Bel ons:+31(0)756151433
Gratis verzending vanaf €100,-
25.000+ Producten
Het Totaalpakket
Met expertise naar succes
Wij zorgen voor u!
| Bedrijf
Naar de startpagina

Schilferijsmachines | Topkwaliteit & goede prijs | XXLhoreca


Steeds meer horecabedrijven investeren in een schilferijsmachine. Deze ijsmachine produceert kleine stukjes ijs, die veelal worden gebruikt voor het koelen van verse vis en vlees. Het schilferijs zorgt ervoor dat verse producten aan de klant kunnen worden laten zien tijdens het koelen. Vooral bij groothandels en restaurants gespecialiseerd in verse vis zijn deze machines ideaal.

24 mnd garantie
Express
Hendi Crushed Ijsmachine | 85kg/24U | 20kg Opslag | 548x612x(H)867mm

1-3 werkdagen

€ 1.708,80

€ 2.067,65 incl. btw

24 mnd garantie
Saro Flake ice machine model F 90 C W

3 weken

€ 2.885,42

€ 3.491,36 incl. btw

12 mnd garantie
24 mnd garantie
Hoshizaki Schilferijsmachine 1800kg/24u | Hoshizaki FM-1800ALKE-(N) | Luchtgekoeld | Zonder Opslag

15 werkdagen

€ 17.786,00

€ 21.521,06 incl. btw

Gebruik de filters om u te helpen kiezen!
Horecaspecialist Uw Horecaspecialist
Ervaren productspecialisten!
Voor de professional
én voor de hobbychef
guarantee Advies op maat
Van uw persoonlijke expert

De functie van een schilferijsmachine

Een schilferijsmachine lijkt op een gewone ijsblokjesmachine, maar produceert schilferijs. Het ijs heeft een temperatuur van rond de 0 °C. Dit garandeert lang behoud van de kwetsbare producten die koel bewaard moeten worden. Door deze relatief hoge temperatuur voor ijs, smelt schilferijs snel. Het moet daarom in een koude omgeving bewaard of gepresenteerd worden.

Waar moet u op letten bij het kopen van een schilferijsmachine?

Bij het kopen van een schilferijsmachine zijn er verschillende belangrijke punten om rekening mee te houden. Met behulp van deze punten kunt u bepalen of de machine geschikt is voor uw onderneming:

  1. Inhoud: Bepaal hoeveel ijs je nodig hebt op een dagelijkse basis. De capaciteit van de schilferijsmachine moet voldoende zijn om aan je behoeften te voldoen.
  2. Grootte en ruimte: Controleer of de afmetingen van de machine passen in de beschikbare ruimte in je keuken of commerciële ruimte. Let hierbij op de breedte en het gewicht van de machines. Overweeg ook de hoeveelheid ruimte die nodig is voor ventilatie en onderhoud.
  3. Koelsysteem: Er zijn verschillende soorten koelsystemen beschikbaar, zoals luchtgekoeld, watergekoeld of verdampingsgekoeld. Kies een systeem dat het beste past bij je behoeften en omgevingsomstandigheden. Zo zitten er andere eisen aan een ijsmachine voor de medische sector dan voor de horeca.
  4. Energie-efficiëntie: Let op het energieverbruik van het apparaat en kies een model dat energiezuinig is. Dit kan helpen om operationele kosten te verlagen op de lange termijn.
  5. Onderhoud en reiniging: Controleer of de schilferijsmachine gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken is. Regelmatig onderhoud is essentieel om de levensduur van de machine te verlengen en optimale prestaties te behouden.
  6. Kwaliteit van het ijs: Bekijk de kwaliteit van het schilferijs dat door de machine wordt geproduceerd. Het ijs moet consistent zijn in grootte en textuur, en vrij zijn van onzuiverheden. De onzuiverheden kunnen ontstaan door vervuild water. Let daarom goed op dat schoon water wordt gebruikt voor de machine.
  7. Merk en betrouwbaarheid: Kies voor een gerenommeerd merk dat bekend staat om kwaliteit en betrouwbaarheid. Lees recensies en vraag naar ervaringen van anderen om een weloverwogen beslissing te nemen.

Door deze factoren in overweging te nemen, kun je een machine vinden die perfect past bij jouw specifieke situatie en vereisten. Daarnaast hebben wij veel meer machines binnen ons koelen en vriezen assortiment.

Het assortiment schilferijsmachines van XXLhoreca

Bij ons vindt u een breed assortiment aan schilferijsmachines. Wij bieden diverse betrouwbare merken aan, waaronder Hoshizaki, Combisteel, MEC, Bartscher en Diamond.

Hoshizaki is een Japans merk wat, in samenwerking met het Deense merk Gram, een breed scala aan keukenapparatuur verkoopt, waaronder schilferijsmachines en ijsbunkers.

De compacte schilferijsmachine 90 kg/24 uur van Bartscher is geheel luchtgekoeld en is gemaakt van robuust staal. De eenvoudige bediening en de solide behuizing maken deze kleine maar sterke schilferijsmachine een gewild exemplaar. Gaat u liever voor een hogere capaciteit? Kies dan voor de hoge capaciteit schilferijsmachine van Diamond, deze heeft een (mega)productiecapaciteit van maar liefst 320 kg ijs per dag.

Luchtgekoelde schilferijsmachine

U kunt kiezen voor een luchtgekoelde schilferijsmachine. Luchtgekoeld houdt kortweg in dat het apparaat een motor bevat die de inhoud koelt door het gebruik van lucht. Hierdoor is dit type machine geschikt voor meerdere branches waaronder de voedingsindustrie. Ook is dit apparaat makkelijk te installeren, omdat het niet aan de waterleiding aangesloten hoeft te worden.

Schilferijsmachines met of zonder opslag

Ook is er keuze uit schilferijsmachines met of zonder opslag. Hoeveel opslagcapaciteit de schilferijsmachine heeft, staat altijd aangegeven op de productpagina.

Kunnen wij u ergens mee helpen?

Heeft u vragen over onze schilferijsmachines? Dan helpen wij u graag. Onze product experts staan klaar om al uw vragen te beantwoorden wat betreft voorraad, onderdelen en productie van de ijsmachine. Neem contact op als u hulp nodig heeft. U kunt ook terecht voor vragen over andere producten zoals room-, sorbet- en softijsmachines

Enkelfähig Score

Dit product heeft een score van %score%, dit betekent dat het een positieve bedrage levert aan toekomstige generaties

Meer...