Plastic snijplanken


De meest praktische en best geteste snijplanken vindt u bij XXLhoreca. Veel van deze snijplanken zijn gemaakt van hogedruk polypropyleen (HDPE 500). Dit materiaal is bij bestand tegen stevige snijwerkzaamheden met scherpe of gekartelde messen. In onze webshop vindt u een groot aanbod aan professionele hulpmiddelen die het werk gemakkelijk maken.

Gebruik de filters om u te helpen kiezen!

Filter

Sorteer op

12 mnd garantie
12 mnd garantie
Polijstschaaf | voor Snijbladen Matfer

€ 94,12 * Excl.

12 mnd garantie
horeca-specialist
Uw Horecaspecialist
Ervaren productspecialisten!
secure-payments
Veilig betalen
Via een beveiligde omgeving
guarantee
Voor de professional
én voor de hobbychef
free-delivery
Gratis levering
Op orders > €75 Ex. BTW

Plastic snijplanken: handig en hygiënisch


Een snijplank beschermt het werkblad tijdens het snijden van ingrediënten. Er kunnen namelijk krassen ontstaan wanneer het mes het werkblad raakt. Dat wil natuurlijk niemand. Een snijplank biedt een goede uitkomst voor het verrichten van snijwerk.

Een plastic snijplank heeft zo zijn voordelen. Het reinigen van een snijplank van kunststof gaat simpelweg eenvoudiger. U kunt ze namelijk in de professionele vaatwasser wassen. Dit kan niet met een houten snijplank. Daarnaast is het hebben van kunststof snijplanken handig omdat deze veelal gekleurd zijn. In de horeca gebruikt men voor elk type gerecht een andere kleur (HACCP kleurindeling), dat voorkomt kruisbesmetting.

Hoe onderhoud u plastic snijplanken?

Het onderhouden van een plastic snijplank gaat makkelijker dan het onderhouden van een houten snijplank. U kunt ze in de vaatwasser reinigen. Het zou zo kunnen zijn dat er in de loop der jaren vlekken in komen. Dit komt omdat er makkelijker sneden worden gemaakt in het plastic en de kleur van gesneden voedsel er lastiger eruit gaat. Daarentegen kost het weinig onderhoud en kunt u ze gemakkelijk opbergen. Dit komt door het lichte gewicht. Het opbergen op hoge plekken wordt ineens een stuk makkelijker. Daarnaast heeft u ook het voordeel van de prijs. Plastic snijplanken zijn namelijk goedkoper.

Plastic snijplanken van XXLhoreca

Bij XXLhoreca bestelt u plastic snijplanken van top materiaal. Heeft u al een idee welke u nodig heeft? Of kunnen wij uw vragen nog beantwoorden of van advies voorzien? Neem dan contact met ons op. Wij staan 24/7 voor u klaar om u alles te vertellen over de producten die wij aanbieden en om u een advies op maat te geven.

  • pro-kitchen1