De perfecte professionele barbecue? Die heb jij met deze 10 tips!

 • Posted on
 • 0
De perfecte professionele barbecue? Die heb jij met deze 10 tips!

Til de ervaring in jouw horecabedrijf naar nieuwe hoogtes met deze BBQ tips!

Tijdens de zomerperiode zullen veel horecaonderneming gebruik maken van de welbekende barbecue-arrangementen. Het is immers lekker warm weer wat ideaal samengaat met goed gegrild vlees, vis en groenten. Laten we echter eerlijk zijn – barbecueën is geen makkelijke klus. Het vergt veel concentratie en alertheid; anders is het vlees zo aangebrand of droog van structuur. Het is vreemd dat we de kookmethode kiezen die misschien de meeste concentratie nodig heeft op dagen waarop we alleen maar achterover willen leunen en een biertje willen drinken. Daarom is een barbecue in jouw restaurant een perfecte optie: de gasten kunnen genieten terwijl het personeel de professionele barbecue verzorgt!

Goed koken op een barbecue vergt enige vaardigheid, maar het beheersen van die technieken geeft je een speciale ereplaats onder jouw collega ondernemers. Hier zijn onze top tien tips, apparatuur en technieken. Met merken zoals Hendi en Trailblazer BBQ hebben wij van XXLhoreca gegarandeerd de beste barbecues en accessoires in het assortiment en zorg jij voor de ultieme barbecue ervaring!

 

 

 1. Koop de juiste barbecue

Het klinkt misschien eenvoudig, maar er zijn twee cruciale dingen die je nodig hebt als je geweldig eten op de barbecue wilt maken. Het eerste is dat je een houtskool barbecue nodig hebt wanneer je het meest smokey vlees wilt kunnen bereiden. Er is niets mis met gasbarbecues, sterker nog, deze zijn op dit moment juist erg populair. Desalniettemin mis je met een gasbarbecue die authentieke rooksmaak. Wil je meer weten over de verschillen tussen een gas en houtskool barbecue? In de blog van BBQ helden wordt er dieper op in gegaan!

De juiste barbecue komt uiteraard ook met het juiste soort afsluiting. Het vasthouden van hitte is immers cruciaal in het bereiden van gerechten op de barbecue. Het houdt de smaak vast, houdt de temperatuur constant en kan als extra techniek worden gebruikt. De topper binnen ons assortiment is de Railroad Kamado Barbecue van Combisteel. Deze bevat alle bovenstaande voordelen wat resulteert in lekker sappig vlees voor jouw gasten. Uiteraard kun je er ook prima groentes of andere producten op klaarmaken. Ideaal voor elke horecazaak!

 

 

 1. Gebruik de juiste brandstof

Het kiezen van de juiste barbecue kolen kan ook zeker het verschil maken wat betreft de smaak van het vlees. Bij diverse gasbarbecues raden wij aan om te gaan voor de kolen van BIG K. Deze professionele barbecue kolen zorgen voor een ultiem braad resultaat en verdelen de temperatuur snel en gelijkmatig.

Ga je voor een gasbarbecue, dan heb je lavastenen nodig. Voor de beste variant kies je in ons assortiment voor de Hendi lavastenen. De lavastenen zorgen voor een gelijkmatige hitteverdeling en zorgen tevens voor een unieke smaakbeleving van het gegrilde voedsel.

Als je een professional bent, probeer dan houtsnippers toe te voegen aan het houtskool. Maar hoe kies je de juiste houtsnippers? Hickory en eik zijn geweldig bij vis en varkensvlees, terwijl kersensnippers een zoetheid toevoegen aan de meeste soorten vlees. Om de rooksmaak optimaal te benutten wordt aangeraden om de houtsnipper gedeeltelijk te bevochtigen. Dit bevordert de rookontwikkeling en zorgt voor de gewenste smaak!

 

 

 1. Wacht op het juiste moment voor het gebruik van de barbecue

Barbecueën vergt geduld en concentratie. Natuurlijk gebruik je aanmaakblokjes om de kolen snel heet te laten worden. Je moet echter wel wachten tot de vlammen doven – vlamgrillen is een heel misleidende term! Dit haalt namelijk al het vocht uit het vlees en zorgt dus eerder voor verbranding en uitdroging van het vlees. Je wilt de kolen witgloeiend - waarmee we bedoelen grijs en gloeiend. Dat is de heetste en meest gelijkmatige hitte welke zorgt voor een goed grillresultaat.

 

 

 1. Zorg voor de juiste temperatuur op de barbecue

De hitte van de barbecue moet jij zelf regelen. De beste manier van het testen van de temperatuur is met jouw hand. Houd je hand ongeveer 12 cm boven de grill en kijk hoe lang je deze comfortabel boven het vuur kunt houden. Bij 6 seconden heb je laag vuur, 4 seconden medium vuur en bij 2 seconden heb je hoog vuur. Is jouw hand niet boven de barbecue te houden, dan moet je ervoor zorgen dat de temperatuur wat omlaag gaat. Het is nu namelijk gevaarlijk hoog en dus ook niet aan te raden om te gebruiken om ongelukken te voorkomen. Tijdens het braden kun je gebruik maken van bijvoorbeeld een spatel van Tramontina Churrasco. Deze heeft een lange handreep, wat ervoor zorgt dat jouw handen niet te dicht bij de hete kolen terecht komen.

Natuurlijk moet je ook zorgen voor een goede verdeling van de temperatuur. Een van de meest gebruikte technieken is het bedekken van 1 kant met kolen, zodat je aan 1 kant directe hitte hebt en 1 kant zonder directe hitte. Hierdoor kunnen stukken vlees nog een tijdje warm blijven liggen, zonder dat deze doorgaren!

 

 

 1. Koop het beste barbecue gereedschap

We hebben allemaal per ongeluk een worst van een grill verloren of een hamburger over de rand gedraaid. Om dit en andere ongemakken te voorkomen is het van belang om de belangrijkste barbecuegereedschappen te bezitten. Koop een fatsoenlijke bakspatel, anti-aanbakgaas en zorg voor gemak en efficiëntie met een complete barbecue accessoire set!

 

 

 1. Maak je eigen burgers

Zelfgemaakte hamburgers zijn altijd beter. Dit is zelfs het geval wanneer je enkel gebruik maakt van de simpelste basis ingrediënten zoals zout, peper en goed kwaliteitsvlees. Koop gehakt met veel vet, of maak zelfs jouw eigen gehakt met een van onze professionele gehaktmolens! Neem de tijd om jouw eigen unieke hamburgerrecept te ontwikkelen en zet jouw horecazaak hiermee op de kaart! Een goede hamburger klinkt misschien simpel, maar het is gegarandeerd een item waar klanten voor terugkomen. Inspiratie opdoen? Bekijk dan dit hamburgerkruidenrecept.

 

 

 1. Bak ook vis op de barbecue

Vis wordt vaak vergeten op de barbecue. Zonde, want het gaat zo goed samen! Maak bijvoorbeeld een hele forel of een zalmmoot, gooi wat eiken snippers erbij en bak jouw heerlijke stuk vis gaar op de barbecue. Als je compleet wilt uitpakken, snijd dan een hele vis open en vul deze met citroen, dille en peper. Er zijn vele heerlijke recepten te vinden!

 

 

 1. Marineer ruim voor en tijdens het barbecueën!

Het marineren van vlees is erg belangrijk. De smaak van de marinade trekt helemaal in het vlees, wat zorgt voor een heerlijke smaakbeleving. Om dit proces goed te laten verlopen heeft het vlees wel een aantal uren nodig om te marineren. Zet het bijvoorbeeld gekoeld klaar in GN bakken. Het marinadeproces is bij barbecues extra van belang, om ervoor te zorgen dat de smaken niet worden opgeheven door de toevoeging van de rook. Het is ook aan te raden om wat extra marinade te maken. Dit kun je gebruiken om het vlees tijdens het bakken in te smeren en zo nog meer smaak toe te voegen tijdens de bereiding. Op die manier voegt het ook nog eens extra vocht toe wat de rooksmaak vasthoudt en het vlees geleidelijk aan marineert.

 

 

 1. Groenten van de barbecue op de juiste manier

Barbecues zijn een excuus voor ons allemaal om alsmaar vlees te eten, maar de barbecue doet ook wonderlijke dingen met groenten, als je de techniek goed hebt. Snijdt de groente dun met een groentesnijder en gril direct zonder olie of kruiden. Eenmaal gekookt kun je smaak toevoegen met wat olijfolie van goede kwaliteit en een beetje azijn. Zo serveer je de lekkerste gegrilde groenten van de barbecue. Dit barbecue groenten recept van 24 Kitchen is een heerlijke variant om eens uit te proberen!

 

 

 1. Kies de juiste bijgerechten

Bijgerechten mogen nooit een bijzaak zijn! Ze zullen twee-derde uitmaken van wat jouw gasten eten als jij gaat voor een uitgebalanceerde maaltijd. Zo zou je kunnen gaan voor een klassieke aardappelsalade, maïskolven van de grill, wat heerlijke couscous of gebakken aardappelen uit de aardappeloven. Leuke Recepten heeft een heerlijke en leuke lijst opgesteld met 5 onminsbare bijgerechten, lees deze voor meer inspiratie!

Dit zijn onze top 10 tips voor een perfecte barbecue deze zomer. Pas deze op de juiste manier toe en zorg voor de lekkerste en meest veelzijdige barbecue voor jouw klanten!

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published