Bel ons:+31(0)756151433
Gratis verzending vanaf €100,-
25.000+ Producten
Het Totaalpakket
Met expertise naar succes
Wij zorgen voor u!
| Bedrijf
Naar de startpagina

Afzuigkappen


Bij ons vindt u een zeer groot aanbod afzuigkappen van bekende fabrikanten als Bartscher, Combisteel en Diamond, die zowel in huis als in de professionele keuken gebruikt kunnen worden. Gebruik en combineer onze filter opties om de juiste afzuigkappen te vinden. Onderaan deze webpagina vindt u meer informatie over verschillende afzuigkappen.

12 mnd garantie
ProSelect RVS afzuigkap met motor - 3 filters - 900x560x(h)250mm

1-4 werkdagen

 • Sterke afzuigkap
 • Afzuigkap ideaal voor drukke keuken
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
€ 354,55

€ 429,01 incl. BTW

12 mnd garantie
ProSelect Afzuigkap - RVS - 120x56x(h)25cm

1-4 werkdagen

2 Varianten

 • Horeca afzuigkap met motor
 • Met motor, regelaar, 3x filters, LED's
 • Capaciteit m3/uur: 1530
€ 461,98

€ 559,00 incl. BTW

12 mnd garantie
Express
Gastro M Afzuigkap RVS compleet - 2500x900x(h)540mm

1-3 werkdagen

 • Sterke afzuigkap
 • Afzuigkap ideaal voor drukke keuken
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
€ 1.500,30

€ 1.815,36 incl. BTW

12 mnd garantie
Bartscher Condensatiekap Silversteam K - 520x1040x(h)300mm

1-4 werkdagen

€ 2.912,45

€ 3.524,06 incl. BTW

Gebruik de filters om u te helpen kiezen!
Horecaspecialist Uw Horecaspecialist
Ervaren productspecialisten!
Voor de professional
én voor de hobbychef
guarantee Advies op maat
Van uw persoonlijke expert

Afzuigkappen van XXLhoreca


De afzuigkappen van XXLhoreca kunnen daardoor in vrijwel elke ruimte of keuken worden geplaatst. De verschillende maten en modellen van onze afzuigkappen resulteren in een verscheidenheid aan installatiemogelijkheden. Bestelt u een afzuigkap zonder motor, dan horen daar een aantal vaste onderdelen bij die u tegelijkertijd in onze webshop kunt bestellen. Wij raden u wel aan even contact op te nemen met ons zodat u exact weet welke onderdelen nodig zijn voor een complete installatie en in bedrijfstelling van de afzuigkap. Bij XXLhoreca leveren wij ook diverse componenten zoals verlichting, motoren en bedieningsapparatuur voor de afzuigkappen die in de webshop worden aangeboden. Alle afzuigkappen worden in ieder geval geleverd met brandveilige vetfilters en toebehoren, zoals bijvoorbeeld het complete systeem van Diamond of Gastro M.

Vraag en antwoord over dampkappen

Waar op letten bij het kopen van afzuigkappen?

Er is een ruime keuze aan afzuigkappen, het is belangrijk om rekening te houden met een aantal criteria om te kiezen voor een professionele afzuigkap aangepast aan uw keuken! Hier is de lijst van criteria die wij aanbevelen om in overweging te nemen alvorens uw afzuigkap te kopen:

 • Type afzuigkap
 • Afmetingen van de afzuigkap
 • Materialen van de professionele dampkap
 • Vermogen van de afzuigkap
 • Anticipeer op de aansluiting van de afzuigkap volgens het type van het gekozen model

Aarzel natuurlijk niet om in geval van twijfel contact op te nemen met onze klantendienst die u graag zal adviseren bij de keuze van uw afzuigkap!

Waar kunt u uw afzuigkap het beste plaatsen?

Ten eerste is het van belang dat de afzuigkap altijd binnen handbereik is van een stroomaansluiting. Ook heeft u altijd toegang tot een buitenmuur nodig, ook als u besluit de open ruimte (kookeiland) te ventileren. Daarnaast moet u uw nieuwe afzuigkap minimaal 75 cm boven een gasfornuis of 65 cm boven een elektrisch fornuis plaatsen zodat de dampen goed kunnen worden afgezogen.

Ten tweede adviseren wij u aan om de lucht afvoer in acht te nemen. In een beste scenario heeft uw afzuigsysteem zo min mogelijk bochten. Namelijk hoe meer bochten uw afvoerpijp heeft hoe harder de motor moet werken. Met andere worden hoe korter uw afvoersysteem is, des ter efficiënter de afzuigkap motoren werken. De motor hoeft dan minder hard te werken om alle lucht naar buiten te duwen. Uiteindelijk kan de lucht kan dan zo snel en gemakkelijk als mogelijk worden afgevoerd.

Welke dampkap kunt u het beste nemen?

U kunt kiezen tussen twee verschillende soorten afzuigkappen. Als eerste lichten we de afzuigkappen met motor voor u toe. Afhankelijk van het model zijn deze verkrijgbaar met verschillende capaciteiten. Uiteindelijk bepaald de grootte van uw keuken welke u zou kunnen kiezen. Ongeveer moet een afzuigkap minimaal 10 keer per uur de lucht in de des betreffende ruimte verversen. Bovendien kunt u de grootte van de afzuigkap ook af laten hangen van de grootte van uw kookplaat en het aantal kookplaten dat u heeft. Heb u bijvoorbeeld een normale 4-pits kookplaat, dan heeft u idealiter een vierkante afzuigkap nodig.

Naast de afzuigkappen met motor hebben wij bij XXLhoreca ook afzuigkappen zonder motor. Wij raden u het ten strengste af om te kiezen voor een afzuigkap met motor op het moment dat u al een centraal ventilatiesysteem heeft aangelegd. Als u toch een afzuigkap met motor aanschaft en installeert belemmert u de al bestaande luchtstromen. Dat kan bijvoorbeeld resulteren in het feit dat u kookgeuren op het toilet of in andere ruimtes ruikt. U kunt een dampenkap zonder motor direct boven uw oven hangen. Daarnaast hebben spoelkeukens ook veelal RVS afzuigkappen zonder motor. Spoelkeukens kampen veel vochtige dampen van vaatwasmachines. In deze gevallen kiezen horecaondernemers voor condens kappen zonder motor.

Hoe moet een wasemkap schoongemaakt worden?

Uw afzuigkap kunt u het beste schoonmaken met simpelweg een doekje en een warm sopje. Op deze manier wordt het roestvrij staal niet aangetast. De roosters kunt u het beste eerst goed schoonmaken met de hand om de meeste vetresten weg te halen, daarna zouden deze (mocht het nodig zijn) nog door een professionele vaatwasmachine. U kunt de roosters beter eerst op de hand wassen omdat, zulke hoeveelheden vet niet goed zijn voor de vaatwasmachine. Het is goed om de afzuigkappen goed te onderhouden en deze regelmatig schoon te maken. De meeste chefs maken ze eens in de maand schoon. Hierdoor blijft de keuken hygiënischer en zijn de wasemkappen ook makkelijker en sneller schoon te maken. Wanneer een dampkap direct boven bijvoorbeeld een frituur hangt kan deze natuurlijk beter nog vaker schoon gemaakt worden. Naast de afzuigkap zelf moet u ook uw filters regelmatig checken. Namelijk, om aan de wettelijke regelgeving te voldoen moet u tot goed werkende lucht filters beschikken.

Welke soorten afzuigkappen zijn er?

Wij bieden uiteenlopende soorten afzuigkappen aan uit onze categorie RVS die heel goed bij de in vrijwel iedere keuken passen. Onder meer hebben wij afzuigkappen met motor en zonder motor, voor ovens, voor boven kook gebieden, voor schoonmaak keukens. De verschillende modellen hebben wij hieronder opgesomd.

 • Condens afzuigkap
 • Doosmodel afzuigkap
 • Eilandmodel afzuigkap
 • Plug and play afzuigkap
 • Schuinmodel afzuigkap

Persoonlijk advies over wasemkappen

Bij XXLhoreca bieden we een grote selectie van genormeerde fabrikanten, maar ook juist ook van onze eigen merken zoals XXLselect tegen de juiste prijs-kwaliteitverhouding. Met meer dan 40.000 artikelen in ons assortiment, zijn wij de professional in horeca benodigdheden. Wij helpen u graag bij het vinden van de perfecte afzuigkappen. Heeft u al een keuze voor afzuigkappen kunnen maken? Of kunnen wij u helpen met het kiezen van de beste afzuigkappen voor uw horecazaak? We staan van maandag tot en met vrijdag voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en om u van advies te voorzien. Neem contact met ons op als u vragen heeft of als u op zoek bent naar een gedetailleerd en persoonlijk advies. Aarzel niet en neem contact op met onze klantenservice. Wij geven u graag advies op het gebied van afzuigkappen en stellen een op uw behoeften afgestemde offerte op.

Populaire categorieën: RVS | Afzuigkap met motor | Afzuigkap zonder motor