Uw Horecaspecialist
Veilig betalen
Voor de professional
Advies op maat
| Bedrijf
Naar de startpagina

Friteuses


Bij XXLhoreca hebben we een grote selectie hoogwaardige horecafriteuses van de meest gerenommeerde merken zoals Pitco, Bartscher en Diamond. Bij ons kunt u terecht voor elektrische friteuses, inductie friteuses en gasfriteuses, voor zowel tafelmodellen als modellen met onderstel. Naast de friteuses zijn er ook bepaalde accessoires nodig om het bakken van friet, snacks of andere lekkernijen nog soepeler te laten verlopen. In de categorie frituuraccessoires vindt u alles wat u nodig heeft om te frituren.

24 mnd garantie
Express
ProSelect Friteuse elektrisch - 2x8L - 7kW

1-4 werkdagen

  • Regelbare temperatuur tot 190°C
  • Vetpan en element uitneembaar
  • Beveiliging tegen oververhitting
€ 192,38

€ 232,78 incl. BTW

12 mnd garantie
Diamond Friteuse Elektrisch | 10 Liter | Inbouw | 400V/7,5kW | 100° tot 180°C | 400x600mm

10 werkdagen

€ 1.154,03

€ 1.396,38 incl. BTW

24 mnd garantie
Saro Gasfriteuse 2 x 22 L LQ - model LQ / FLG2V22

3 weken

€ 5.141,31

€ 6.220,99 incl. BTW

12 mnd garantie
Diamond Friteuse Elektrisch Dubbel RVS | 10 Liter | Tafelmodel | 400V | 15kW | 600x600x(H)280/400mm

4 weken

  • Voorzien van vetaftapkraan
  • Temperatuurbereik: 100°C - 190°C
  • Inhoud: 2x 10 liter
  • Verchroomd zeefrooster
€ 1.592,38

€ 1.926,78 incl. BTW

Gebruik de filters om u te helpen kiezen!
Horecaspecialist Uw Horecaspecialist
Ervaren productspecialisten!
Voor de professional
én voor de hobbychef
guarantee Advies op maat
Van uw persoonlijke expert

Friteuses van XXLhoreca


Bij XXLhoreca hebben we een grote selectie hoogwaardige horecafriteuses van de meest gerenommeerde merken zoals Pitco, Bartscher en Diamond. Bij ons kunt u terecht voor elektrische friteuses, inductie friteuses en gasfriteuses, voor zowel tafelmodellen als modellen met onderstel. Natuurlijk begrijpen wij dat er naast de friteuses zelf ook bepaalde accessoires nodig zijn om het bakken van friet, snacks of andere lekkernijen soepel te laten verlopen. In de categorie frituuraccessoires vindt u alles wat u nodig heeft om te frituren. Weet u al wat voor frituur u nodig heeft? Op het moment dat u niet over zo veel ruimte beschikt, dan adviseren wij u een tafelmodel te kiezen. Tafelmodel frituurpannen kunnen bijvoorbeeld op een werktafel of werkbank geplaatst worden. Naast de tafelmodel frituurpannen hebben wij ook diverse staande friteuses op gas, die zijn voorzien van een onderkast. Uiteraard zijn er meerdere aandachtspunten die u in overweging moet nemen bij het aanschaffen van friteuses. Hieronder hebben wij de belangrijkste punten op een rij gezet.

Enkele en dubbele friteuses

Ookal maakt de frituur maar een klein onderdeel uit van uw horecaonderneming, evengoed kan een dubbele friteuse zeer van pas komen. Er zijn namelijk meerdere redenen waarom chefs een dubbele frituur in hun horecakeuken hebben. De reden om een frituur met 2 pannen te nemen is dus niet alleen vanwege capaciteit. In de ene mand bakken de koks bijvoorbeeld enkel de frieten en in de ander bakken zij de snacks. Zo kunt u rekening houden met de diverse eetgewoonten en allergieën van uw gasten. In dit geval is het raadzaam om enkele (aparte) frietketels aan te schaffen, zo kunnen de inbouw friteuses genoeg afstand van elkaar bewaren om ervoor te zorgen dat de etenswaren elkaar niet kruisen. Daarnaast kunnen de pannen onafhankelijk van elkaar worden ingesteld op verschillende temperaturen. Met andere woorden, u kunt een groter assortiment aanbieden door dubbele friteuse in huis te halen.

Professionele frituur op gas of elektrisch?

Chefs kunnen er voor kiezen om een elektrische friteuse te nemen of één die op gas werkt. Wij, bij XXLhoreca, zetten graag de verschillen voor je uiteen. Een professionele friteuse op gas is wat duurder in aanschaf dan een elektrische friteuse. Echter is een frietketel op gas wel makkelijker aan te sluiten en zijn de gebruikskosten over het algemeen ietjes lager. Gas friteuses stoten wel meer CO2 uit dan elektrische friteuses. Een nadeel bij grote krachtige elektrische modellen is dat ze bijna allemaal krachtstroom nodig hebben. Om deze dus te kunnen gebruiken moet u in het bezit zijn van een krachtstroom aansluitingen. Welke professionele friteuse het meest geschikt is voor uw onderneming, is dus afhankelijk van de omstandigheden en de behoeften.

Horeca friteuses op gas

Veel van onze horeca friteuses zijn geschikt om aan te sluiten op aardgas (ook wel propaangas). De professionele friteuses op gas zijn over het algemeen iets duurder in aanschaf dan de elektrische soortgelijke modellen. De elektrische friteuse is vaak qua gebruik een grotere kostenpost vergeleken met de modellen op gas. Voor gebruik in bijvoorbeeld foodtrucks of marktkramen worden over het algemeen vaak frietpan op propaan gebruik. Deze zijn eenvoudig aan te sluiten op iedere (buiten)locatie. Dit kan met elektrische modellen nog wel eens lastig zijn omdat er altijd een stroompunt aanwezig moet zijn om deze te kunnen gebruiken. Toch niet op zoek naar een horeca friteuse op gas? Bekijk dan hier onze kleine frituurpannen op 230 Volt, of onze krachtige 400 Volt friteuses.

Persoonlijk advies over friteuses

Veiligheid, ergonomisch design en duurzaamheid zijn de voorwaarden voor een perfecte roestvaststalen friteuse. Ongeacht de aansluiting, of het nu elektriciteit of gas is, wij kunnen u voorzien van het juiste apparaat. Naast de standaard frituurpannen vindt u bij ons ook diverse speciale frituurpannen voor bijvoorbeeld vis, pannenkoeken of donuts. Al onze friteuses zijn gemaakt van roestvast staal en andere gemakkelijk te reinigen materialen om de beste kwaliteit te bieden als het gaat om hygiëne. We kunnen het ons voorstellen dat het lastig is om te bepalen wat de beste friteuse is voor uw werkzaamheden. We helpen daar dan ook graag bij. Wij staan van maandag tot en met vrijdag voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en om u van advies te voorzien.

Populaire categorieënKeuken apparatuur | Gasfriteuses | Electrische friteuses | Inbouw Friteuses