassingen, zoals koken met grote pannen, bakken, sudderen en braden. Hun veelzijdigheid maakt ze geschikt voor zowel alledaagse kookbehoeften in huis als voor professionele keukens waar grote hoeveelheden voedsel worden bereid.

De brander zelf is het onderdeel waar het propaangas wordt verbrand. Het kan verschillende vormen hebben, zoals een open vlam, een ringvormige brander of een infraroodbrander, afhankelijk van het specifieke ontwerp en gebruik van de gasbrander.

Het gastoevoersysteem regelt de toevoer van gas naar de brander. Dit systeem omvat meestal een gastoevoerleiding, een gasslang, een regelklep en een ontstekingsmechanisme. De regelklep stelt gebruikers in staat om de hoeveelheid gas die naar de brander wordt gestuurd te regelen, waardoor de warmte-intensiteit kan worden aangepast. Een enkelvoudige grote gasbrander werk op verschillende soorten brandstof waaronder aardgas, ethanol en propaan.

Professionele hokkers

Hokkers, ook wel bekend als kookplaten, zijn apparaten die worden gebruikt om ingrediënten direct te verwarmen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en configuraties, variërend van gas- en elektrische modellen tot inductiekookplaten. Deze veelzijdige apparaten bieden chefs de mogelijkheid om verschillende kooktechnieken toe te passen, zoals bakken, braden, sudderen en sauteren. Van het snel dichtschroeien van vlees tot het zorgvuldig klaarmaken van delicate sauzen, elektrische hokkers stellen koks in staat om hun creativiteit uit te drukken en gerechten van hoge kwaliteit te leveren.

De diverse soorten hokkers

Er zijn verschillende soorten hokkers beschikbaar voor gebruik in de horeca, elk met hun eigen kenmerken en toepassingen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende types:

Gaskooktoestel

Een gaskooktoestel is een populaire keuze in professionele keukens vanwege de directe warmtebron en nauwkeurige temperatuurregeling. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende configuraties, waaronder enkele, dubbele en meerdere branders, evenals modellen met een ingebouwde oven.

Hokker met elektronische ontsteking

Elektrische hokkers zijn een alternatief voor gasfornuizen en worden steeds populairder in professionele keukens. Ze bieden een gelijkmatige warmteverdeling en zijn gemakkelijk schoon te maken. Elektrische hokkers zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, waaronder enkele en dubbele branders, en kunnen worden ingebouwd of vrijstaand zijn.

Combibranders

Combibranders combineren gas- en elektrische kookzones in één apparaat, waardoor koks de flexibiliteit hebben om verschillende kooktechnieken toe te passen op hetzelfde apparaat. Dit kooktoestel is ideaal voor keukens met beperkte ruimte of voor het bereiden van diverse gerechten tegelijkertijd.

Wokbranders

Wokbranders zijn speciaal ontworpen voor het koken met een wok en bieden een krachtige en geconcentreerde warmtebron voor het snel roerbakken van ingrediënten. Ze hebben meestal een ronde of ringvormige brander die perfect past bij de vorm van een wokpan.

Infraroodbrander

Infraroodbranders gebruiken infraroodstraling om warmte direct naar de pan over te brengen, wat resulteert in een snelle en gelijkmatige verwarming. Ze zijn geschikt voor het snel dichtschroeien van vlees en het grillen van groenten.

De keuze voor het juiste type hokker hangt af van verschillende factoren, waaronder het type gerechten dat wordt bereid, de beschikbare ruimte in de keuken en de persoonlijke voorkeur van de chef-kok.

De voordelen van hokkers en gasbranders

Gasbranders en kookplaten (hokkers) bieden verschillende voordelen voor de horeca, waaronder:

  1. Directe en gelijkmatige warmteverdeling: Gasbranders en hokkers leveren directe warmte aan de pannen of kookoppervlakken, waardoor een gelijkmatige en consistente warmteverdeling mogelijk is. Dit zorgt voor een efficiënte en nauwkeurige bereiding van gerechten.
  2. Snel opwarmen en afkoelen: branders hebben een snelle opwarmtijd, waardoor koks snel kunnen beginnen met koken zodra de brander is ingeschakeld. Bovendien koelen branders ook snel af nadat ze zijn uitgeschakeld, wat handig is voor een drukke keukenomgeving waar snelheid van essentieel belang is.
  3. Precieze temperatuurregeling: branders en hokkers bieden koks de mogelijkheid om de warmte-intensiteit nauwkeurig aan te passen door eenvoudigweg de gasregelaar te draaien. Dit maakt het mogelijk om de temperatuur van de pan snel aan te passen tijdens het kookproces, waardoor de koks meer controle hebben over de bereiding van gerechten.
  4. Veelzijdigheid: branders en hokkers zijn veelzijdige kookapparatuur die kunnen worden gebruikt voor verschillende kooktechnieken, zoals bakken, braden, sudderen, sauteren en meer. Dit maakt ze geschikt voor het bereiden van een breed scala aan gerechten, van eenvoudige tot complexe.
  5. Betrouwbaarheid: branders en hokkers staan bekend om hun betrouwbaarheid en duurzaamheid, zelfs bij intensief gebruik in drukke horecakeukens. Ze vereisen over het algemeen minder onderhoud dan elektrische kookapparatuur en hebben een langere levensduur.
  6. Energie-efficiëntie: branders worden vaak beschouwd als energiezuiniger dan inbouw kookplaten, omdat ze alleen gas verbruiken wanneer ze in gebruik zijn. Dit kan leiden tot lagere energiekosten voor horecabedrijven op de lange termijn.

Al met al bieden gasbranders en hokkers diverse voordelen voor de horeca, waardoor ze onmisbaar zijn in professionele keukens voor het leveren van hoogwaardige gerechten aan gasten.

Welke gasbrander past bij mijn horeca onderneming?

Kunnen wij u helpen met het kiezen van de beste werkunits voor uw keuken? Neem dan contact met ons op. We staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en om u van advies te voorzien. Bijvoorbeeld over het vermogen van de brander of de verschillende varianten. De producten uit ons assortiment worden direct uit voorraad geleverd. Ook wordt er bij elke brander een handleiding geleverd, hier door wordt de aansluiting van de brander heel eenvoudig. Zodra de brander aangesloten is op het vaste gas of op een gasfles kunt u beginnen met koken. 

Enkelfähig Score

Dit product heeft een score van %score%, dit betekent dat het een positieve bedrage levert aan toekomstige generaties

Meer...