• Uw bestelling is een boom waard.

    XXLHoreca steunt het Edenproject

    Voor elke geplaatste order plaatst XXLHoreca een boom

    Meer informatie
horeca-specialist
Uw Horecaspecialist
Ervaren productspecialisten!
secure-payments
Veilig betalen
Via een beveiligde omgeving
guarantee
Voor de professional
én voor de hobbychef
free-delivery
Gratis levering
Op orders > €75 Ex. BTW

Onze inzet voor duurzaamheid 

Als online retailer van horeca apparatuur hebben we natuurlijk ook een verantwoordelijkheid ten opzichte van de planeet en de maatschappij. We hebben de huidige situatie gebruikt om ons kritisch af te vragen: hoe kunnen we iets goeds doen, niet alleen voor de planeet maar ook voor de samenleving? Wat betekent duurzaamheid eigenlijk voor onze klanten en voor ons? Hoe kunnen we onze klanten ondersteunen in hun streven naar duurzaamheid? Hoe kunnen we ons aanbod duurzamer maken?


Eden Reforestation Projects

Toegegeven, onze inzet voor duurzaamheid staat nog in de kinderschoenen. Maar stap voor stap willen we onszelf opnieuw uitvinden en het thema duurzaamheid tot een van de drijvende krachten van ons bedrijf maken.

Als een van de eerste maatregelen willen we iets teruggeven aan het milieu. Daarom hebben wij ons sinds 01-06-2020, samen met onze partner Davpack, geëngageerd om in samenwerking met Eden Reforestation Projects voor elke opdracht een boom te planten. Sinds juni 2020 hebben we meer dan 80.000 bomen gesponsord via onze partner Eden Reforestation Projects.

Eden Reforestation Projects is een van de grootste NGO's op het gebied van herbebossing en is actief in 8 landen. Tot nu toe heeft de NGO meer dan 333 miljoen bomen geplant. Door het planten van de bomen wordt niet alleen de klimaatverandering bestreden, maar ook de extreme armoede. Hoe werkt het? De lokale bevolking wordt ingezet om de bomen te planten en te beschermen.

Onze partner Davpack is een leverancier van verpakkingsoplossingen in de UK, Duitsland en Zweden. Davpack heeft bijvoorbeeld een ECO Range ontwikkeld als maatregel om tegemoet te komen aan de speciale verantwoordelijkheid van de verpakkingsindustrie. Op weg naar duurzaamheid willen we allebei van elkaar leren en iets goeds doen voor de planeet en de maatschappij, en anderen inspireren om zich bij ons aan te sluiten.

We zijn ons ervan bewust dat we nog aan het begin staan en dat er nog veel te doen is. Maar samen willen we een klein verschil maken, voor de planeet en voor de maatschappij.

Heeft u vragen over onze inzet voor duurzaamheid? Neem contact op met onze klantenservice.