ELEKTRISCHE FRITEUSES


12 mnd garantie
ProSelect
Friteuse Elektrisch | 2x 10 Liter | Tafelmodel ProSelect

€ 1.367,00 * Excl.

12 mnd garantie
ProSelect
Gebruik de filters om u te helpen kiezen!

Filter

Sorteer op

12 mnd garantie
ProSelect
Friteuse Elektrisch | 2x 10 Liter | Tafelmodel ProSelect

€ 1.367,00 * Excl.

12 mnd garantie
12 mnd garantie
12 mnd garantie
12 mnd garantie

Waar moet ik op letten bij het kopen van een elektrische frituur?

Waar moet ik op letten bij het kopen van een elektrische frituur?

Friteuses zijn er in veel variaties. De keuze van een friteuse hangt van meerdere factoren af. De volgende punten zijn zeer belangrijk in het maken van de juiste keuze.

Gebruik en combineer onze filter opties om filters om juiste elektrische frituur te vinden. Onderaan deze webpagina vind je meer informatie over een elektrische frituur.

horeca-specialist
Uw Horecaspecialist
Ervaren productspecialisten!
secure-payments
Veilig betalen
Via een beveiligde omgeving
guarantee
Voor de professional
én voor de hobbychef
free-delivery
Gratis levering
Op orders > €75 Ex. BTW

Elektrische friteuses van XXLhoreca


Onze elektrische friteuses maken deel uit van ons grote assortiment frituurpannen zoals gasfrituurpannen en inbouwfrituurpannen. Elektrische friteuses zijn ideaal voor het bereiden van gefrituurd eten zoals bijvoorbeeld gefrituurde kip of friet. De elektrische friteuses van XXLhoreca zijn gemaakt van hoogwaardig roestvast staal, waardoor ze er geweldig uitzien, duurzaam zijn, en gemakkelijk schoon te maken zijn. Natuurlijk zijn al onze friteuses afkomstig van gerenommeerde merken waarop u kunt vertrouwen. Naast de frituur zelf vindt je alles wat je alles wat chefs nodig hebben voor het frituren van eten in horecagelegenheden. Deze spullen vind je onder Frituur accessoires.

Elektrische friteuse met onderstel

Om te beginnen zijn er elektrische friteuses met onderstel en friteuses zonder onderstel. Frituren op gas is iets zuiniger met energie. Elektrische apparatuur is doorgaans iets voordeliger in aanschaf en natuurlijk een perfect alternatief wanneer je niet over een gasaansluiting beschikt.

Elektrische friteuses hebben het voordeel dat je geen gasleidingen en-/of koppelingen hoeft te controleren ongeacht of de elektrische frietpan een onderstel heeft of niet. Wij raden je aan om een professionele friteuse met open onderkant aan te schaffen als je gebruik wilt maken van de ruimte onder de frituur. Onder de frituur kan je bijvoorbeeld frituurbenodigdheden op te bergen.

Hoewel, in sommige gevallen kiezen chefs er voor om een aparte RVS tafel en een friteuse zonder onderstel te kopen. Het plaatsen en stallen van friteuses met onderstel moet uiteraard wel logistiek mogelijk zijn. Bovendien moet daar ruimte voor zijn in de keuken. Mocht dit irrelevant zijn dan hangt het maken van de beste keuze van andere factoren af denk dan aan capaciteit en gebruiksgemak.

Capaciteit van de frituur

Naast het type friteuse kun je kijken naar het formaat en capaciteit. Om te beginnen zijn er elektrische grote friteuses en kleine elektrische friteuses. Hoeveel producten (bijvoorbeeld friet of componenten van gerechten) moet je tegelijkertijd kunnen bakken? En zijn dit verschillende gerechten/producten of dezelfde soort? Er zijn frietpannen met één of met een dubbele pan. Zo kun je patat en andere snacks tegelijkertijd in aparte pannen bakken. Bij friteuses met meer dan één pan is de temperatuur vaak per pan/mand in te stellen. Daarnaast verschilt de inhoud in liters per model. In sommige horeca keukens is het van belang dat er één frituurpan een grote capaciteit beschikbaar is (veel van één product tegelijkertijd) en dat er een extra frituurpan met minder capaciteit naast staat voor andere etenswaren.

Jouw producten hebben tijdens het bakken de ruimte nodig zodat ze niet aan elkaar gaan kleven. Twijfel je aan de capaciteit? Kies dan een iets grotere pan. Beoordeel vooraf of je wel voldoende ruimte hebt om het apparaat op een veilige en stabiele plek te plaatsen. Bij een grotere pan is het olie en stroom verbruik natuurlijk wel significant hoger. Frituur je dus niet regelmatig, dan is het stroomverbruik iets om in je overweging mee te nemen.

De grotere professionele friteuses (2x 14 liter) van Diamond zijn erg geschikt voor keukens die over aardig wat capaciteit moeten hebben. Deze grote elektrische friteuses hebben een ruime onderkast en een duidelijk te hanteren temperatuurregeling door de digitale display. Gaat u voor de bewezen kwaliteit van Bartscher, dan is de elektrische friteuse van Bartscher met 2 binnenpannen misschien een model waarnaar u op zoek bent.

Elektrische friteuse tafelmodel

Even wat frituren wordt een stuk gemakkelijker met de handige tafelmodellen elektrische friteuses van XXLhoreca. Binnen een handomdraai serveert u een lekkere frietjes of gebakken vis. Niet alle tafelmodellen beschikken over een afvoerkraan. Een ingebouwde afvoerkraan is gebruiksvriendelijk en geeft de optie om het frituurvet gemakkelijk te verschonen. Let er wel op dat je deze altijd weer sluit na het schoonmaken van de frietketel voordat je deze weer vult met vers vet.

Niet iedere horecaonderneming heeft een grote frietketel met onderstel nodig. In dat geval is een kleine elektrische friteuse een goede uitkomst voor iedere chef. Niet alleen omdat het tafelmodel makkelijk te plaatsen is, maar zeker ook omdat er geen lastige aansluitingen hoeven plaats te vinden. Let op! Er zijn verschillende tafelfrituren die alleen een stopcontact nog hebben om te functioneren. Maar er zijn ook tafel modellen die een speciale aansluiting vergen. Dat maakt dit type frituurpan ook een goede optie voor hobbykoks en dus thuisgebruik.

Andere soorten friteuses:

 • Tafelmodel friteuse: Een compact apparaat dat gemakkelijk op het werkblad of op een tafel geplaats kan worden.
 • Vrijstaande friteuse: Geschikt voor dagelijks gebruik vanwege de hogere capaciteit. XXLhoreca levert deze met een professioneel afgewerkt rvs onderstel.
 • Inductie frituurpan: Door het gebruik van elektrische ketels is het vet onwijs snel warm en simpel om de temperatuur precies en consistent te houden.
 • Product-specifieke frietpan: Apparaten die we ook wel voor vis friteuse, oliebollen of bakkerijen gebruikt worden. Door de grote brede mand zijn ze uiterst geschikt voor dit soort doeleinden.

Waar moet je op letten bij het kopen van een frituurpan?

Zoals hierboven aangegeven is het belangrijk om naar het formaat en het model te kijken. Heb je een keuze gemaakt en denk je de juiste pan gevonden te hebben? Ga dan na of je een 230 Volt stekker nodig hebt, of de grotere 400 Volt aansluiting. Met een frietpan van hoogwaardige kwaliteit en een 400 Volt aansluiting kan je het frituurvet op een constante temperatuur houden. Uiteindelijk heeft dat grote impact en resulteert dat in slappe friet of krokante hapjes. Daarnaast zijn er nog enkele belangrijke eigenschappen.

Hier nog eens de belangrijkste eigenschappen van onze horeca friteuses:

 • Vetaftapkranen: Sommige pannen zijn uitgerust met vetaftapkranen en vetvangladen om het frituurvet te filteren.
 • Koude zones: De friteuses zijn voorzien van een koude zone waarin de kruimdeeltjes zakken en niet verder aanbranden.
 • De temperatuur is traploos instelbaar voor het gewenste frituur resultaat.
 • Beveiligingen: Alle friteuses zijn beveiligd tegen oververhitting door een maximaal thermostaat.
 • Filters: Modellen verkrijgbaar met volautomatische vetfilterinstallaties.
 • Accessoires: Alle benodigde frituur accessoires zijn ook bij ons verkrijgbaar, zoals frituurmandjes, friet warmhoudbakken, friet lekbakken en vetfilters.

Het schoonmaken van je friteuse

Het schoonmaken van friteuses is het makkelijkst met een uitneembare binnenbak die in de vaatwasser gereinigd mag worden. Net als bij de RVS tafels hoeven de inbouw friteuses niet met een spons of staalborstel schoongemaakt te worden. Dat houd dus in dat het gebruik van bijtende stoffen en zouten bij het schoonmaken van de friteuse vermeden moet worden. Bij gebruik van de bovengenoemde middelen kan er tot leiden dat het staal beschadigd wat bijvoorbeeld kan resulteren in roest. Een microvezel doekje, warm water, en afwasmiddel is vaak al genoeg voor een mooi resultaat.

Frituren ongezond? Niet altijd!

Frituren is niet schadelijk voor de gezondheid. Je moet er natuurlijk wel op letten welke frituurolie je gebruikt om verantwoord te frituren. Probeer zelf uit welke frituurolie het beste smaakt. Natuurlijk zijn er genoeg richtwijzers voor het frituren van verschillende producten. Het is het beste om in vloeibaar frituurvet te frituren is gewone plantaardige olie, zoals zonnebloemolie en olijfolie. Gebruik ten allertijden geen 'extra vierge' olijfolie. Bij verhitting van deze olie ontstaan ongezonde stoffen. Uiteindelijk wil je gewoon heerlijk kunnen genieten van de producten die je in nieuwe friteuses bereid worden. Voor zowel frituurolie als frituurvet geldt dat het belangrijk is om het regelmatig te vervangen. Indicatoren zijn de kleur en de geur. Als het vet donker begint te kleuren en sterk begint te ruiken.

Welke elektrische friteuse moet ik kiezen?

Heeft u al elektrische friteuses op het oog? Of heeft u nog vragen of zou u graag advies van ons willen? Neem dan contact met ons op. Wij staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en om u van advies te voorzien.

Populaire categorieën: Friteuses | Gasfriteuses | Inbouw Friteuses

 • pro-kitchen1