Bel ons:+31(0)756151433
Gratis verzending vanaf €100,-
25.000+ Producten
Het Totaalpakket
Met expertise naar succes
Wij zorgen voor u!
| Bedrijf
Naar de startpagina

Inductiefornuizen


Hoogwaardige horeca-inductiekookplaten zijn er in diverse soorten en maten. Inductiekookplaten als tafelmodel maar ook volledige systemen met een oven.

xxlhoreca.com Reviews with ekomi.nl
Gebruik de filters om u te helpen kiezen!
Horecaspecialist Uw Horecaspecialist
Ervaren productspecialisten!
Voor de professional
én voor de hobbychef
guarantee Advies op maat
Van uw persoonlijke expert

Inductiefornuizen


Professionele inductiekookplaat voor energiezuinig koken.
Particuliere huishoudens gebruiken al lang inductiekookplaten, maar ook in de horeca heeft inductie zijn intrede gedaan. Gebruik nu energiezuinige inductiekookplaten in de professionele keuken. Om te voldoen aan de strenge eisen van de horeca zijn professionele toestellen krachtiger dan normale inductiekookplaten. Ze moeten niet alleen grotere hoeveelheden in een kortere tijd opwarmen, maar ook snel afkoelen, omdat een constante belasting alleen kan worden ondersteund door een korte regeneratietijd.

Wij hebben een ruime keuze aan inductiekookplaten van alle bekende grote merken. 

Hoe werkt een inductiekookplaat?
Onder het keramische oppervlak van een inductiekookplaat bevinden zich platte inductiespoelen van koperdraad. De spoelen van de inductiekookplaat genereren een elektromagnetisch veld wanneer er een geschikte pan op wordt geplaatst. Dit wordt opgenomen door de bodem van de pot en omgezet in warmte.

Voordelen van inductiekookplaten:

  • Buitengewoon snelle reactietijd van het fornuis
  • Efficiënt gebruik dankzij energiebesparing
  • Zeer goede verwarmingsprestaties
  • Tijdsbesparing
  • Eenvoudige reiniging
  • Veilig koken, zonder open vuur of risico op brandwonden of keukenbrand

Bent u op zoek naar een pannenset voor inductiekookplaten? Of wilt u controleren of uw potten geschikt zijn voor inductie?

Het beste kookgerei voor inductiekookplaten is gemaakt van gietijzer. Gietijzer is van zichzelf niet magnetisch. Daarom heeft het materiaal een magnetische stalen kern nodig. De meeste fabrikanten bouwen echter een vergelijkbare magnetische kern in de pannen omdat het materiaal zo populair is voor kookgerei. Bovendien is geëmailleerd stalen kookgerei zowel geschikt met als zonder teflonlaag. Potten en pannen van aluminium en roestvrij staal worden vaak beschreven als ongeschikt voor gebruik op inductiekookplaten. Dit is echter gedeeltelijk waar.

Kookgerei van roestvrij staal of aluminium kan worden gebruikt op inductiekookplaten zolang het een magnetische bodem heeft. Dezelfde regels gelden voor keramische potten en pannen.

Enkelfähig Score

Dit product heeft een score van %score%, dit betekent dat het een positieve bedrage levert aan toekomstige generaties

Meer...