Professionele IJs Teppanyaki apparatuur van XXLhoreca

Professionele IJs Teppanyaki apparatuur van XXLhoreca

De Japanse keuken staat wereldwijd bekend om de verse sashimi- en sushigerechten. Deze exotische keuken heeft tevens in de vorm van de ‘Teppanyaki’ bereidingswijze (afgeleid van teppan, dat ijzeren plaat betekent) ook een behoorlijk entertainmentgehalte. Dat Teppanyaki ook voor de koude keuken iets kan betekenen, is bij de professionals intussen allang bekend. Het is een betrekkelijk simpel concept; de ijzeren plaat die doorgaans wordt gebruikt voor het bakken van ingrediënten wordt nu gekoeld tot een temperatuur van rond de -30 °C. Dit maakt het mogelijk om ‘on the spot’ hele creatieve ijsgerechten te maken.

 

Teppanyaki apparatuur van XXLhoreca

Bij XXLhoreca bestelt u Teppanyaki apparatuur op basis van uw behoefte en de ruimte die de apparatuur mag innemen. Zo kunt u bij XXLhoreca ook een zeer compacte Teppanyaki unit bestellen. De TEPP TWIN TPTW1000 van leverancier Saro beschikt over een nette afscherming van plexiglas en heeft een koel/bakplaat met een bereik tussen de -38 °C en 240 °C. Met een breedte van 1,2 meter en handige zwenkwieltjes, kunt u dit mobieleTeppanyaki aanrecht betrekkelijk eenvoudig verplaatsen. De TEPP ICE TPICE 2600 is van een hele andere orde. Met zijn 2,6 meter lengte en indeling met verschillende laden is dit een ruime Teppanyaki tafel voor de echte professional. Naast de Teppanyaki plaat ligt een 1,5 meter lang aanrecht dat ook netjes gekoeld kan worden. Het apparaat beschikt over zes 1/9 GN bassins met deksel en is net als zijn kleinere broertje geheel uitgevoerd in RVS. Het digitale bedieningspaneel zorgt ervoor dat u de plaat exact op de juiste temperatuur kunt zetten.

 

Teppanyaki nagerechten bereiden

Het Teppanyaki ijsprocedee begint doorgaans met een basis van ijs die op de gekoelde plaat wordt gegoten. Het eerste ijsmengel wordt daarna naar wens aangevuld met fruit, koek of zelfs snoep. Het mengsel wordt daarna goed gemixt en geroerd terwijl het bevriest. Het geheel wordt van de plaat afgehaald en daarna versierd met stukjes stroopwafel, crisps of andere feestelijke toppings. Dit soort gerechten kunt u natuurlijk geheel op uw eigen manier interpreteren en uitserveren met een Hollandse ‘twist’. Wat dacht u bijvoorbeeld van de zogenaamde ‘pannenkoek sushi’, een beetje ijs gewikkeld in een lekker stukje pannenkoek. De Teppanyaki apparatuur van XXLhoreca is juist voor dit soort ‘ijsideeën’ de ultieme keukenhulp.  

 

Heeft u vragen over de Teppanyaki apparatuur van XXLhoreca?

De aankoop van Teppanyaki apparatuur is een forse investering voor de gemiddelde restaurateur. U wilt uiteraard act de hoed en de rand weten over het apparaat waar u uw oog op heeft laten vallen. Bespreek uw vragen met onze klantenservice. Bel naar 075-6151433 of stuur een E-mail naar [email protected].

 

 

 

 

 

 

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published