Bel ons:+31(0)756151433
Gratis verzending vanaf €100,-
25.000+ Producten
Het Totaalpakket
Met expertise naar succes
Wij zorgen voor u!
| Bedrijf
Naar de startpagina
  • enkelfähig

Enkelfähig - Waarde creëren voor generaties

Bij XXLhoreca ondersteunen we het "Enkelfähig"-initiatief van ons moederbedrijf Haniel.
"Enkelfähig", niet een makkelijk woord om uit te spreken (ɛŋkl̩fɛːɪç), maar wel een goede om te onthouden.
Samen zetten we ons in voor een milieuvriendelijke, sociaal verantwoorde en economisch vooruitstrevende wereld voor toekomstige generaties. Dankzij een eenvoudig beoordelingssysteem maken we de bijdrage van onze producten transparant.

Onze Enkelfähig Score

We berekenen een individuele score voor onze producten op basis van sociale, ecologische, en economische aspecten. Met dit systeem krijgen klanten een duidelijk en snel overzicht van de werkelijke milieuvriendelijkheid van de als "Enkelfähig" gemarkeerde producten.

Hoe onze Enkelfähig Score werkt


Allereerst wordt elk product gecontroleerd op specifieke uitsluitingscriteria. Vervolgens wordt de beoordeling gemaakt op basis van vijf belangrijke criteria: Recyclebaarheid, Klimaatbescherming, Milieuvriendelijkheid, Economische levensvatbaarheid en Innovatie.

Ons doel is om producten en diensten te identificeren die meerwaarde bieden voor toekomstige generaties en bijdragen aan een betere toekomst.

Mobile Image Desktop Image

Elk criterium wordt individueel beoordeeld en draagt bij aan de totaalscore, die varieert tussen 1 en 5,9. Producten met een score van 3,0 of hoger worden als "Toekomstbestendig" beschouwd. Producten met lagere waarden kunnen stijgen door verbeteringen.

De gewichtsverdeling van de criteria verschilt: Aangezien we de nadruk leggen op milieuvriendelijke producten heeft "Klimaatbescherming" de hoogste weging van 30%, gevolgd door "Recyclebaarheid" en "Milieuvriendelijkheid" elk met 25%. Een punt in "Klimaatbescherming" heeft dus meer invloed op de totaalscore dan een punt in "Economische levensvatbaarheid".

Circulariteit

Dit is de basis voor onze duurzame bedrijfsvoering. Het hoofddoel is het minimaliseren van afval en het hergebruiken van bronnen. Daarom draagt recyclebaarheid voor 25% bij aan de productbeoordeling. Onze criteria richten zich op afvalreductie, hergebruik, en recycling.

Bescherming van het klimaat

Haniel heeft als doel gesteld om de CO₂-uitstoot tegen 2025 met 50% te verminderen en het 1,5-gradendoel te bereiken. Daarom draagt klimaatbescherming voor 30% bij aan de "Enkelfähig"-score, met de nadruk op CO2-reductie, lokale inkoop, energie-efficiëntie en hernieuwbare energie.

Milieuvriendelijk

Dit criterium draagt voor 25% bij aan de productbeoordeling. Ons doel is het herstellen van ecosystemen en biodiversiteit door het gebruik van duurzame grondstoffen en milieuvriendelijke materialen.

Economische efficiëntie

Alleen als onze producten ook economisch succesvol zijn, kunnen ze zich op de lange termijn op de markt vestigen. Daarom hechten we er waarde aan dat elk product bijdraagt aan de groei van een winstgevend en duurzaam bedrijf.

Innovatie

Innovatie is cruciaal voor het langetermijnsucces van een bedrijf. Daarom wegen we innovatieve producten die milieuvriendelijke oplossingen bieden met 10% hoger dan traditionele producten.

De sterke punten van de Enkelfähig-scores

  • Biedt klanten snel en duidelijk inzicht met behulp van de "Enkelfähig" filter in onze productcategorieën.
  • Gemakkelijk te begrijpen met slechts één cijfer, te vinden in de productspecificaties.
  • Bevordert echte duurzame oplossingen bij klanten en fabrikanten.
  • Maakt vergelijking mogelijk tussen producten uit verschillende categorieën.
  • Biedt eenvoudige berekening met gedetailleerde productvereisten.

...en zwakke punten

  • Het vergt wat tijd om er voor het eerst in te komen, maar biedt op de lange termijn een snel overzicht.
  • De "Enkelfähig"-score is een eerste stap en is gebaseerd op de ervaringen van onze experts en leveranciers.
  • De beoordelingen zijn bedoeld als richtlijn en kunnen niet alle perspectieven van klanten omvatten.
  • Sommige aspecten, zoals productieroutes en leveringsvoorwaarden, worden om vertrouwelijke redenen niet meegewogen.
Enkelfähig Score

Dit product heeft een score van %score%, dit betekent dat het een positieve bedrage levert aan toekomstige generaties

Meer...