Bel ons:+31(0)756151433
25.000+ Producten
Het Totaalpakket
Met expertise naar succes
Wij zorgen voor u!
| Bedrijf
Naar de startpagina

Frietsnijders


Bij XXLhoreca vindt u snijmachines voor alle mogelijke doeleinden. Zo ook onze professionele aardappelschillers. Onze aardappelschilmachines hebben een capaciteit tot wel 20 kg per cyclus, wat gelijk staat aan 650 kg aardappelen per uur. Wij hebben verschillende modellen aardappelschilmachines met grote capaciteiten en met uitstekende kwaliteit in ons assortiment. Naast aardappelschillers hebben wij ook groentesnijders, schilmachines en curryworstsnijders.

12 mnd garantie
-7%
ProSelect Fritessnijder - Voor 9,5x9,5mm frites

1-4 werkdagen

  • Intuïtieve bediening
  • Frietsnijder van gegoten aluminium
  • Roestvrijstalen frietsnijbladen
€ 111,57 € 103,31

€ 125,01 incl. BTW

24 mnd garantie
Express
Saro Patatsnijder met Hendel | 10x10mm | 280x512x735(h)mm

1-3 werkdagen

€ 336,22

€ 406,83 incl. BTW

12 mnd garantie
Express
Tellier Fritessnijder Tellier | Handmatig | Messen 10x10mm

1-3 werkdagen

€ 464,85

€ 562,47 incl. BTW

Gebruik de filters om u te helpen kiezen!
Horecaspecialist Uw Horecaspecialist
Ervaren productspecialisten!
Voor de professional
én voor de hobbychef
guarantee Advies op maat
Van uw persoonlijke expert

Frietsnijder - voor perfect gevormde frietjes


Mmm, alleen al de geur laat het water in de mond van de klanten lopen. In de frituur borrelt het nog totdat de perfecte goudbruine kleur is bereikt. Knapperig aan de buitenkant, zacht en heet van binnen. Snel nog een klodder mayonaise erbij en het genieten kan beginnen. Frietjes behoren tot de meest geliefde bijgerechten en snacks - geen wonder: ze zijn snel klaar, smaken heerlijk met je favoriete saus en zijn bovendien relatief goedkoop. Bovendien kunnen ze worden gecombineerd met een groot aantal gerechten, van knapperige Wienerschnitzel tot salade en curryworst.

Verkoopt u frietjes in uw bedrijf? Dan kent u vast het grootste probleem: het snijden. Voordat aardappelen frietjes worden, moeten ze eerst in dunne reepjes worden gesneden - bij voorkeur van gelijke grootte. Zodat dit uw horecazaak niet ophoudt, hebben we de beste frietsnijders voor u verzameld.

Breng snelheid in uw keuken met de frietsnijder

Er zijn veel taken in de keuken die u in uw dagelijkse werkzaamheden steeds weer vertragen - snijden hoort daar zeker bij. Terwijl groenten met een beetje handigheid en het juiste mes snel klein zijn, wordt het bij grote aardappelen voor frietjes al iets lastiger: door de harde, stevige structuur zijn ze niet gemakkelijk te snijden - zeker niet in gelijkmatige, vierkante, lange frietjes. Botte messen en inferieure frietsnijders zorgen hier alleen maar voor meer gedoe. Bestel daarom bij XXLhoreca een hoogwaardige frietsnijder die het werk echt gemakkelijker maakt.

De keuken is een werkplek waar dagelijks van alles gebeurt. Lastige taken kunnen snel voor een slechte stemming en verstoorde processen zorgen. Met een slim frietsnijder brengt u een systeem in uw keuken dat de productiviteit verhoogt en de kwaliteit waarborgt.

Goudgeel, lang & gelijkmatig: hoe werkt een frietsnijder?

Als je nog geen professionele horeca-frietsnijder gebruikt, hebben we hier een korte uitleg voor je:

Een frietsnijder of een frietsnijmachine heeft meestal een rooster van messen waar de aardappel doorheen wordt gedrukt en gesneden met behulp van een hendel. Hierdoor ontstaan fijne, gelijkmatig gesneden aardappelreepjes. Door de handige hendel is er weinig kracht nodig om met een frietpers te snijden. Met één beweging is een aardappel gesneden, zodat je in korte tijd veel zelfgemaakte friet kunt maken - zonder eindeloos aan een snijplank te staan.

Professionele frietsnijder - de verschillen

Als je een nieuwe frietmaker voor je horecakeuken zoekt, heb je bij ons in de winkel een ruime keuze. Net als bij veel keukengereedschap zijn er hier kleine, maar belangrijke verschillen.

  • Elektrische frietsnijder vs. mechanische: Er zijn elektrische en mechanische frietsnijders - afhankelijk van hoeveel friet je wilt bereiden. Met mechanische frietsnijders kun je ongeveer 4-5 kilogram aardappelen per minuut verwerken, wat zorgt voor een goede prestatie. Een elektrische frietpers is nog sneller, maar heeft hogere kosten en vereist een vaste stroomaansluiting.
  • Enkele aardappelsnijder vs. multifunctioneel: Als je dagelijks een bepaalde hoeveelheid zelfgemaakte friet wilt bereiden, is een hoogwaardige en stevige frietsnijder van roestvrij staal de juiste keuze. Als je een aardappelsnijder zoekt waarmee je ook andere groenten kunt snijden of citroenen kunt persen, kies dan voor machines die multifunctioneel zijn en verschillende verwisselbare opzetstukken hebben. Deze apparaten zijn echter minder robuust en daarom niet geschikt voor het snijden van grote hoeveelheden aardappelen. Als je naast gewone friet ook zoete aardappelfriet wilt snijden, moet je kiezen voor een bijzonder stevig model, omdat zoete aardappel harder is en moeilijker te snijden.
  • Stationaire frietsnijmachine vs. flexibel: Er zijn frietsnijders die stevig op een werkblad of aan een muur worden gemonteerd. Dit heeft als voordeel dat ze meer stabiliteit bieden bij het snijden van de aardappelen en zo het werk positief ondersteunen. Als je in je keuken geen ruimte hebt voor een vaste "frietstation", is een flexibele frietsnijder beter geschikt. Deze kan indien nodig met behulp van zuignappen op een werkblad worden bevestigd en kan daarna weer in de kast worden opgeborgen. Dit is ook een ruimtebesparende optie als je de aardappelen alleen tijdens de voorbereiding op drukke tijden snijdt, en niet tijdens de normale bedrijfsuren.

Frietmes - hoe breed moeten jouw heerlijkheden zijn?

Friet komt tegenwoordig in veel variaties voor: dik, dun, lang, kort, met of zonder schil, geribbeld en glad - welke soort bied jij aan jouw klanten aan? Geribbelde friet neemt vooral goed smaken en sauzen op, terwijl dunne frietjes lekker knapperig zijn. Om de lekkernijen uit de frituurpan precies volgens jouw individuele voorkeur te kunnen maken, moet je een aardappelsnijmachine kiezen met bijpassende messen.

Het rooster van messen waardoor de aardappel wordt gedrukt bij het snijden van friet, bepaalt de dikte van de friet. Je kunt kiezen voor een frietsnijder met een vast ingebouwd en daardoor extra stevig rooster, of je kunt kiezen voor een model met verschillende verwisselbare opzetstukken. Een opzetstuk voor extra dunne frietjes biedt gelijkmatige dunne aardappelstukjes met een rastermaat van 6 x 6 mm. Een frietsnijder met een aardappelrooster van 13 x 13 mm maakt het mogelijk om dikke frieten gelijkmatig te snijden. Natuurlijk zijn er ook messen voor rechthoekige frieten.

Tip: Voor regelmatig gebruik in de horeca raden we zeker een frietsnijder met messen of een aardappelrooster van roestvrij staal aan. Modellen van kunststof zijn meestal niet bestand tegen regelmatig gebruik.

Verhoog de productiviteit in jouw horecakeuken met een frietsnijder

Geen gast wacht graag lang op zijn eten. Vooral in de fastfoodsector of een snelle keuken is snelheid belangrijk. Bovendien worden frietjes vaak geserveerd als heerlijk bijgerecht - en ze mogen niet meer tijd in beslag nemen om te bereiden dan het hoofdgerecht. Om te voorkomen dat je aanzienlijke tijd moet besteden aan het snijden van frietjes, zijn onze frietsnijders een waardevolle hulp in jouw keuken. Eenvoudig en snel te gebruiken, zonder gedoe. Het snijden gaat letterlijk snel en houdt de bedrijfsvoering niet op. Geef in plaats daarvan meer tijd aan het onweerstaanbare hoofdgerecht!

Wie frietjes snijdt, moet ook frituren ...

... daarom hoort een frituurpan eigenlijk bij de standaarduitrusting van elke horecakeuken. Nadat je perfect gesneden frietjes hebt gemaakt met de frietsnijmachine, kun je ze in de frituurpan bakken. Door de gelijkmatige vorm is de bereidingstijd uniform en krijg je perfect knapperige frietjes naar jouw smaak. Ook het portioneren van individuele porties is gemakkelijker door de gelijkmatige snit. Nu heb je alleen nog een geschikte frituurpan nodig - bestel deze meteen mee.

Wij leveren jou de frietsnijmachine, jij levert jouw klanten een unieke smaak!

Of het nu met klassieke mayonaise, luchtige kaasdip of pittige salsa-saus is - frietjes smaken iedereen. Alleen de kok - die heeft veel werk te doen als hij zelf friet moet snijden. Met een frietsnijder behoort dat tot het verleden. Alle frietjes hebben dezelfde dikte en dus ook dezelfde bereidingstijd. Perfect uit de frituurpan gehaald, zijn ze de perfecte smaaksensatie voor een korte lunchpauze of puur genot in de avond. Terwijl je vroeger veel tijd moest inplannen voor het snijden van zelfgemaakte aardappelstaafjes, of zelfs moest teruggrijpen naar ingevroren kant-en-klaar producten, kun je met een handige frietsnijder van XXLhoreca echt tijd besparen - en je klanten zullen de ambachtelijke frietjes nog lekkerder vinden.

By the way: Als je de aardappelen voor de frietjes wilt schillen voordat je ze verder verwerkt, hoef je geen schilmesje te gebruiken. Een speciale schilmachine neemt het grootste deel van het werk voor je uit handen. Stel jouw keuken bij ons samen volgens jouw wensen en optimaliseer jouw horeca-dagelijks leven.