Houten snijplanken


Wist u dat een houten snijplank zeer geliefd is onder de professionele koks? Dat heeft te maken met het zachte materiaal die de messen vlijmscherp houdt. Of u nu wil snijden, hakken of fileren, met de snijplanken én messen van XXLhoreca krijgt u het voor elkaar. Wij voorzien u graag van de gewenste materialen voor uw keuken. Alle snijplanken die wij aanbieden zijn van hoogwaardige kwaliteit. De producten zijn verkrijgbaar met verschillende afmetingen zodat u voor elke gewenste handeling de juiste snijplank kunt aanschaffen.

Gebruik de filters om u te helpen kiezen!

Filter

Sorteer op

12 mnd garantie
Antislip Mat | 300x1500mm XXLselect

€ 8,00 * Excl.

horeca-specialist
Uw Horecaspecialist
Ervaren productspecialisten!
secure-payments
Veilig betalen
Via een beveiligde omgeving
guarantee
Voor de professional
én voor de hobbychef
free-delivery
Gratis levering
Op orders > €75 Ex. BTW

De voordelen van een houten snijplank


Hout is duurzaam, zo ook een houten snijplank. Wanneer u het goed behandeld kan een houten snijplank wel tientallen jaren meegaan. Daarnaast houden messen van een houten ondergrond, vooral van zacht hout zoals esdoornhout. Door zachte hout beschadigen de messen nauwelijks en daardoor hoeven de messen minder vaak geslepen te worden.

Waarom een houten snijplank behandelen?

Voordat u gebruik gaat maken van uw nieuwe houten snijplank is het aan te raden om deze te behandelen met olie. Dit vormt de beschermlaag, daarmee voorkomt u dat de snijplank uitdroogt. Wanneer een snijplank uitgedroogd is zal deze scheuren kunnen vertonen of krom gaan trekken. Voor het behandelen van de snijplank verkopen wij specifieke snijplankolie.

Houten snijplank, hoe zit met het bacteriën?

Hout heeft van nature een zelfreinigende werking, de snijplank doodt de bacteriën dus vanzelf. Na het afwassen trekken de snijsporen in het hout dicht en worden de - na de afwas overgebleven - bacteriën ingesloten. Daar gaan ze dood omdat het restvocht snel verdwijnt. Ook laat het hout zelf bacterieremmende tannine los en ververst het hout zichzelf. Tijdens het afwassen en het snijden laat de snijplank namelijk minuscule deeltjes los, daar kunnen onze ingewanden prima tegen.

Het onderhoud van een houten snijplank

Belangrijk om te weten is dat een snijplank niet op een warme plek gedroogd kan worden. Voorbeeld van warme plekken is op de verwarming of in de zon. Wanneer dit wel gebeurd kan de snijplank verbuigen of zelfs breken. Ook wanneer deze is behandeld met olie. Daarnaast is het verstandig om na het gebruik de snijplank te voorzien van een wasbeurt. Daarmee voorkomt u dat etensresten het hout aantasten. Doe dit nooit met behulp van de vaatwasser, de snijplank krijgt dan te maken met heet water en andere stoffen die in vaatwasmiddel zitten. Deze zijn slecht voor de snijplank. De beste manier om een houten snijplank schoon te maken is op de ouderwetse manier: met warm water en een spons.

Houten snijplanken van XXLhoreca

Bij XXLhoreca bestelt u kwalitatieve houten snijplanken. Ook praktisch vormgegeven houten snijplanken hebben wij in ons aanbod. Deze snijplanken zijn bijvoorbeeld voorzien van handige gekante schotjes zodat u ze gemakkelijk tegen het aanrecht kunt klemmen.

Heeft u nog vragen over houten snijplanken? Of wilt u graag advies over welke houten snijplanken bij uw bezigheden aansluiten? Neem dan contact met ons op. Wij staan 24/7 voor u klaar om u alles te vertellen over de producten die wij aanbieden en om u een advies op maat te geven.

  • pro-kitchen1