Kookkwasten


Kookkwasten zijn eigenlijk onmisbaar in iedere horecakeuken. Ze worden ook wel bakkwasten genoemd en dienen voor veel verschillende doeleinden. Een kookkwast kan dienen als oliekwast, vetkwast of boterkwast, maar komt ook tot zijn recht bij veel andere toepassingen. XXLhoreca heeft een ruim aanbod met diverse soorten kookkwasten, bekijk hier ons assortiment.

Gebruik de filters om u te helpen kiezen!

Filter

Sorteer op

12 mnd garantie
Bakkwast Siliconen | tot 260°C Kitchen Craft

€ 7,30 * Excl.

12 mnd garantie
Schuurgaas voor Grillplaat | 20 Stuks XXLselect

€ 11,20 * Excl.

12 mnd garantie
Deegkrabber Flexibel | 85x135mm XXLselect

€ 10,00 * Excl.

12 mnd garantie
12 mnd garantie
Grillborstel met Krabber | 300mm XXLselect

€ 14,50 * Excl.

12 mnd garantie
Grillschraper RVS | Jantex | 152mm Jantex

€ 39,50 * Excl.

12 mnd garantie
12 mnd garantie
12 mnd garantie
24 mnd garantie
24 mnd garantie
24 mnd garantie
Staalborstel Hendi

€ 3,40 * Excl.

12 mnd garantie
Kwast Recht | 25mm Breed Vogue

€ 3,90 * Excl.

24 mnd garantie
24 mnd garantie
24 mnd garantie
24 mnd garantie
12 mnd garantie
24 mnd garantie
12 mnd garantie
Kwast Recht | 50mm Breed Vogue

€ 4,80 * Excl.

12 mnd garantie
12 mnd garantie
horeca-specialist
Uw Horecaspecialist
Ervaren productspecialisten!
secure-payments
Veilig betalen
Via een beveiligde omgeving
guarantee
Voor de professional
én voor de hobbychef
free-delivery
Gratis levering
Op orders > €75 Ex. BTW

Diverse soorten kookkwasten van XXLhoreca


Er bestaan veel diverse soorten kookkwasten welke ieder geschikt zijn voor andere producten. Hoewel sommige kwasten ook breed ingezet kunnen worden, bespreken we de diverse mogelijkheden wel. Zo zijn er diverse hittebestendige kookkwasten die uitstekend tot hun recht komen voor de oven, grill en barbecue. Ze zijn ideaal om olie of ei aan te brengen op etenswaren.

De vorm en de functie van de kookkwasten

Bij XXLhoreca koopt u diverse soorten kookkwasten. Elk met specifieke kenmerken en geschikt voor een bepaald doeleinde. De hittebestendige kookkwasten zijn ideaal voor grillen of barbecueën, maar ook de houten kookkwasten zijn ideaal in uw horeca. De houten variant is perfect geschikt voor het bestrijken van ovenschalen en cakevormen met olie of boter alvorens deze in de oven gaan. De kwasten met houten handvat komen in diverse maten, zodat u deze voor verschillende etenswaren of schalen kunt gebruiken.

Hittebestendige kookkwasten

Bent u op zoek naar hittebestendige kookkwasten? Dan zijn siliconen kwasten de oplossing voor u. Deze zijn namelijk erg goed bestand tegen hoge temperaturen én kunnen in de vaatwasser. Een praktische uitkomst wanneer u vlees gaart in de oven. De siliconen kookkwasten van Kitchen Craft zijn hier een goed voorbeeld van. Temperaturen tot wel 260°C zijn geen probleem voor deze handige kwast. Een prettige aanwinst tussen uw keukenaccessoires.

Boterkwasten schoonmaken

Wanneer u boterkwasten koopt, moet u rekening houden met de manier van schoonmaken. Boterkwasten zijn kookkwasten gemaakt van speciale haren welke niet bestand zijn tegen een vaatwasser. In plaats daarvan kunt u de kwasten beter in een sopje schoonmaken. Spoel ze goed uit met water en laat ze vervolgens drogen met de haren naar boven. Zo geniet u nog jaren van uw boterkwasten.

Kookkwasten bestellen bij XXLhoreca

Bestelt u kookkwasten bij XXLhoreca, dan bent u verzekerd van optimale kwaliteit en betrouwbare leveranciers. Zo bestelt u onder meer hoogwaardige kwasten van de merken Kitchen Craft, Matfer, Schneider en Vogue. Bestelt u de producten vandaag dan heeft u deze al binnen 48 uur in huis. Voor vragen kunt u uiteraard bij onze ervaren medewerkers terecht.

  • pro-kitchen1